Gå til indhold
Nul-emissions-crossoveren e-Niro kombinerer elektrisk drift med god plads og praktiske egenskaber
Nul-emissions-crossoveren e-Niro kombinerer elektrisk drift med god plads og praktiske egenskaber

Pressemeddelelse -

KIA bekræfter europæisk godkendt rækkevidde for komplet eldrevet e-Niro

Fredericia, den 4. december 2018 – Den helt nye KIA e-Niro vil give kunderne en rækkevidde på op til 455 kilometer* på en enkelt opladning, når bilen kommer til salg i Europa i slutningen af 2018. e-Niro er KIAs første komplet eldrevne crossover. Den bliver præsenteret med europæiske specifikationer på 2018-udgaven af biludstillingen i Paris, før salget starter senere i år.

Den europæiske godkendelse i henhold til WLTP-cyklussen ved blandet kørsel har bekræftet e-Niros rækkevidde på 455 km, når bilen er udstyret med det højtydende 64 kWh litium-ion-polymer-batteri. I WLTP-testcyklussen med bykørsel har e-Niro en rækkevidde på helt op til 615 km, hvilket er mere end mange benzinbiler. Med en 100 kW-lynoplader tager det 54 min. at oplade e-Niros 64 kWh batteri til 80 % af kapaciteten. Bilens standardmæssige batteripakke på 39,2 kWh er også blevet testet, og den giver førerne en rækkevidde uden emissioner på op til 289 km på en fuld opladning (ved blandet kørsel i henhold til WLTP).

e-Niro bliver en af de mest kompetente elbiler, når salget starter, og den kombinerer køreglæde, iøjnefaldende design, crossover-egenskaber og nulemissions-drivlinje. Den nye e-Niro supplerer de eksisterende Hybrid- og Plug-in Hybrid-versioner af Niro, der er solgt i over 200.000 eksemplarer på verdensplan siden introduktionen i 2016. Indtil nu er der solgt over 65.000 eksemplarer af hybrid-crossoveren i Europa.

Modeller med 64 kWh-batteripakken har en motorydelse på 204 hk og et drejningsmoment på 395 Nm – det gør e-Niro i stand til at accelerere fra 0-100 km/h på kun 7,8 sek. Den mindre batteripakke på 39,2 kWh er kombineret med en 136 hk motor, som ligeledes har et drejningsmoment på 395 Nm, og den kombination giver bilen en acceleration fra 0-100 km/h på 9,8 sek. Ligesom Niro Hybrid- og Plug-in Hybrid-versionerne er e-Niro forhjulstrukket.

e-Niro giver ejerne adgang til en række teknologier, der forbedrer batteriets effektivitet og øger bilens rækkevidde – det drejer sig blandt andet om regenererende bremsesystem, Coasting Guide Control (CGC) og Predictive Energy Control (PEC). Teknologierne gør det muligt for førerne at genoplade batteripakken og maksimere bilens rækkevidde, når bilen ruller eller bremser. CGC og PEC er forbundet med navigationssystemet og registrerer kommende sving og topografiske ændringer, og systemet foreslår, hvornår førerne kan lade bilen rulle for at genindvinde ekstra energi.

e-Niro er naturligvis omfattet af KIAs brancheførende garanti på 7 år/150.000 km. Garantien dækker også batteripakken og elmotoren.

Noter til redaktøren

* Rækkevidden er udregnet efter WLTP-standarden (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure)

Emner


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS havde et travlt og spændende 2017 med intet mindre end 7 ny-bils lanceringer. 2018 byder måske på knap så mange store nyheder, men dog usædvanlig mange spændende opdateringer. Den største nyhed bliver introduktionen af den helt nye Ceed i starten af 2. halvår. Og med en særdeles stor efterspørgsel på plug-in-hybrid modeller, står KIA stærkt med to skarpe PHEV modeller i hhv. Niro PHEV og Optima PHEV. Selvom KIA debuterede på markedet for plug-in-modeller sidste år, lykkedes det med et flot salgstal på 205 plug-in-modeller at gå ud af 2017, som det bedst sælgende plug-in-hybrid mærke på personbiler.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark