Tilbage til hjemmesiden
Få vores nyheder på mail

KIA Motors Europe udnævner ny Chief Operating Officer

Pressemeddelelse   •   Apr 12, 2018 12:40 CEST

Emilio Herrera, tidligere administrerende direktør hos KIA Motors Iberia, er blevet udnævnt til ny COO hos KIA Motors Europe.

Fredericia den 12. april 2018 – KIA Motors Europe har udnævnt Emilio Herrera til ny Chief Operating Officer. Han erstatter Michael Cole, som påtager sig en ny ledende rolle i den globale KIA organisation. Herrera vil få base i KIAs europæiske hovedkvarter i Frankfurt, hvor han kommer til at arbejde sammen med koncernens øverste chef – Yong Kew Park.

Emilio Herrera bliver ansvarlig for at fastholde mærkets salgsvækst, og KIA har en målsætning om et salg på over 500.000 biler i Europa i 2018. Han vil også stå i spidsen for udrulningen af biler med nye avancerede drivlinjer, hvor der på nuværende tidspunkt er planlagt 16 nye modeller til lancering frem til 2025 – inklusiv en helt ny elbil med brændselscelleteknologi, som lanceres i 2020.

Herrera har over 20 års erfaring fra den europæiske bilindustri. Han har fungeret som administrerende direktør hos KIA Motors Iberia siden december 2012, og i den periode er KIA blevet det hurtigst voksende volumenmærke i Spanien, hvor salget er mere end fordoblet i perioden fra 2013 til 2017. Før det, var han administrerende direktør hos KIA Motors Belgien. Han er født i Lausanne i Schweiz i 1961, og han tog sin afgangseksamen i sprog og kommunikation i 1984 på Katholieke Universiteit Leuven i Belgien. Han taler seks sprog.

Cole har været Chief Operating Officer hos KIA Motors Europe siden november 2012. Han har stået i spidsen for en unik salgsvækst på 40 % for det koreanske mærke i Europa i forhold til en vækst på 27 %, da Europa var ved at komme sig efter finanskrisen. I 2013, som var Coles første hele år som COO, solgte KIA Motors Europe 337.972 biler og opnåede en rekordhøj markedsandel på 2,7 %. Med et salg på 472.125 biler i 2017 kom markedsandelen i Europa op på 3,0 %, og med et stærkt momentum i starten af i år er væksten fortsat med en markedsandel på 3,1 % i januar og februar 2018. KIA Motors vil offentliggøre flere oplysninger om hans nye rolle på et senere tidspunkt.

Michael Cole udtalte følgende: ”Jeg har virkelig nydt min tid i Frankfurt og arbejdet med at forbedre KIAs salg, markedsandel og mærkeimage i regionen. Jeg vil gerne takke teamet her og på alle vores europæiske markeder for deres hjælp og support gennem de sidste 6 år – det har været en fornøjelse at arbejde sammen med så dygtige og dedikerede mennesker".

Emilio Herrera udtalte følgende om hans udnævnelse til COO hos KIA Motors Europe: “Michael efterlader KIAs europæiske aktiviteter i en meget stærk position, og jeg glæder mig til arbejdet med at opretholde koncernens imponerende vækst i regionen. En række nye biler og drivlinjer vil give os nye muligheder for at øge salget og vores markedsandel endnu mere i de kommende år”.

KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS havde et travlt og spændende 2017 med intet mindre end 7 ny-bils lanceringer. 2018 byder måske på knap så mange store nyheder, men dog usædvanlig mange spændende opdateringer. Den største nyhed bliver introduktionen af den helt nye Ceed i starten af 2. halvår. Og med en særdeles stor efterspørgsel på plug-in-hybrid modeller, står KIA stærkt med to skarpe PHEV modeller i hhv. Niro PHEV og Optima PHEV. Selvom KIA debuterede på markedet for plug-in-modeller sidste år, lykkedes det med et flot salgstal på 205 plug-in-modeller at gå ud af 2017, som det bedst sælgende plug-in-hybrid mærke på personbiler.