Tilbage til hjemmesiden
Få vores nyheder på mail

Turbomotor og crossover-inspireret design til ny KIA Picanto X-Line

Pressemeddelelse   •   Sep 05, 2017 09:14 CEST

Turbomotor og crossover-inspireret design til ny KIA Picanto X-Line

Fredericia den 5. september 2017 – KIA har offentliggjort detaljerne om den nye crossover-inspirerede Picanto X-Line forud for den offentlige præsentation af bilen på 2017-udgaven af biludstillingen i Frankfurt (IAA). Efter premieren den 12. september kommer den nye Picanto-version til salg i Europa i løbet af 4. kvartal 2017.

Den nye X-Line-version gør den mindste model fra KIA endnu mere attraktiv med en kombination af alle Picanto’ens bedste kvaliteter og et nyt look, som er inspireret af KIAs populære crossover- og SUV-modeller som eksempelvis Sportage og Sorento. Det robuste design fremhæves af kontrastfarvepakker og den større frihøjde (156 mm, hvilket er 15 mm højere end Picanto i standardversionen), som også giver føreren et bedre udsyn over vejen. Den nye version nyder godt af KIAs 1,0-liters T-GDI-motor (med turbo og direkte indsprøjtning), som gør den til den mest kraftfulde Picanto nogensinde.

Michael Cole, som er Chief Operating Officer hos KIA Motors Europe, udtalte følgende: “Vi lancerede den nye Picanto i Europa tidligere i år, og den sælger allerede bedre end forgængermodellen. I forhold til året før steg salget af Picanto i første halvdel af 2017 med 23 % til 31.827 biler, og den er en af vores mest solgte biler på verdensplan. Den nye X-Line vil give ny styrke til det momentum”.

Designet giver Picanto SUV-attitude

Den nye Picanto kom på gaden med et dristigt og energisk design, da den blev lanceret tidligere på året, og med den nye X-Line version introduceres en række robuste designmæssige detaljer. X-Line har KIAs ”tigernose”-signaturkølergrill, mere respektindgydende kofangere i SUV-stil, bundskjold i metallook både foran og bagpå, der giver en mere selvsikker udstråling af at kunne komme frem overalt. Som noget unikt for X-Line versionen har listerne omkring kølergrillen og tågeforlygterne en limegrøn finish (fås også med sølvfarvet finish), mens sort beklædning omkring skærmene øger den visuelle effekt af den større frihøjde.

Den mest kraftfulde Picanto nogensinde

Den nye Picanto X-Line er udstyret med KIAs 3-cylindrede 1,0-liters T-GDI-motor. Den motor, som tidligere kun har kunnet fås i cee’d-modellerne og den nye Rio, er en kompakt ny motor, som nu for første gang kan fås i en Picanto.

Foruden den høje effektivitet og det lave emissionsniveau passer den nye T-GDI-motor perfekt til de direkte køreegenskaber i Picanto. Med et minimalt forakseltryk sikrer den mere kraftfulde motor, at Picanto bevarer sine sjove køreegenskaber. 1,0-liters T-GDI-motoren yder 100 hk ved 4.500 omdr./min., og det maksimale drejningsmoment på 172 Nm er til rådighed mellem 1.500-4.000 omdr./min. Med denne motor, som er den stærkeste nogensinde i en Picanto, accelererer X-Line-versionen fra 0-100 km/h på 10,1 sek. Den nye motor kører op til 22,2 km/l med CO2-emissioner fra 104 g/km (blandet kørsel, NEDC).

Den nye 1,0-liters T-GDI-motor bliver også introduceret i den sportsinspirerede Picanto GT-Line med samme præstationer, ydelse og drejningsmoment.

Kvalitet, teknologi og alsidighed

Picanto X-Line er udstyret med mange af de features, der kendes fra resten af Picanto-modelprogrammet – eksempelvis 16” alufælge, aluminiumspedaler, LED-dagskørelys og tågeforlygter, hajfinneantenne og nøglefri betjening. Det store ”flydende” 7,0” HMI med touchskærm omfatter navigationssystem med 3D-kort og Apple CarPlay™ og Android Auto™, der giver komplet integrering af smartphones. X-Line fås desuden med et nyt bakkamera, trådløs smartphoneoplader og USB-indgang. Ligesom Picanto GT-Line har Picanto X-Line et sportsligt D-formet rat som standardudstyr.

Den nye Picanto er den sikreste A-segment-bil, KIA nogensinde har produceret. Bilen har en karrosserikonstruktion i avanceret højstyrkestål, og den er udstyret med seks airbags (frontairbags, sideairbags foran og gardinairbags), og knæairbag er ekstraudstyr. Standardudstyret omfatter også aktivt sikkerhedsudstyr som Vehicle Stability Management (VSM) med Electronic Stability Control (ESC), som sikrer bilens stabilitet under opbremsning og i sving. Desuden har den nye Picanto automatisk nødbremsesystem (AEB)* – en vigtig teknologi til styrkelse af sikkerheden i byerne.

Picanto byder på klassens bedste kabineplads med mere benplads og større lofthøjde end i alle rivalerne i A-segmentet. Bagagerumskapaciteten er på 255 l (VDA), hvilket er bedst i klassen, og når 60:40-splitbagsædet klappes fladt ned, kan bagagerumskapaciteten øges til 1.010 l.

KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS kunne sidste år fejre 20 års jubilæum i Danmark med endnu et flot salgsresultat på over 11.000 enheder, som er med til at forankre KIAs position i markedet, og bekræfter at KIA har kundernes tillid. 2017 byder på rigtig mange nye modeller - blandt andet helt ny Rio og helt ny Picanto, som står for en stor del af KIAs salg i Danmark. Og ikke mindst high performance modellen; Stinger, som repræsenterer et endnu uudforsket territorium for KIA, skal revolutionere den måde, folk opfatter brand'et og føre KIA ind i en ny tidsalder.