Gå til indhold
KIAs banebrydende urbane crossover er blevet mere markant, dynamisk og innovativ end nogensinde før. e-Soul viderefører forgængermodellernes ikoniske design og legesyge karakter
KIAs banebrydende urbane crossover er blevet mere markant, dynamisk og innovativ end nogensinde før. e-Soul viderefører forgængermodellernes ikoniske design og legesyge karakter

Nyhed -

Den komplet eldrevne KIA e-Soul får europæisk debut i Geneve med højere ydelse, længere rækkevidde og mere teknologi

26. februar 2019 – Den nye KIA e-Soul byder på lang rækkevidde og nul emissioner i det urbane crossover-segment. Den tredje elbil fra KIA Motors, der sælges globalt, får europæisk debut på 2019-udgaven af den internationale biludstilling i Geneve i næste måned.

I tredje generation er KIAs banebrydende urbane crossover blevet mere markant, dynamisk og innovativ end nogensinde før. e-Soul viderefører forgængermodellernes ikoniske design og legesyge karakter, og i Europa vil den udelukkende kunne fås som elbil med mulighed for at vælge mellem to nul-emissions-drivlinjer med lang rækkevidde. Den nye generation af batteripakker til den nye e-Soul er op til 30 % mere energieffektive end Europas mest solgte elbil på nuværende tidspunkt.

Emilio Herrera, som er Chief Operating Officer hos KIA Motors Europe, udtalte følgende: “Siden bilen blev udviklet, har Soul været en ægte pioner for KIA og generelt for markedet. For et årti siden skabte den det urbane crossover-segment, og da vi lancerede Soul EV, blev bilen den første komplet eldrevne crossover. Den nye e-Soul bliver endnu mere attraktiv, da vi i Europa introducerer den med en elmotor med ekstra lang rækkevidde som standardudstyr – og ikke med forbrændingsmotor.

”Markedet har ændret sig markant i de seneste år, og i 2018, som var sidste salgsår for den udgående model, solgte KIA flere nul-emissions-eksemplarer af Soul EV i Europa end benzin- og dieselmodeller tilsammen. KIA anerkendes i dag som en af de førende elbilsproducenter i verden med mærkets voksende udbud af mild hybrid-, hybrid-, plug-in-hybrid- og elbiler. Salget af de elektrificerede modeller udgjorde en ud af otte solgte KIA modeller i Europa i 2018, hvilket er en stigning fra en ud af ti i 2017, og den nye e-Soul vil bygge videre på dette momentum”.

e-Soul viderefører de styrker, der har kendetegnet tidligere generationer af modellen, med fremragende værdi for pengene, et rummeligt interiør til fem personer, god plads og stor alsidighed. Som alle KIA modeller vil den nye e-Soul som standard blive solgt med KIAs kvalitetsløfte i Europa: En unik garanti på 7 år/150.000 km, som også omfatter bilens elmotor og batteripakke.

Den nye e-Soul kommer til salg i Danmark ultimo april 2019.

KIA lancerer det innovative nye UVO CONNECT-telematiksystem*

Et udvalg af avancerede features øger sikkerheden, forbedrer køreoplevelsen og gør det nemt at betjene og eje bilen. Desuden er den nye model den første KIA i Europa med mærkets innovative UVO CONNECT-telematiksystem.*

UVO CONNECT er udviklet til at føre bilkørslen ind i den digitale tidsalder ved at koble førerne op til verden omkring dem, så de kan modtage vigtige informationer via bilens touchscreen og via førernes smartphone.

Den nye teknologi er blevet udviklet, så den overholder den seneste europæiske GDPR-lovgivning (det generelle databeskyttelsesregulativ) og dermed sikrer det højeste niveau af privatliv og databeskyttelse.

UVO byder på KIA Live-systemet, som er integreret i en 10,25” TFT LCD-widescreen midt på instrumentpanelet i e-Soul. Systemet bruger et separat SIM-kort til at hente og opdatere livedata under kørslen – det gælder fx trafikinformationer i realtid, vejrudsigter, points of interest og oplysninger om parkering ved vejen eller væk fra vejen med angivelse af pris, placering og tilgængelige parkeringspladser. Og nok så vigtigt viser UVO-systemet også førerne placeringen af ladestationer, opladningstilgængeligheden og kompatibiliteten med ladestationerne.

Det andet element i UVO-systemet er UVO-appen, som er designet til Android- og Apple-smartphones. Appen giver brugerne ro i sjælen med en række features, der leverer diagnosedata om deres bil og deres køreture. Appen giver også ejerne mulighed for at aktivere en række fjernbetjente funktioner og features. Afhængigt af det pågældende land kan brugerne aktivere klimaanlægget via fjernbetjening (forvarmning eller afkøling af bilen afhængigt af vejret) og sende ruteanvisninger til bilen, før en køretur påbegyndes.

Med appen kan brugerne tjekke batteriets opladningsstatus på afstand, og de kan standse eller starte opladningen med et tryk på en skærm, så de kan drage fordel af de lavere elpriser om natten, når de oplader bilen derhjemme. Appen giver også brugerne adgang til at tjekke, hvor bilen er parkeret, ligesom de kan se bilrapporter og diagnosemeddelelser.

Introduktionen af KIAs UVO CONNECT-teknologi vil ske løbende i forskelligt tempi fra land til land. Det er endnu uvist hvornår teknologien introduceres i Danmark. 

Navigationssystemet med 10,25” touchscreen omfatter som standard Bluetooth med mulighed for flere tilslutninger, så personerne i bilen kan tilslutte to mobile apparater på samme tid, og Apple CarPlay og Android Auto. Med den avancerede funktion med opdelt skærmbillede kan brugerne betjene eller overvåge forskellige features på samme tid, og skærmen kan tilpasses individuelt med en række forskellige widgets. Det giver føreren mulighed for at have en enkelt displayvisning (fx navigation eller information om batteri) eller kombinere flere elementer på skærmen på samme tid. Det betyder, at føreren kan følge navigationsanvisninger eller holde øje med batteriets energieffektivitet, mens passagererne samtidigt kan vælge deres yndlingsmusik, tjekke vejrudsigten eller se de seneste nyheder. Via infotainmentsystemet kan føreren også styre opladningspræferencerne for bilen, Sound Mood Lighting-indstillinger og sikkerhedssystemer.

Bilens widescreen midt på instrumentpanelet suppleres af en 7,0” TFT LCD-Supervision-instrumentenhed, som viser føreren vigtige kørselsinformationer.

Lang rækkevidde, nul emissioner – vælg mellem to komplet elektriske drivlinjer

I Europa vil den nye KIA e-Soul udelukkende blive solgt som elbil, og kunderne kan vælge mellem to komplet eldrevne nul-emissions-drivlinjer alt efter behov og budget.

Førerne kan vælge en motor med lang rækkevidde (64 kWh) og en motor med standardrækkevidde (39,2 kWh). Uanset hvilken version en køber vælger, byder begge varianter på langt bedre rækkevidde end den udgående Soul EV. Præstationerne på vejen er også blevet forbedret med væsentligt kraftigere elmotorer, der leverer et drejningsmoment på 395 Nm – 39 % mere end tidligere.

Desuden byder KIAs nye generation af litium-ion polymer-batteripakker på større energikapacitet end batterierne i mange andre elbiler uanset pris. Energitætheden i battericellerne er 250 Wh/kg, hvilket opnås ved hjælp af en ny cellekemi. Det betyder, at cellerne kan lagre 25 % mere energi inden for en defineret volumen i forhold til batteripakken i den udgående Soul EV med en energitæthed på 200 Wh/kg. Derfor har KIA kunnet holde batteripakken så kompakt og let som mulig, mens bilens nul-emissions-rækkevidde har kunnet øges enormt i forhold til forgængermodellen og andre elbiler på markedet.

64 kWh-batteripakken med lang rækkevidde er kombineret med en elmotor med 204 hk (150 kW), så e-Soul får en rækkevidde på op til 452 km på en enkelt opladning (ved blandet kørsel i henhold til WLTP). Energiforbruget med 64 kWh-batteripakken er blot 157 Wh/km ved blandet kørsel i henhold til WLTP – dermed er den 24 % mere effektiv end batteripakken i den aktuelt mest solgte elbil i Europa. Energiforbruget i e-Soul med lang rækkevidde er helt ned til 109 Wh/km i byområder (bykørsel i henhold til WLTP).

Med drivlinjens maksimale drejningsmoment på 395 Nm, som er tilgængeligt fra start, og en 84 % højere ydelse end i forgængermodellen accelererer e-Soul med 64 kWh og lang rækkevidde fra 0-100 km/h på kun 7,6 sek.

Batteripakken på 39,2 kWh i modeller med standardrækkevidde forsyner en effektiv elmotor med 136 hk (100 kW) Med et maksimale drejningsmoment på 395 Nm og 23 % højere ydelse end i den udgående Soul EV betyder den markant forbedrede batterieffektivitet, at e-Soul med standardrækkevidde kan køre op til 277 km på en enkelt opladning. Energieffektiviteten er på 145 Wh/km (blandet kørsel i henhold til WLTP) og dermed 30 % mere effektiv i forhold til Europas mest solgte elbil – den er således en af de mest energieffektive elbiler i verden.

Et kombineret opladningssystem (CCS) med jævnstrømslynoplader er standardudstyr i begge modeller, så opladning kræver kortere stop. Begge batteripakker kan oplades fra 20 % til 80 % af kapaciteten på kun 42 min. med en 100 kW jævnstrømslynoplader.

e-Soul er udstyret med en række teknologier til genindvinding af energi med henblik på at maksimere rækkevidden. Teknologierne omfatter KIAs effektive varmepumpesystem, som udnytter restvarme fra bilens kølesystem. Desuden omfatter de KIAs innovative individuelle ventilations- og airconditionanlæg, som afbryder kabineventilationen til alle siddepladser undtagen førerpladsen – modsat andre systemer, der blot leder luft til åbne luftdyser i kabinen.

Som standardudstyr har e-Soul også KIAs innovative regenererende bremsesystem, som betjenes med skiftekontakter bag rattet. Systemet gør det muligt for førerne at nedsætte bilens hastighed og genindvinde kinetisk energi med henblik på at maksimere rækkevidden og effektiviteten. Førerne kan vælge mellem fem forskellige niveauer af regenererende opbremsning (ingen, 1-3 eller ”enkeltpedal”-indstilling), afhængigt af hvilket niveau af energigenindvinding de ønsker fra bremsesystemet. Systemets ”enkeltpedal”-indstilling gør det også muligt for bilen at genindvinde et maksimalt niveau af energi fra bremsesystemet, og førerne kan endda bremse bilen blidt uden at træde på bremsepedalen. Det regenererende bremsesystem kan også automatisk tilpasse bremseeffekten, hvis det registrerer, at det forankørende køretøj sætter hastigheden ned, hvilket giver en mere komfortabel og afslappet kørsel – især på stejle nedkørsler. Et Smart Eco Pedal Guide-display i instrumentenheden holder desuden føreren opdateret med batteriforbruget i realtid baseret på input fra speederen.

Desuden kan førerne med e-Souls Drive Mode Select-system tilpasse bilen til den ønskede kørestil eller vejforholdene. Førerne kan vælge mellem indstillingerne ”Normal”, ”Eco”, ”Eco+” og ”Sport". De to Eco-indstillinger optimerer bilens rækkevidde ved hjælp af forskellige strømbesparende tiltag, og i indstillingen Sport øges responsen fra styretøjet og elmotoren, så bilens dynamiske køreegenskaber maksimeres. I indstillingen Normal er der en perfekt balance mellem optimering af rækkevidde og dynamiske egenskaber.

Den nye e-Soul er den første generation af Soul med komplet uafhængigt multilink-hjulophæng bagest. Det erstatter bagakslen med torsionsbro fra første og anden generation af bilen, hvilket også bidrager til at give bedre respons og gøre bilen mere medrivende og komfortabel at køre.

Udvendigt design

Frisk, funky og markant – den nye e-Soul er en hyldest til det ikoniske design og den legesyge karakter fra første og anden generation af Soul. Med nydesignede linjer, skarpe detaljer og tekniske lysmæssige højdepunkter er den nye e-Soul den mest futuristiske, ungdommelige og innovative udgave af bilen indtil nu.

Set i profil er e-Souls kasseformede silhuet stadig tydelig, men diskrete tilpasninger af bilens proportioner og detaljer giver bilen en mere selvsikker fremtoning. Med en længde på 4.195 mm er den nye e-Soul 55 mm længere end forgængermodellen, og den har en akselafstand på 2.600 mm (+30 mm) og et 15 mm længere overhæng foran. Visuelt forstærkes den effekt af den nydesignede D-stolpe og rudepartiets udformning. Ruderne skråner mod bilens bagende, og en finneformet D-stolpe erstatter det, der tidligere var en skarp vinkel ved de bageste ruders nederste del. Rudepartiets form tiltrækker sig opmærksomhed fra siden, hvor den bageste del af karrosseriet nærmer sig taget og ender i et matsort panel med Soul-navnet. Det skaber en effektiv balance mellem bagendens visuelle ”vægt” og den længere forende. e-Soul er udstyret med unikke 5-egede 17” aluminiumsfælge.

Indvendigt design

Siden udviklingen af Soul har musikken været et stort tema i forbindelse med bilens design. I tredje generation er det fortsat en vigtig drivkraft bag bilens personlighed. I forbindelse med den nye model har designerne og ingeniørerne ”skruet en tand op” for interiøret med inspiration fra visualiseringen af lyd.

Kabinen i e-Soul har akustisk inspirerede former og teksturer, der skaber en komplet sanseoplevelse. Den nye Soul bibeholder diskanthøjttalerne, der kendetegner instrumentpanelet – en feature fra den tidligere generation af Soul, som er et eksempel på bilens kombination af cool design og ultimativ funktionalitet.

Kabinen er udstyret med Sound Mood Lighting (ekstraudstyr), som udsender et blødt lys fra dørpanelerne. Systemet omfatter desuden en unik 3D-mønstret beklædning på de øverste dørpaneler. Sound Mood Lighting-systemet pulserer i takt med musikken fra audiosystemet, og man kan vælge mellem otte farver og seks temaer til at oplyse kabinen.

Bilen er også tilgængelig med en trådløs mobiltelefonoplader nederst på instrumentpanelet, opvarmede og ventilerede forsæder og et Harman Kardon soundsystem i premiumklassen. Desuden fås et head-up-display, som på en elegant måde projicerer relevante kørselsinformationer op på forruden – fx navigationsanvisninger og bilens hastighed.

Et komplet udbud af avancerede aktive sikkerhedssystemer er tilgængeligt

En række passive og aktive sikkerhedssystemer sørger for, at personerne i bilen er så godt beskyttet som muligt på enhver køretur. KIAs avancerede førerassistentsystemer (ADAS) bidrager til at reducere mange af de risici og den stress, som er forbundet med kørsel.

De tilgængelige teknologier omfatter frontassistent til undgåelse af kollisioner (FCA), advarsel om biler i den blinde vinkel (BCW) og Blind-spot Collision-avoid Assist-Rear (BCA-R), intelligent fartpilot (SCC) med Stop & Go, vognbaneassistent (LKA), træthedsregistrering (DAW) og fjernlysassistent (HBA). KIAs ”Level Two”-teknologi til selvkørende biler, Lane Following Assist (LFA), tilpasser accelerationer, opbremsninger og styring i forhold til det forankørende køretøj. Ved hastigheder mellem 0-130 km/h bruger LFA et kamera og radarsensorer til at holde en sikker afstand til det forankørende køretøj, og desuden overvåger systemet vognbanemarkeringerne, så e-Soul holdes midt i sin vognbane. Desuden er e-Soul udstyret med en Rear View Monitor (RVM) med parkeringshjælp og Rear Cross-traffic Collision-avoidance Assist (RCCA).

Hvad angår passive sikkerhedssystemer, er e-Soul udstyret med op til syv airbags (frontairbag til fører og forsædepassager, sideairbags foran, gardinairbags med rulningssensor og knæairbag i førersiden) og en række elektroniske sikkerhedssystemer i bilen. De omfatter KIAs Vehicle Stability Management med hjulspindsregulering og elektronisk stabilitetskontrol som standardudstyr.

e-Souls karrosseri består af en blanding af stål og aluminium, hvilket maksimerer torsionsstivheden, mens karrosserivægten holdes nede. Med en større andel af avanceret højstyrkestål og komponenter af varmepresset stål i forhold til forgængermodellen samt nye sidepanelforstærkninger i aluminium reducerer det stivere karrosseri vibrationer fra vejen, ligesom det øger sikkerheden for personerne i bilen i tilfælde af en kollision.

Noter til redaktøren

*UVO Connect bliver introduceret i etaper fra land til land, og Danmark er desværre ikke blandt de første lande. Nærmere information følger, når UVO Connect er tilgængeligt i Danmark.

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Danmark
Hauløkkevej 4
7000 Fredericia
Denmark