Gå til indhold
Et videofeed på en skærm i førerens instrumentenhed, skal hjælpe føreren med at undgå kollisioner med det der måtte være skjult i den blinde vinkel.
Et videofeed på en skærm i førerens instrumentenhed, skal hjælpe føreren med at undgå kollisioner med det der måtte være skjult i den blinde vinkel.

Nyhed -

Den nye KIA Sorento eliminerer den blinde vinkel med nyt digitalt display

Fredericia, den 7. maj 2020 – KIA kan i dag afsløre detaljer om en ny banebrydende Blind-Spot View Monitor (BVM) teknologi inkluderet i den nye KIA Sorento. Teknologien er designet som et ”ekstra sæt øjne” til føreren for at øge sikkerheden for Sorento’ens passagerer og andre trafikanter ved at eliminere førerens blinde vinkel i både højre og venstre side.

Sorento er den første KIA-model i Europa, der tilbyder denne avancerede assistentfunktion, én af en række funktioner i bilens nye fuldt digitale instrumentering. BVM er tilknyttet bilens blinklys, og forbedrer førerens udsyn på hver side af bilen, når han/hun kører på motorvej.

Det viser et videofeed til venstre eller højre for instrumentklyngen, hvis føreren indikerer at skifte bane med et andet køretøj skjult i den blinde vinkel. Videoen af den blinde vinkel indtager kortvarigt pladsen for enten speedometeret eller omdrejningstælleren (hybridsystem-måleren i Sorento Hybrid-modeller), mens den stadig viser bilens aktuelle hastighed. Videofeedet kommer fra diskrete vidvinkel kameraer, der sidder skjult i hvert sidespejl. Disse giver en større synsvinkel end spejlene i sig selv for at give føreren et klart overblik over trafikken omkring bilen.

KIAs BVM-teknologi er tilgængelig i den nye Sorento som en del af en sikkerhedspakke, der inkluderer KIAs Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), som hjælper føreren med at undgå at kollidere med køretøjer i den blinde vinkel og griber ind, hvis det registrerer et forestående sammenstød, Surround View Monitor, og en nødbremse, der bremser for trafikanter og fodgængere bag bilen, hvilket gør parkeringsmanøvrer med lave hastigheder så sikre og lette som muligt. Udover de sikkerhedsmæssige features indeholder pakken også et Bose lydsystem.

Fuldt digital instrumentering

KIAs digitale instrumentenhed er designet til at levere information til føreren så tydeligt som muligt. Med en high-definition 1920x720 pixel-skærm erstatter den digitale enhed den konventionelle hastighedsmåler og omdrejningstæller med et enkelt display.

Et multifunktionsdisplay mellem speedometer og omdrejningstæller viser de forskellige funktionaliteter såsom turn-by-turn navigationsinstruktioner, audio information og køreinformation, samt bilens diagnostik og pop-up-meddelelser knyttet til bilens forskellige aktive sikkerheds- og førerassistentsystemer.

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark