Gå til indhold
Den nye KIA Sorento vinder “Det Gyldne Rat”

Nyhed -

Den nye KIA Sorento vinder “Det Gyldne Rat”

Fredericia, den 6. november 2020 – Den nye KIA Sorento har modtaget prisen “Das Goldene Lenkrad 2020” (Det Gyldne Rat). Den anerkendte tyske bilpris tildeles hvert år af AUTO BILD og BILD am SONNTAG.

Efter at læserne af de to publikationer stemte fjerde generation af KIAs flagskibs SUV videre til finalen i kategorien ”Store SUV'er”, sejrede KIAs nye elektrificerede model også i den 18 mand stærke ekspertjury. I finalen blev de nominerede biler testet på DEKRA Lausitzring-banen. Den nye KIA Sorento fik det højeste antal point i sin kategori og sikrede sejr over de to andre finalister, Aston Martin DBX og BMW X6. Alle resultater af testen er offentliggjort i AUTO BILD-udgave 45/2020.

Dette er den anden sejr i træk for KIA efter at have modtaget ”Das Goldene Lenkrad 2019” for sin kompakte crossover, XCeed, i kategorien ”Bedste bil under 35.000 euro”. Den fjerde generation af Sorento, der er baseret på en helt ny platform, bliver lanceret i Danmark omkring årsskiftet med hhv. diesel- og hybrid/benzin drivlinjer. En plug-in hybrid variant lanceres også i begyndelsen af 2021. Alle modeller er omfattet af KIAs unikke garanti på 7 års / 150.000 km, som også dækker batteripakken i hybrid- og plug-in-hybridmodeller.

Tom Drechsler, chef for AUTO BILD og chefredaktør for BILD-gruppen, kommenterede den nye KIA SUV: ”forgængeren var allerede god, men den nye Sorento er en positiv udvikling. Nu kører den ligeså godt som den ser ud. Der er masser af plads, smarte interiørdetaljer, stemmestyring, et hav af sikkerhedsfunktioner og komfort i hele bilen. Og det er ikke kun min mening, men også juryens. Tillykke med et meget velfortjent Goldenes Lenkrad 2020! ”

”Vi er meget stolte af denne pris, og at se så mange læsere og eksperter vurdere den nye Sorento i toppen af sin klasse”, sagde Steffen Cost, administrerende direktør for Kia Motors Deutschland. ”Det faktum, at vi var i stand til at overhale to klassiske premiummærker viser, hvor langt KIA er kommet ind i premiumsegmentet med fjerde generation af Sorento.”

Moderne design, hybriddrift, innovative teknologier og masser af plads

Med en længde på 4,81 meter er den nye Sorento kun en centimeter længere end sin forgænger. Men takket være sin nye platform og øgede akselafstand giver den meget mere plads til op til syv personer. Bilen har også et af de største bagagerum i sit segment (op til 821 liter). Rummeligheden kommer med et dynamisk og elegant design, hvilket allerede har skaffet den nye model prisen ”All-Wheel Drive Car of the Year 2020” (designkategorien) i den berømte konkurrence arrangeret af publikationen, AUTO BILD AWD.

Med den nye generation indtager mærkets SUV-flagskib også en førende position i KIAs model line-up hvad angår teknologi. Den brede vifte af førerassistentsystemer inkluderer bl.a. innovative teknologier såsom Blind-Spot Collision-Avoidance Assist med Blind-Spot View Monitor. Systemet udfører ikke bare styring og bremsning, hvis det bliver nødvendigt, men giver også føreren et direkte overblik over deres blinde vinkler via kameraer i sidespejlene og et fuldt digitalt instrumentdisplay.

Derudover er den nye model også tilgængelig med Highway Driving Assist, Lane Follow Assist, Navigationsbaseret Smart Cruise Control, Forward Collision-Avoidance Assist med dynamisk funktion, Surround View Monitor og Safe Exit Assist. Navigationssystemet (8” eller 10,25” alt efter specifikationer) giver en bred vifte af nyttige oplysninger.

Den nye KIA Sorento fås enten med forhjulstræk eller firhjulstræk. Modeller med firehjulstræk tilbyder imponerende trækkraft selv i mudder, sand eller sne takket være den nye ”All Terrain Mode” feature. Hybridmodellen med AWD, der er testet af juryen, kombinerer en 1,6-liters turbo benzinmotor med en 44,2 kW elektrisk motor og en seks-trins automatgearkasse. Kombination med en total effekt på 169 kW (230 hk) accelererer Sorento 1.6 T-GDI Hybrid AWD fra 0 til 100 km/t på 9,0 sekunder (2WD: 8,6 sekunder) og har lave CO2-emissioner (AWD: 141-129 g/km; 2WD: 124-118 g/km).

En vel-etableret konkurrence med en jury bestående af eksperter

“Det Gyldne Rat” (Das Goldene Lenkrad) er blevet uddelt hvert år siden 1976 til de bedste nye bilmodeller. I år blev 63 nye biler vurderet på tværs af otte kategorier: Små biler, kompakte biler, mellemklassebiler og luksusbiler, små SUV'er, mellemklasse SUV'er, mellemklasse SUV’er (plug-in hybrider), store SUV'er og sportsvogne. Der blev også uddelt priser for ”Smukkeste bil”, ”Årets innovation”, ”Bedste bil under 25.000 euro” og ”Bedste bil under 35.000 euro”.

I læserundersøgelsen blev 24 finalister (tre pr. kategori) udvalgt til yderligere test af juryen. De 18 jurymedlemmer omfattede eks-formel 1-kører Hans-Joachim Stuck, tidligere DTM-kører Joachim “Jockel” Winkelhock, formel E-kører Daniel Abt, motorsportskvinde og vært Lina van de Mars, YouTube-stjerne og racerkører Felix von der Laden, TV-vært Kai Pflaume samt chefredaktørerne for AUTO BILD og førende britiske og hollandske bilmagasiner, Auto Express og Auto Week.

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark