Gå til indhold
Med det nye elbilskoncept ønsker KIA at bevæge sig væk fra det rationelle og i stedet fokusere på det emotionelle med en mere menneskelig tilgang til elektrificering
Med det nye elbilskoncept ønsker KIA at bevæge sig væk fra det rationelle og i stedet fokusere på det emotionelle med en mere menneskelig tilgang til elektrificering

Nyhed -

I Geneve ser KIA frem til sin elektriske fremtid med ny 4-dørs konceptbil

27. februar 2019 – KIA Motors Europe har afsløret billeder af den nye dristige elektriske konceptbil, som officielt bliver afsløret på 2019-udgaven af Geneva International Motor Show.

”Med dette koncept forestillede vi os at designe en elektrisk bil, der ikke kun besvarede forbrugernes bekymringer omkring rækkevidde, ydeevne, ladenetværk og køredynamik, men en der også giver dig gåsebud, når du kigger på den og får hårene i nakken til at rejse sig når du kører i den”, forklarer Vice President of Design for Kia Motors Europe; Gregory Guillaume. "Derfor er vores elektriske koncept designet til ikke kun at få din puls til at galopere, men også at skille vores holistiske og følelsesmæssige tilgang til elektrificering.”

Udgangspunktet med mennesket i centrum passer perfekt med KIAs holdning til bildesign, som Guillaume forklarer “Når bilproducenterne taler om deres elektriske bilmodeller, fremhæver de mange af de samme praktiske data som på deres forbrændingsmotorer såsom rækkevidde, økonomi og ydeevne.”

“KIA er stolt af sin evne til at overraske. Netop derfor ønskede vi at bevæge os væk fra det rationelle og i stedet fokusere på det emotionelle og favne en mere menneskelig tilgang til elektrificering. Når alt kommer til alt er der elektricitet i et hvert atom – det er den energi, der strømmer i os og i alt omkring os. Udnyttelsen af det umiddelbare potentiale er det, der har drevet os fra en innovation til den næste”, siger Guillaume.

Den nye konceptbil er en visualisering af KIAs ønske om at bevæge sig videre i den spændende verden af elektrificering. Konceptet er mærkets første rent elektriske 4-dørs personbil. Den en med vilje designet til ikke at passe ind i branchens forud definerede segmenter. I stedet er den sat sammen af elementer fra en muskuløs sportsvogn, en slank og atletisk familiesedan og en alsidig og rummelig crossover.

KIAs ikoniske tiger nose front er blevet redesignet og har fået en fed ny oplyst “tiger maske”, der omslutter forlygterne og skaber en karakteristisk og genkendelig lyssignatur.

Forruden og taget er lavet i én og samme glasplade, der strømmer fra A-søjlens bund og over kabinen for at skabe et stort tagvindue. Bilens høje skuldre og smalle kabine forbedres yderligere af en dynamisk linje fra A-søjlen til C-søjlen.

Guillaume og hans designteam har til fulde udnyttet karrosseriets muligheder i forhold til den fuldt elektriske drivlinje for at maksimere kabineplads og skabe et let og rummeligt interiør. Som et humoristisk svar på industriens nuværende besættelse af et stadigt stigende antal skærme i instrumentbrættet, indeholder konceptet intet mindre end 21 individuelle ultra-højt opløselige skærme. Disse er placeret i en synkroniseret vifte øverst på instrumentbrættet i et layout, der samtidig er både afslappet og koordineret.

“Jeg tror, at vores uortodokse tilgang til elektrificering har fyret op under vores kollektive fantasi", siger Guillaume. "Det gjorde det muligt for os at forestille os en fremtid, hvor engagerende og dynamiske biler som denne var en integreret del af vores transportbehov. Og dens budskab er tydeligt”, siger Guillaume. "Det er på tide at slippe fantasien løs, og holde op med at tænke for meget – bare kør!”

KIA afslører konceptet på Geneve Motor Show den 5. marts 2019.

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark