Gå til indhold
KIA præsenter bl.a. 3 specialfremstillede koncepter på sin CES-stand, hvor man kan opleve potentialet med ”Real-time Emotion Adaptive Driving” (R.E.A.D.)
KIA præsenter bl.a. 3 specialfremstillede koncepter på sin CES-stand, hvor man kan opleve potentialet med ”Real-time Emotion Adaptive Driving” (R.E.A.D.)

Nyhed -

KIA præsenterer verdens første AI-baserede interaktive kabine med fokus på menneskelige følelser

Fredericia, den 7. januar 2019 - I forbindelse med Consumer Electronics Show (CES) 2019, som afholdes i Las Vegas fra den 8.-11. januar, tager KIA forskud på en række nye teknologier forbeholdt en tid hvor selvkørende biler er normen.

KIAs udstilling i forbindelse med dette års show hedder ”Space of Emotive Driving”, og er en videreudvikling af mærkets vision ”Beyond Autonomous Driving” for opkoblede biler, som blev præsenteret i forbindelse med CES 2018.

KIA præsenterer ”Real-time Emotion Adaptive Driving” (R.E.A.D.)

I en fremtid, hvor bilerne er selvkørende, skaber KIA grundlag for en stor teknologisk udvikling til at forbedre den menneskelige mobilitetsoplevelse. En central del af præsentationen af denne ”Space of Emotive Driving”-vision i forbindelse med CES 2019 er KIAs nye Real-time Emotion Adaptive Driving-system (R.E.A.D.) – verdens første følelsesbetonede og AI-baserede interaktive kabine med fokus på menneskelige følelser.

R.E.A.D-systemet kan optimere og individualisere en bils kabine ved at analysere førerens følelsesmæssige tilstand i realtid via teknologi, som kan genkende AI-baserede biosignaler. Teknologien overvåger førerens følelsesmæssige tilstand ved hjælp af sensorer, der aflæser ansigtsudtryk og hjerterytme og måler elektronisk aktivitet i huden. Derefter tilpasser systemet kabinemiljøet i henhold til dets vurdering, og i den forbindelse kan det ændre de forhold i kabinen, der påvirker de fem sanser, så køreoplevelsen bliver sjovere. AI deep learning-teknologien gør det muligt for systemet at fastslå brugerens adfærd og derved identificere mønstre og tendenser med henblik på at tilpasse kabinen i overensstemmelse hermed. Systemet er baseret på et forskningssamarbejde med Media Lab's Affective Computing Group på Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Albert Biermann, som er President og Head of Research & Development Division hos Hyundai Motor Group udtalte følgende: “KIA betragter den interaktive kabine som en vigtig del af fremtidens mobilitet, og R.E.A.D.-systemet er en sammensmeltning af banebrydende betjeningsteknologi til biler og AI-baseret følelsesmæssig intelligens. Systemet giver mulighed for kontinuerlig kommunikation mellem fører og bil via implicit kommunikation af ”følelser”, hvorved føreren i realtid kan opleve en optimal kabine, som er tilpasset de menneskelige sanser.”

R.E.A.D.-systemet præsenteres sammen med V-Touch – verdens første teknologi med virtuel betjening med bevægelser. V-Touch anvender et 3D-kamera til at overvåge brugerens øjne og fingerspids, så personerne i bilen kan betjene mange af bilens funktioner via et diskret head up-display. Med en enkelt bevægelse med en finger kan personerne i bilen ændre på miljøet i kabinen med tilpasning af eksempelvis lys, HVAC (varme, ventilation og aircondition) og entertainmentsystemer, så der ikke længere er behov for knapper eller touchskærm.

En anden funktion i det innovative R.E.A.D.-system er KIAs sæder med vibrationer som musikrespons, hvor personerne i bilen ud over at lytte til den også kan ”mærke” deres yndlingsmusik. Den sensorbaserede signalbearbejdningsteknologi tilpasser sædernes vibrationer til lydfrekvensen fra den musik, der afspilles. Vibrationssæderne kan også indstilles til en massagefunktion, som øger komforten i kabinen, og desuden øger de sikkerheden ved at give mærkbare advarsler fra bilens avancerede førerassistentsystemer.

KIA giver de besøgende på CES mulighed for at opleve R.E.A.D.-teknologien

KIA præsenter 3 specialfremstillede koncepter på sin CES-stand, hvor man kan opleve potentialet med R.E.A.D.-systemet. For første gang nogensinde får publikum mulighed for at opleve bilteknologi, som genkender deres følelser på baggrund af ansigtsudtryk, elektronisk aktivitet i huden og hjerterytme. De besøgende på CES vil kunne opleve sensorsystemet reagere i realtid på ændringer i deres følelsesmæssige tilstand.

”R.E.A.D. Me” er et 1-personers cockpit, som analyserer førerens følelsesmæssige tilstand og skaber en ”stemning” i henhold til systemets vurderinger ved hjælp af R.E.A.D.-teknologier som eksempelvis genkendelse af ansigtsudtryk og vibrationssæder. Det skræddersyede miljø vil omfatte tilpassede lyde og dufte, der passer bedst muligt til førerens humør.

”R.E.A.D. Now” er et 2-personers cockpit, der simulerer en selvkørende ”tour guide”, som kommer med forslag til ruter og underholdning i bilen på baggrund af en analyse af førerens humør. Personerne i bilen vil blive inviteret til at bruge V-Touch-bevægelsessystemet til betjening samt spille spil, vælge musikgenrer, ændre kabinemiljøet og søge efter lokale informationer på internettet.

”R.E.A.D. Motion” er et 4-personers cockpit, som simulerer en ”mobil arbejdsplads”, som forventes at blive en vigtig fordel ved selvkørende biler. Personerne i bilen vil blive inviteret til at spille rollen som en ”KIA manager funktion”, der forbereder sig til en forretningsrejse, så de kan bruge V-Touch til at tjekke deres kalender, læse mødereferater, åbne e-mails osv. Systemets langdistancefunktion betyder, at personerne kan overtage kontrollen med R.E.A.D. Motion-cockpittet på afstand. Oplevelsen afsluttes med et direkte telefonmøde via head up-displayet.

KIA viser sin vision for fremtidens smart-city-mobilitet

Med mærkets ”SEED Car” præsenterer KIA også en potentiel løsning til intelligent mobilitet i storbyerne på 2019-udgaven af CES. ”SEED Car” er en elcykel med fire hjul og en rækkevidde på 100 km med et pedal-elektrisk hybridsystem, som kræver pedalkraft fra føreren, men som takket være en høj grad af elektrisk assistance gør kørslen nem.

Konceptkøretøjet er udviklet til at gøre urban kørsel nem, sjov, sikker og give mulighed for "at gå på opdagelse" ved selv at cykle den sidste kilometer af hver tur.

På længere ture opbevares ”SEED Car” i en ”BIRD Car” – en selvkørende shuttlebus, som kan tilbagelægge større afstande end 4-hjuls cyklens rækkevidde giver mulighed for. Når afstanden til den endelige destination kommer inden for 100 km, er ”SEED Car” klar til at fuldende turen.

Interaktive oplevelser på KIAs CES-stand giver stor indsigt i de nye teknologier

For at give de besøgende en ekstra oplevelse vil KIA med regelmæssige intervaller byde på 15 min. lange guidede ture på standen. 

Du kan se flere informationer på www.kia.com/world w ide/CE S 2019.

Du kan besøge KIA Motors på CES 2019 fra tirsdag den 8. januar til fredag den 11. januar på stand #7029 i North Hall i Las Vegas Convention Center (LVCC).

* Hyundai Motor Group er et globalt selskab, som har skabt en værdikæde baseret på biler, stål og byggeri, og som omfatter logistik, finansiering, IT og service. Gruppen beskæftiger ca. 250.000 ansatte på verdensplan og omfatter blandt andet bilmærkerne Hyundai Motor Co. og KIA Motors Corp. 

Emner

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark