Gå til indhold
De seneste design trofæer er blevet tildelt til hver af de tre nye Ceed-varianter: Ceed hatchback, Ceed SW og ProCeed
De seneste design trofæer er blevet tildelt til hver af de tre nye Ceed-varianter: Ceed hatchback, Ceed SW og ProCeed

Nyhed -

KIA scorer design award hat-trick for anden gang i år med tre Red Dot designpriser

Fredericia, den 25. marts 2019 – KIA triumferer endnu engang ved Red Dot Awards med tre prestigefulde designpriser. Efter lanceringen af den nye tredje generation af KIA Ceed, har alle tre karosserivarianter i modelrækken nu modtaget hver deres Red Dot Award for design.

Denne tredobbelte triumf i den anerkendte design konkurrence repræsenterer andet år i træk, at KIA opnår et hat-trick af Red Dot design awards efter en lignende succes i 2018. Producenten kunne også tage tre iF Design awards med hjem tidligere på året.

Præstationen understreger den koreanske producents omdømme for førsteklasses design, der i over et årti er blevet formet af Peter Schreyer, President of Design and Chief Design Officer for KIA Motors. Mærket vandt sin første Red Dot design Award i 2009 med KIA Soul. Siden da har KIA fået tildelt i alt 24 Red Dot Awards for sine bildesigns.

Design hat-trick til den nye Ceed modelrække

De seneste trofæer er blevet tildelt til hver af de tre nye Ceed-varianter: Ceed hatchback og SW modellerne, der blev lanceret i midten af 2018, og den nye ProCeed femdørs shootingbrake, der kom til salg i Europa tidligere i 2019.

Med den tredje generation af KIA Ceed er stavemåden af modellens navn ændret (tidligere hed den KIA cee'd), men ikke dets betydning. Som den oprindelige model, der blev lanceret i 2007, er den nye Ceed en kompakt bil til "the Community of Europe, with European Design". Det nye modelprogram er designet på KIAs europæiske designcenter i Frankfurt under ledelse af Peter Schreyer og Gregory Guillaume, Europæisk Designchef. Ingeniørarbejdet og udviklingen er udført af brandets forsknings- og udviklingscenter i Rüsselsheim, og alle tre karosserivarianter fremstilles i Slovakiet.

Rene, lige linjer karakteriserer designet af den nye Ceed-familie, der er inspireret af den nye KIA Stinger fastback sports sedan – som også modtog en Red Dot Award i 2018. Den 5-dørs Ceed hatchback er bredere og lavere end sin forgænger med kabinen placeret længere mod bagenden af bilen, hvilket giver en mere sporty holdning og form. I profilen giver C-søjlen den øverste rude linje en elegant halvmåne-form.

Ceed SW bringer mere plads end nogensinde til C-segmentet: Tredje generationens model er blevet længere og tilbyder ejeren mere bagageplads (625 liter) end de fleste af sine rivaler, og endda en række modeller fra segmentet over. Med sine intelligente proportioner og et dynamisk nyt design er Ceed SW mere sporty end nogen af sine forgængere.

Den nye ProCeed byder på et helt nyt design til KIA, og er samtidig den første kompakte shootingbrake fra en mainstream producent. ProCeed fusionerer elegant design med en tourers rummelighed og alsidighed, og den skiller sig ud fra sine søskende med sin egen unikke statur og proportioner. En højde på 1.422 mm er den laveste model i C-segmentet. Det afgørende element i sin profil er den dynamiske taglinje, som slutter i den stejlt nedadgående bagrude. Det særprægede design er især bemærkelsesværdig bagtil, med en lysende linje, der forbinder LED-baglygterne, hvilket giver ProCeed en unik lyssignatur.

Både ProCeed og Ceed er tilgængelige som højtydende GT modeller, udstyret med 204 hk i en 1,6-liters T-GDi motor. I alt seks lav-emissions benzin- og dieselmotorer, som hver opfylder den nye Euro 6d-TEMP standard, er tilgængelige i Ceed modelrækken. Det bredeste spektrum af de nyeste teknologier omfatter bl.a. et Follow Assist system, som er level 2 indenfor selvkørende teknologi og en opvarmet forrude.

Red Dot Awards: Over 5.500 produkter fra 55 lande var indstillet

Siden lanceringen i 1955 er Red Dot Awards blevet en af de mest prestigefyldte designkonkurrencer verden over. Dommerpanelet består af 40 ekspert uafhængige designere, design professorer og journalister fra hele verden.

Red Dot Awards er fordelt på tre kategorier (Produktdesign, Kommunikationsdesign og Design Koncept) og vurderes på kriterier som innovation, kvalitet, funktionalitet og økologisk kompatibilitet. I 2019 indstillede virksomheder fra 55 lande mere end 5.500 produkter til prisen.

Den officielle præsentation af Red Dot Awards finder sted den 8. juli 2019 i Aalto Teatret Essen, Tyskland, et operahus designet af Alvar Aalto.

Emner

Pressekontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Danmark
Hauløkkevej 4
7000 Fredericia
Denmark