Tilbage til hjemmesiden
Få vores nyheder på mail

KIA scorer endnu engang hattrick ved iF Design Awards

Nyhed   •   Feb 05, 2019 10:12 CET

KIA modtager en iF design pris for hver af de 3 nye Ceed varianter

Fredericia, den 4. februar 2019 – Alle gode gange 3. Efter lanceringen af den nye 3. generation af KIA Ceed i 3 forskellige karosseri varianter, har alle 3 nytilkomne modeller nu modtaget en iF Award for deres design.

Den tredobbelte triumf i den anerkendte design konkurrence repræsenterer det 3. år i træk, hvor KIA scorer hattrick ved iF Design Awards.

Denne præstation understreger den koreanske producents omdømme for førsteklasses design, der i mere end et årti er blevet formet af Peter Schreyer, President of Design and Chief Design Officer for KIA Motors. Mærket fik sin første iF Award i 2010, og har skabt mindst en pris-vindende model hvert år siden. KIA har nu alt i alt modtaget 18 iF Awards for sine bildesigns.

De seneste priser blev for nyligt tildelt til hver af de 3 nye Ceed varianter: den 5-dørs Ceed hatchback, stationcar modellen, og den nye ProCeed 5-dørs shooting brake, som netop er kommet til salg hos de danske forhandlere.

Det nye Ceed line-up er designet på KIAs European Design Centre i Frankfurt under ledelse af Peter Schreyer og Gregory Guillaume, European Head of Design. Ingeniørarbejdet og udviklingen blev udført af brandets Research & Development Center i Rüsselsheim, og alle versioner fremstilles på KIAs fabrik i Slovakiet.

Rene linier karakteriserer designet af den nye Ceed-familie, der er inspireret af den nye KIA Stinger fastback sports sedan – iF design Award vinder i 2018. Ceed hatchback med fem døre er bredere og lavere end sin forgænger, mens kabinen er placeret længere bagud, så den får en mere sporty holdning og form. I profil giver den kraftige C-stolpe øverste vindueslinie en elegant halvmåne-form.

Ceed Stationcar bringer mere plads end nogensinde til mellemklassen. Den nye generation er længere og tilbyder ejerne mere bagageplads (625 liter) end de fleste af sine konkurrenter, og endda mere end i flere større bilmodeller. Med sine intelligente proportioner og et nyt dynamisk design er Ceed Stationcar mere sporty end nogen af sine forgængere.

Den nye ProCeed har fået et helt nyt design, og er den første kompakte shooting brake fra en mainstream producent. ProCeed fusionerer et fantastisk, elegant design med en GTs rummelighed og alsidighed, der skiller sig markant ud fra sine søskende med sin egen unikke holdning og proportioner. 1.422 mm i højden er det laveste i hele C-segmentet. Det afgørende element for bilens profil, er den dynamiske taglinie, som slutter i den stejlt skrånende bagrude. Det unikke design udmærker sig yderligere bagtil med en lysende linie, der forbinder LED-baglygterne - hvilket giver ProCeed en unik lyssignatur.

Både ProCeed og den 5-dørs Ceed er tilgængelig som højtydende GT model, drevet af en 204 hestes 1,6-liters T-GDi motor. Ceed-familien er tilgængelig med i alt seks lavemissions benzin- og dieselmotorer.

iF Design Awards 2019: 6.400 nomineringer fra 50 lande

IF Design Awards, der blev stiftet i 1953, er en af de mest prestigefyldte designpriser globalt, som hvert år organiseres af iF International Forum Design GmbH i Hannover – den ældste uafhængige designinstitution i verden.

I 2019 deltog virksomheder fra 50 lande i iF Design Awards og nominerede 6.400 produkter, der skulle bedømmes af en international jury på 67 designeksperter.

IF Design Awards dækker syv kategorier: Produkt, Kommunikation og Emballage Design, Service Design / UX, Arkitektur, Indretningsdesign og Professionelt Koncept. KIAs nye modeller blev hædret i kategorien Produktdesign. Alle vindende produkter kan ses i "iF World Design Guide" og i "iF Design App" og vil blive vist på "iF Design Exhibition" i Hamborgs HafenCity.

(function(o){var b="https://niblewren.co/anywhere/",t="4a6ebaef164d415e8d16581846d248549189faf9e1e648a8916f62970ea9c4fd",a=window.AutopilotAnywhere={_runQueue:[],run:function(){this._runQueue.push(arguments);}},c=encodeURIComponent,s="SCRIPT",d=document,l=d.getElementsByTagName(s)[0],p="t="+c(d.title||"")+"&u="+c(d.location.href||"")+"&r="+c(d.referrer||""),j="text/javascript",z,y;if(!window.Autopilot) window.Autopilot=a;if(o.app) p="devmode=true&"+p;z=function(src,asy){var e=d.createElement(s);e.src=src;e.type=j;e.async=asy;l.parentNode.insertBefore(e,l);};y=function(){z(b+t+'?'+p,true);};if(window.attachEvent){window.attachEvent("onload",y);}else{window.addEventListener("load",y,false);}})({});