Gå til indhold
Designchef, Gregory Guillaume: ”XCeed har taget vores mest populære modelfamilie i en dristig ny retning og bærer stadig kendetegnene for et moderne KIA-design."
Designchef, Gregory Guillaume: ”XCeed har taget vores mest populære modelfamilie i en dristig ny retning og bærer stadig kendetegnene for et moderne KIA-design."

Pressemeddelelse -

2020 Red Dot Product Design award til KIA XCeed

Fredericia, den 30. marts 2020 – KIA XCeed urban crossover er blevet anerkendt med en 2020 Red Dot designpris. Product Design prisen gør XCeed til det fjerde medlem af Ceed-modelfamilien, der modtager en Red Dot-pris.

XCeeds anerkendelse bringer KIAs samlede antal Red Dot-priser op på 25, siden mærket vandt sin første i 2009. Senest i 2019 blev XCeeds søstermodeller - Ceed, Ceed SW og ProCeed hver for sig anerkendt for deres design med prestigefyldte Red Dot designpriser.

Karim Habib, leder af KIAs Design Center, sagde ”KIA har bestræbt sig på kontinuerlige kvalitetsforbedringer og mere fascinerende og interessante kundeoplevelser. KIAs crossover XCeed repræsenterer denne nye vision. Jeg er ekstremt stolt over, at vores teams indsats værdsættes af kunder over hele verden.”

Gregory Guillaume, vicepræsident for design hos KIA Motors Europe, med ansvaret for designet af den nye XCeed kommenterer: ”XCeed har taget vores mest populære modelfamilie i en dristig ny retning og bærer stadig kendetegnene for et moderne KIA-design. Denne Red Dot-pris er en anerkendelse af vores europæiske designeres hårde arbejde, og jeg er stolt af at se deres indsats belønnet på denne måde.”

Dette er den anden store designpris til XCeed og Ceed-modelfamilien efter en iF Design Award for den nye model i begyndelsen af 2020. XCeed modtog også den prestigefyldte pris Det Gyldne Rat (Das Goldene Lenkrad) i Tyskland i 2019, og vandt prisen Urban Car of the year i sidste års Womens World Car of the Year.

KIA XCeed

KIA XCeed er en ny urban crossover (CUV), der kombinerer kompakt SUV-praktik med et sporty design og en engagerende handling som en hatchback. Den adresserer det voksende ønske blandt europæiske bilkøbere, om biler, der tilbyder en mere engagerende og dynamisk køreoplevelse end en SUV, både med hensyn til den måde, de ser ud og kører på.

Den nye CUV er designet som et sporty alternativ til en traditionel SUV og tilbyder alligevel sammenlignelige niveauer af plads til både passagerer og bagage. Bilen engagerer føreren med sin sportslige handling og komfortable, sikre kørsel, mens den giver et bedre overblik over vejen end en konventionel hatchback.

Bilen er udelukkende designet til europæiske kunder i KIAs europæiske designstudie i Frankfurt, Tyskland. Den er blevet solgt i mere end 20.000 eksemplarer siden lanceringen i Europa i anden halvdel af 2019. En ny elektrificeret variant af bilen, XCeed Plug-in Hybrid, er netop også blevet lanceret på de europæiske markeder.

Om Red Dot designprisen

Red Dot Awards uddeles i tre kategorier (produktdesign, mærker & kommunikation og designkoncept). Bedømmelsespanelet, der består af 40 uafhængige designeksperter, designprofessorer og journalister fra hele verden, vurderer de bedste produkter skabt hvert år fra en række brancher. Indlæg vurderes ud fra innovation, kvalitet, funktionalitet og økologisk kompatibilitet. I 2020 var der mere end 6.500 bidrag til priserne fra 60 lande over hele verden.

Red Dot Awards blev lanceret i 1955 af Design Center i Nordrhein-Westfalen og er i dag en af de mest prestigefyldte designkonkurrencer verden over.

Emner

Kategorier


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS leverede i 2018 en rekordomsætning. Det danske bilmarked har bevæget sig i retning af større og bedre udstyrede biler samtidig med en hastigt stigende efterspørgsel på miljøvenlige biler. KIA Danmark har formået netop at øge salget i disse vækstsegmenter, og går ud af 2018 som det bedst sælgende plug-in hybrid mærke i Danmark for andet år i træk.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark