Gå til indhold
Kia Europe og Deutche Bahn start-up har netop afsløret en prototype af et energilagringssystem på EUREF-Campus i Berlin, lavet udelukkende af genbrugte batterimoduler fra Kia e-Soul.
Kia Europe og Deutche Bahn start-up har netop afsløret en prototype af et energilagringssystem på EUREF-Campus i Berlin, lavet udelukkende af genbrugte batterimoduler fra Kia e-Soul.

Pressemeddelelse -

Brugte elbilbatterier skal bruges til at skabe second life energilagringssystemer

Frankfurt | den 7. september, 2022 – Kia Europe bekræfter planer om at genbruge tidligere batterier fra mærkets elbiler i 'Second Life' batterienergilagringssystemer som en del af sit globale strategiske fokus på bæredygtighed. Til dette formål samarbejder mobilitetsmærket med encore, et virksomheds-start-up fra Deutsche Bahn, DB Bahnbau Gruppe, som modtager deres gamle batteripakker fra hele Europa for at bygge og distribuere second-life batterienergilagringssystemer. Batteripakkerne skilles til modulniveau og udsættes for detaljerede diagnostiske tests, hvor egnede moduler derefter enten bruges til nye batterienergilagringssystemer eller genbruges afhængigt af deres resterende kapacitet.

Kia Europe er den første mobilitetsudbyder, der leverer til det europæiske initiativ fra encore | DB. De to virksomheder har netop afsløret en prototype af batteriopbevaringsanlæg på EUREF-Campus i Berlin, lavet udelukkende af genbrugte batterimoduler fra Kia e-Soul.

Som pioner inden for e-mobilitet og førende inden for fremtidssikrede mobilitetsløsninger har Kia delt sine planer om at udvikle Purpose Build Vehicles (PBV'er), selvkørende teknologier og en række fremadskuende koncepter, som vil sætte fremtidige trends. Kia udvikler hver model med en 'vugge til vugge'-tilgang, med hensyntagen til processer, der er afsluttet, og ressourceregenerering. Dette har fået Kia til at søge alternativer til genbrug af brugte batterimoduler til fordel for Second Life-projekter, som forlænger batteriernes levetid gennem nye anvendelser og formål. encore | DB driver allerede en returtjeneste for batterier på tværs af Europa til netop oprettelse af Second Life energilagringssystemer grundet den omfattende infrastruktur i Deutsche Bahn Group. Den europæiske transport af batterierne og nye energilagerenheder varetages primært af logistikdatterselskabet DB Schenker samt DB Cargo.

Jason Jeong, præsident hos Kia Europe kommenterede: "Med Kias succesfulde udvikling af elektrificerede modeller, tager vi også ansvar for batterierne ud over deres levetid i bilen. Det banebrydende partnerskab mellem Kia og encore | DB viser, at vi betragter batterier som en værdifuld ressource i forhold til en bæredygtig cirkulær økonomi.”

Første prototypeprojekt lanceret - EUREF-Campus i Berlin er et symbol på energirevolutionen i Germany

I august afslørede Kia Europe og encore | DB deres første energilagringssystem på EUREF-Campus i Berlin, hvor det fungerer som en del af et Micro Smart Grid, et strømnet, hvor forskellige energikilder, forbrugere og lagersystemer er forbundet intelligent. Micro Smart Grid er etableret og drevet af inno2grid GmbH, et joint venture mellem DB E.C.O. Group og Schneider Electric. Målet er at reducere afhængigheden af nettet gennem forudsigelige energistrømme og øge andelen af vedvarende energi på tværs af campus.

"Det er mere presserende end nogensinde før at spare strøm," siger Berthold Huber, medlem af bestyrelsen for Deutsche Bahn Infrastructure. "Vores nye second life energilagringssystemer tilbyder en løsning, der også er bæredygtig. Og det gør det til en attraktiv mulighed for alle brancher." En af de første anvendelser af enheden på EUREF-Campus er til opladning af elbiler, og det første køretøj, der blev tilsluttet, var en Kia e-Niro.

Processen

For at bygge energilagringssystemet skal encore | DB indsamle, adskille, analysere og genbruge EV-batterierne. Til energilagringssystemet på EUREF-campus brugte de EV-batteripakker fra gamle e-Soul modeller indsamlet af Kia-forhandlere og transporteret til encore | DB’s demonteringspartner, DellCon, via Deutsche Bahns omfattende logistiske netværk for at sikre bæredygtig og sikker transport. Batteripakkerne blev derefter demonteret til modulært niveau til diagnostiske test for at vurdere batteriets helbredstilstand.

Enheden på EUREF-campus består af i alt 24 batterimoduler, der er arrangeret over tre stativer; hvert modul består af 14 dobbeltceller. Et nyt strømkonverteringssystem med et integreret batteristyringssystem (BMS) specielt udviklet af STABL Energy kompenserer for de varierende helbredstilstande mellem batterimodulerne ved at udføre passiv eller aktiv spændingsbalancering, hvor det er nødvendigt. Prototypen kan levere 72 kWh brugbar strøm til at understøtte "timeshifting" - lagring af solenergi til senere brug - og andre applikationer på tværs af inno2grids zeeMobase (nul-emissionsmobilitetsbase) på EUREF-campus.

Om Kia Europe 

Kia Europe er den europæiske salgs- og produktionsdivision af Kia Corporation – et globalt mobilitetsmærke, der skaber innovative og banebrydende mobilitetsløsninger til forbrugere, lokalsamfund og samfund over hele verden. Som en udbyder af innovative mobilitetsløsninger går Kia i spidsen for populariseringen af elektrificerede og batteridrevne elektriske køretøjer og udvikler et stigende udvalg af mobilitetstjenester, der opmuntrer mennesker over hele verden til at udforske de bedste måder at komme rundt på.

Kia Europe, med hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, beskæftiger i alt over 5.500 medarbejdere fra 37 nationaliteter på 39 markeder i hele Europa og Kaukasus. Det fører også tilsyn med den europæiske produktion på virksomhedens topmoderne anlæg i Zilina, Slovakiet.

Kias innovative produkter tiltrækker fortsat stor anerkendelse, især den fuldt elektriske EV6, der som den første koreanske bil, blev kåret til Årets Bil i Europa i 2022.

Yderligere information kan findes her: www.press.kia.com

Om DB Bahnbau Group and encore | DB

DB Bahnbau Group udbyder infrastrukturtjenester, og opererer som partner og konsulent i hele Tyskland. Med omkring 3.500 ansatte og 400 vedligeholdelseskøretøjer tilbyder de planlægning, konstruktion og vedligeholdelse af infrastrukturfaciliteter, især jernbaneinfrastruktur og jernbanetransporttjenester. DB Bahnbau Group fokuserer også på genbrug og alternative energisystemer.

encore | DB giver brugte batterier fra elbiler et nyt liv som energilagringsenheder og orkestrerer hele processen i tæt udveksling med sine partnere, lige fra indkøb af de brugte batterier til produktion af energilagringssystemer.

Second Life batterienergilagringsenhederne er også en del af "Das ist grün..."-porteføljen. Med over 160 grønne tiltag har Deutsche Bahn forpligtet sig til et socialt ansvar ved at beskytte klimaet, naturen, ressourcerne og mindske støjgener.

http://www.bahnbaugruppe.com | www.Encore.deutschebahn.com | https://gruen.deutschebahn.com/de

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark