Gå til indhold
Med nomineringen af Niro-familien, cementerer Kia sin position blandt de førende elbilmærker og mærkets omstilling til leverandør af elektrisk mobilitet
Med nomineringen af Niro-familien, cementerer Kia sin position blandt de førende elbilmærker og mærkets omstilling til leverandør af elektrisk mobilitet

Pressemeddelelse -

Den helt nye Kia Niro er blandt finalisterne i kampen om titlen som Årets Bil 2023

Fredericia, den 25. november 2022 – Kia er igen i finalen til Årets Bil i Europa (COTY) – denne gang med den helt nye kompakte crossover, Niro. Ekspertpanelet bestående af 58 jurymedlemmer fra 22 lande har omhyggeligt vurderet 27 biler, før de fandt frem til de blot syv biler, der er videre til finalen. Vinderen annonceres ved en ceremoni i forbindelse med biludstillingen i Bruxelles fredag den 13. januar.

I kølvandet på den særdeles succesfulde første generation af Niro – en model, som kickstartede Kias modelprogram af elektrificerede, miljøvenlige biler i Europa – har den helt nye model gennemgået en omfattende opgradering, så den er klar til at indtage førerpositionen i C-CUV-segmentet.

Kia har fokuseret på at sikre, at den helt nye Niro lever op til de vigtigste krav hos nutidens miljøbevidste forbrugere. Bilen tilbydes med tre forskellige elektrificerede drivlinjer – hybrid, plug-in-hybrid (PHEV) og komplet elektrisk – det vil gøre det nemmere for kunderne at skifte til elektrificeret mobilitet på en måde, som passer til deres behov. Niro EV-varianten har en rækkevidde på 460 km på ren el, mens PHEV-modellen har en elektrisk rækkevidde på 65 km, hvilket er mere end nok til de fleste daglige køreture. Niros rummelige og funktionelle kabine er indrettet med bæredygtige materialer og Kias nyeste infotainment- og opkoblingsfeatures.

Jason Jeong, som er President hos Kia Europe, udtalte følgende: “Kia er beæret over, at dommerne valgte Niro til en plads blandt finalisterne i 2023. Efter lige at have vundet prisen Det Gyldne Rat i Tyskland skiller Niro sig nu igen ud fra mængden, og vi er sikre på, at den fortsat vil blive endnu mere populær i Europa. Det ville være en fantastisk bedrift, hvis Niro følger i EV6-modellens fodspor og vinder Årets Bil i Europa 2023.”

Tidligere har Ceed nået finalen to gange med første og anden generation af modellen, og Stinger og EV6 har også begge nået finalen.

Niro spiller en vigtig rolle i Kias ”Plan S”-strategi, som omfatter mærkets målsætninger inden for fremtidssikret mobilitet, hvor det ene mål er, at alle mærkets modeller i Europa skal være komplet eldrevne i 2035. Den helt nye Niro er sammen med den roste EV6 vigtige modeller til fremskyndelsen af elektrificerede modeller og til at cementere Kias position som førende indenfor elektrisk mobilitet.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark