Gå til indhold
Kia har offentliggjort billeder af den nye globale Sportage - en dedikeret europæisk 5. generation af Sportage får premiere til september
Kia har offentliggjort billeder af den nye globale Sportage - en dedikeret europæisk 5. generation af Sportage får premiere til september

Pressemeddelelse -

Den helt nye Kia Sportage sætter nye standarder med et inspirerende SUV-design

Fredericia den 8. juni, 2021 – Kia Corporation har i dag afsløret de officielle billeder af den helt nye Sportage -- en SUV der er omhyggeligt udformet for at inspirere kunderne med sit indvendige og udvendige design. I september vil Kia Europe afsløre en dedikeret europæisk version af Sportage.

Det udvendige udfordrer designnormer og flytter Sportage-identiteten til den næste generation, samtidig med at man hylder den arv modellen har med sig. Skarpe kurver bølger langs den raffinerede krop og forstærker en dramatisk styling. Samtidig forener rene, men muskuløse overflader med detaljeret grafik for at give SUV'en en dynamisk og selvsikker tilstedeværelse. Indvendigt er der skabt et virkelig avanceret rum, der smelter højteknologiske fornemmelser sammen med en moderne stil.

”Genopfindelsen af Sportage gav vores talentfulde designteam en enorm mulighed for at gøre noget nyt; at hente inspiration fra den nylige brandrelancering og introduktion af EV6 til at inspirere kunder gennem moderne og innovativt SUV-design. Med den helt nye Sportage ville vi ikke bare tage et skridt fremad, men i stedet gå videre til et helt nyt niveau i SUV-klassen, ”kommenterede Karim Habib, Senior Vice President og chef for Global Design Center.

”Når du ser den helt nye Sportage med sin slanke, men kraftigt dynamiske holdning, og når du sidder inde i den detalje-orienterede kabine med dens smukke interiør og førsteklasses materialer, vil du se, at vi har nået disse mål og sat ny standard. I den helt nye Sportage mener vi, at du kan se fremtiden for vores brand og vores produkter. ”

Kias nye designfilosofi, Opposites United, blev afsløret tidligere i år med stor anerkendelse fra designverdenen og er kernen i den helt nye Sportage og påvirker alle aspekter af bilens udseende og karakter. Principperne for Opposites United vil påvirke alle fremtidige Kia-design og give dem det samme grundlæggende DNA. Den tankevækkende og dristige filosofi styrker forbindelsen mellem design og Kias nye brandretning, 'Movement that inspires'.

Opposites United består af fem søjler: Joy for Reason, Power to Progress, Technology for Life, Tension for Serenity og Bold for Nature. Særligt den sidste søjle, Bold for Nature, har påvirket designet af den helt nye Sportage, med en designidentitet, der tager en dristig, emotionel, moderne men organisk form.

Den helt nye Sportage er resultatet af en samarbejdsindsats mellem Kias vigtigste globale designnetværk i Korea, Tyskland, USA og Kina.

Nyt benchmark for SUV design

Fronten af den helt nye Sportage skaber et omgående indtryk og tankevækkende designerklæring med en detaljeret orienteret sort gittergrafik, der strækker sig over frontens bredde. Som et indviklet spind samler den tekniske grafik de vigtigste frontfunktioner i den helt nye Sportage og skaber et imponerende voluminøst look. Det aflange gitter forbinder Kias moderne signatur, Tiger Nose-grill, der fungerer som bilens visuelle omdrejningspunkt – med det karakteristiske futuristiske boomerang-formede kørelys, der skaber en solid afgrænsning for de iøjnefaldende forlygter. En sådan indviklet og teknisk designkompleksitet af fronten afbalanceres fint ved enkelheden af fladerne foran, inklusive den genkendelige kofanger.

Profilen af den helt nye Sportage forbliver tro mod sin sportslige DNA, med stramme linjer, der skærer over rene, men raffinerede overflader, der kombinerer de kontrasterende flader. En ny farvekombination er nu mulig i den nye Sportage - et sort tag som kontrast til karrosseriets farve, er med til at fremhæve den sportslige profil og fremhæve den arkitektonisk dynamiske C-søjle, der omfatter et dekonstrueret look. Hertil kommer en krom-linje, der strækker sig til bagenden af den helt nye Sportage og ind i D-søjlen, hvilket skaber harmoniske linjer med den bageste spoiler, der yderligere refererer til bilens sportslige stamtavle.

Bagtil bevarer den helt nye Sportage sin stærke identitet med sine kraftige brede skuldre, så SUV'en udstråler både styrke og stabilitet. Den muskuløse fastback-bagende flyder ind i baglygterne, som er designet til at give indtryk af, at de skærer ind i kroppen med fin præcision og danner omridset af baglygtegrafikken og hovedafsnittet af bagklappen. Razor-baglygterne er forbundet med et slankt vandret design, der giver den helt nye Sportage et forbløffende bredt look bagfra.

Som en afslutning på designrejsen er den store nedre kofanger baseret på samme designfilosofi som det tekniske sorte frontgitter, der forbinder den helt nye Sportages bageste designelementer og resulterer i en lethed i udtrykket.

Moderne interiør

Interiøret i den helt nye Sportage leger med en dristig karakter og tilbyder intuitiv og innovativ teknologi for at skabe et førerorienteret rum, der virkelig er moderne.

En kurvet integreret skærm med en slank touchskærm og fint detaljerede ventilationshuller danner kernen i den helt nye Sportages spektakulære kabine. Den kurvede skærm følger fronten af Sportage og giver cockpittet stor bredde og dybde. Ligesom luften, der passerer gennem den, strømmer de tredimensionelle luftudtag inden i det integrerede kurvede display, hvilket forstærker Sportages moderne og udsøgt slanke cockpit-fornemmelse.

Den højteknologiske touchskærm sammen med den avancerede integrerede controller fungerer som nervecenter for fører såvel som passagerernes opkoblingsmuligheder og brugervenlighed. Begge systemer er skabt til at være nemme at bruge, meget intuitive og bløde at røre ved.

Optimalt placeret i forhold til fører og passagerer foran er en ergonomisk midterkonsol, der kombinerer bekvemmelighed med luksus. Konsollen er udført i højglans og giver opbevaring, kopholdere og soft-touch-knapper, sidstnævnte sidder på en hævet profil ved siden af shift-by-wire gearvælgeren.

Materialer af højeste kvalitet, der er behagelige at røre ved, dynamiske og sprælske farvemuligheder og bekvemme overflader er alt sammen med til at gøre den nye Sportages interiør et behageligt sted at være. Førersædet og passagersæderne kombinerer high-tech med høj komfort i et sportsligt tyndt skaldesign.

For at forbedre bekvemmeligheden yderligere, er der bag på fører og passagersæder foran integreret et bøjledesign, så tøj og håndtasker nemt og bekvemt kan fastgøres.

Den helt nye Sportages intelligente interiør er indhyllet i en smart kombination af praktisk, funktionalitet og alsidighed.

Den dedikerede europæiske Sportage bliver præsenteret til september.

Emner

Kategorier


Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Pressekontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Danmark
Hauløkkevej 4
7000 Fredericia
Denmark