Gå til indhold
Den opgraderede model bygger på Stingers veletablerede grand tourer karakter, hvor designet er taget til næste level
Den opgraderede model bygger på Stingers veletablerede grand tourer karakter, hvor designet er taget til næste level

Pressemeddelelse -

Den upgraderede KIA Stinger – nu med europæisk spec.

Fredericia, den 23. september 2020 – Den opdaterede KIA Stinger med europæiske specifikationer afsløres for første gang i dag. KIAs højtydende fastback sportssedan kan nu prale af et opdateret design, der forstærker sin grand tourer-karakter og en række teknologi- og sikkerhedsopgraderinger.

”Stinger er ambassadør for KIA-mærket i Europa og forbliver vores mest førerorienterede bil, der er i stand til at tilbagelægge lange distancer med komfort og stil,” sagde Emilio Herrera, Chief Operating Officer for Kia Motors Europe. "Den opgraderede model bygger på Stingers veletablerede grand tourer karakter, hvor designet er taget til næste level. Samtidig har modellen fået nye teknologier og større brugervenlighed, der forbedrer dens appel til de europæiske bilkøbere."

Siden salget af Stinger begyndte i Europa i 2017, er der solgt omkring 10.000 enheder over hele kontinentet. Salget af den opgraderede KIA Stinger påbegyndes i Danmark omkring årsskiftet – og naturligvis med KIAs unikke 7 års garanti / 150.000 kilometer.

Opdateret design og nye kvalitetsmaterialer og teknologi

Den opgraderede Stinger kan prale af et nyt friskt design og muligheder for at vælge forskellige interiørdesign af høj kvalitet. Særligt den nye opgraderede kabine bekræfter Stingers identitet som den fuldendte grand tourer.

Bilen får en mere højteknologisk lyssignatur med den nye kombinationslygte, som spænder over hele bilens bredde og skaber en karakteristisk ny lyssignatur, der efterligner formen på den subtile spoiler, der er integreret i bagagerumslåget. Nye blinklys i bag, der hver består af 10 individuelle LED-enheder, er arrangeret i et gittermønster, som er inspireret det ternede flag man bruger i motorsport.

Et nyt 19” alufælg-design forbedrer bilens sporty, grand tourer-karakter. Og en flot ”Ascot Green” lak introduceres også til den opdaterede Stinger.

Indvendigt forbliver kabinens arkitektur uændret, men ganske fine visuelle og materielle forbedringer skaber en mere luksuriøs atmosfære. Ændringerne inkluderer en metalfinish på rattets sektioner og en kromkant omkring instrumentklyngen. Bakspejlet er blevet rammeløst, hvilket skaber et moderne udseende og forbedrer udsynet.

Afhængigt af specifikationen er instrumentpanelet og dørene udfærdiget med nye kontraststing, mens midterkonsollen er lavet af aluminium. Instrumentbrættet har fået KIAs opgraderede 10,25” infotainment og navigationssystem med touchskærm (flere detaljer nedenfor), fremhævet i ny blank sort finish. En ny stemningsbelysning gør det muligt for føreren at vælge mellem 64 farver for diskret at ændre kabinens karakter.

Den europæiske Stinger fås med Nappa læderpolstring i Saturn Black eller rød. En ruskindpakke i Saturn Black ruskind med kontrastrøde syninger og røde sikkerhedsseler tilbydes også.

Den hurtigst accelererende KIA, der nogensinde er solgt i Europa

I løbet af Stingerens levetid, de sidste 3 år, har flertallet af Stinger kunderne valgt KIAs kraftfulde 3,3-liters T-GDi (turbo benzin med direkte indsprøjtning) V6-motor.

Den opgraderede Stinger tilbydes nu udelukkende med denne kraftfulde motor, der leverer hurtig acceleration og hurtige reaktioner på førerens input, samtidig med at den tilbyder en raffineret grand tourer-oplevelse med en stabil og komfortabel kørsel.

3,3-liters T-GDi V6 giver føreren en maksimal effekt på 370 hk ved 6.000 omdr./min. Bilens to turboladere giver motoren mulighed for at tilbyde føreren sit maksimale drejningsmoment på 510 Nm over en bred vifte af hastigheder (1.300 til 4.500 omdr./min.), hvilket resulterer i ubesværet ydeevne overalt. Stingerens 3,3-liters T-GDi-motor accelererer fra 0 til 100 km/t på kun 4,9 sekunder og gør den til den hurtigst accelererende KIA, der nogensinde er solgt i Europa.

Motoren er parret med en otte-trins automatgearkasse, der matcher bilens grand tourer-personlighed og firehjulstræk som standard.

Nye widescreen-infotainment-systemer, digitale displays og opdateret teknologi

I midten af Stingerens opgraderede kabine er der et opgraderet infotainmentsystem med touchskærm, der giver forbedret funktionalitet og imødekommer kundernes kontinuerligt stigende forventninger til bilteknologi.

Den opgraderede Stinger er udstyret med KIAs nye 10,25” touchskærm som standard. Bluetooth-multiforbindelse gør det muligt for brugerne at oprette forbindelse til op til to mobile enheder på samme tid - én til håndfri telefoni og multimediebrug; den anden kun til mediebrug. Bilens avancerede skærm med 2-delt funktion giver brugerne mulighed for at kontrollere eller overvåge forskellige kørefunktioner på samme tid og tilpasse skærmen med en række forskellige widgets. 10,25”-systemet tilbyder Apple CarPlay og Android Auto med et stemmestyringssystem til mange af bilens funktioner, såsom opvarmning og ventilation, lydniveau og navigation.

Derudover inkluderer den opgraderede model en 7,0” digital skærm i høj opløsning inden for instrumentklyngen. Farvedisplayet med levende grafik til forskellige køremetoder leverer krystalklar information til føreren mellem speedometer og omdrejningstæller.

Den opgraderede Stinger tilbyder også et Remote Engine Start-system, der giver ejerne mulighed for at starte deres bil eksternt ved hjælp af den multifunktionelle nøgle.

Nye ADAS-teknologier skal assistere føreren og beskytte passagerer

Den opgraderede KIA Stinger tilbyder de samme Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), som vi kender fra den tidligere model, samt en række nye funktioner og opdateringer for at give endnu bedre beskyttelse til føreren, passagererne og medtrafikanter.

KIA Stinger tilbyder en bred vifte af ADAS-teknologier, hvor mange af de eksisterende systemer nyligt er opdateret:

 • Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) tilbyder nu beskyttelse, når du krydser de modkørendes vejbane, i eksempelvis et kryds, ved at identificere modkørende trafik. Derudover er aktiveringsområdet for registrering af et køretøj, en fodgænger eller en cyklist blevet større.
 • Lane Keeping Assist (LKA) er nu i stand til at registrere vejkanten såvel som linjerne på vejen, hvilket giver styrehjælp for at forhindre, at føreren forlader sin bane uden signalering.
 • Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) er forbedret i forhold til den eksisterende Blind-Spot Collision Warning (BCW). I stedet for blot at advare føreren om biler i de tilstødende vejbaner på motorvejen, hjælper BCA bilister med at undgå en potentiel kollision ved at anvende differentiel bremsning.
 • Stinger har nu fået Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) som via skiltegenkendelse informerer om den aktuelle hastighedsbegrænsning.
 • DAW (Driver Attention Warning) har nu en øget driftshastighed på op til 210 km/t og advarer også førerne, hvis de ikke bemærker, at bilen foran sætter i gang efter en standsning.
 • Navigationsbaseret Smart Cruise Control (NSCC) assisterer føreren i kurvede sektioner på en motorvej, ved automatisk at reducere køretøjets hastighed til et passende niveau, inden den kører ind i kurven. Den vender tilbage til den oprindelige hastighed, når køretøjet forlader kurven.
 • En lignende opdatering er blevet foretaget til Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), som nu hjælper med at forhindre kollisioner med krydsende køretøjer under bakning (tidligere advarede systemet kun føreren)

Følgende nye ADAS-teknologier og komfortfunktioner er blevet føjet til Stinger for første gang:

 • Safe Exit Warning (SEW) registrerer køretøjer og cyklister, der kommer kørende bagfra, når bilen holder parkeret, og advarer passagererne med en lyd- og visuel advarsel, hvis de forsøger at åbne døren.
 • KIAs banebrydende Blind-Spot View Monitor-teknologi (BVM) fungerer som et ekstra sæt øjne ved at vise førerens blinde vinkler i et videofeed i instrumentklyngens digitale display, hvis føreren angiver at skifte bane, med et andet køretøj i den blinde vinkel. Videofeedet kommer fra diskrete vidvinkellinser skjult under sidespejlene, hvilket giver førere en bredere synsvinkel af deres blinde vinkler.
 • Lane Following Assist (LFA) hjælper køretøjet med at blive i midten af sin vognbane.
 • Highway Driving Assist (HDA) hjælper med at opretholde en indstillet afstand til det forankørende køretøj på motorvejen og holde bilen i midten af sin vognbane, selv på en kurvet vej.
 • Rear Occupant Alert (ROA) giver en advarsel til føreren, hvis de efterlader kæledyr eller børn, når de forlader bilen.

Emner

Kategorier


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS leverede i 2018 en rekordomsætning. Det danske bilmarked har bevæget sig i retning af større og bedre udstyrede biler samtidig med en hastigt stigende efterspørgsel på miljøvenlige biler. KIA Danmark har formået netop at øge salget i disse vækstsegmenter, og går ud af 2018 som det bedst sælgende plug-in hybrid mærke i Danmark for andet år i træk.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS

Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark