Gå til indhold
Prisen på den nye KIA Stinger starter ved 649.999,-
Prisen på den nye KIA Stinger starter ved 649.999,-

Pressemeddelelse -

Godt nyt til bilentusiaster

Fredericia, den 2. august 2017 – KIAs europæiske designteam har kaldt den en kærlighedserklæring til bilentusiaster, ingeniørerne taler om en rendyrket gran turismo. Skåret ind til benet, er den nye KIA Stinger en kraftfuld og elegant bil, som kan transportere dig med stil og høj fart. Bilen byder på en iøjnefaldende æstetik, rigelig plads til fem personer og deres bagage, en stabil og komfortabel køreoplevelse og adrætte køreegenskaber med en medrivende kraftudfoldelse.

Det danske modelprogram

Nu har den danske KIA importør sat prisen på den nye KIA Stinger, som varsler et paradigmeskifte for KIA. Prisen starter ved 649.999,- for en KIA Stinger GT-line med den 2,0 liters turbobenzin motor og baghjulstræk på 19” alufælge og med en spektakulær udstyrsliste. Udstyrslisten er lige så lang for en KIA Stinger GT-line 2,2 CRDI. Den kommer som standard på 18” alufælge og som baghjulstrukket koster den kr. 674.999,- og med 4-hjulstræk kr. 699.999,-. Topvarianten Stinger GT med den 3,3-liters V6-motor med bi-turboladning koster kr. 849.999,-. Den mest kraftfulde motor fortjener også den længste udstyrsliste (se hele modelprogammet nedenfor). De første Stinger modeller lander forventeligt i Danmark i løbet af december måned i år.

Modelprogram

2.2 CRDI RWD 2.2 CRDI 4WD 2.0 T-GDI RWD 3.3 T-GDI 4WD
GT-Line GT-Line GT-Line GT
674.999 699.999 649.999 849.999

Fabriksmonteret udstyr

Farvetillæg undtagen Sunset Yellow 9.999
Glas el-soltag 14.999
Electronic Control Suspension Limited Slip Differentiale ( kun 2.0 T-GDI) 19.999
Limited Slip Differentiale (2.0 T-GDI & 2.2 CRDI) 5.999
Blind Spot Detection + Rear Cross Traffic Alert + Surround View Monitoring System + Wireless Phone Charger 24.999

Udstyrsvarianterne

GT-Line
Sikkerhedsudstyr Komfort- og diverse udstyr
Forventeligt 5 stjerner i EURO NCAP 18” alufælge 2.2 CRDI 19” alufælge 2.0 T-GDI Smart Key og start/stop knap
7 airbags inkl. knæairbag Continental dæk Regnsensor
DAW Driver Attention Warning Længde og højdejusterbart rat el-justerbart Automatisk nedblændeligt bakspejl
Full LED forlygter med Dynamic Bending Light El-justerbare sidespejle i bilens farve Automatisk nedblændelige sidespejle
LKAS Lane Keep Assist System El-sammenklappelige sidespejle 2-zone fuldaut. klimaanlæg
SLIF Speed Limit Information Function 8” navigationsanlæg med Apple CarPlay + AUX og USB Smart Power Tailgate
AEB nødbremse (City / Urban / Pedestrian) Harmon Kardon lydanlæg med 15 højtalere 3-eget læderrat D-cut + lædergearknob
FCW (Front Collision Warning) DAB radio Varme i rattet
HBA High Beam Assist Bakkamera med dynamisk linjeføring Armlæn bag
TPMS dæktrykskontrol Bluetooth + stemmekontrol Loftsbeklædning i
Active Hood System Lædersæder Aluminium indlæg i midterkonsol
LED baglygter Elektriskjusterbart førersæde ISG (Idle Stop & Go)
Elhåndbremse med Auto hold Elektriskjusterbart passagersæde 3.3 & 2.0 med 2x2 afgangsrør
Parkeringsensor for og bag Memory - førersæde, rat og sidespejle 2.2 med 2 afgangsrør i samme side
Advanced Smart Cruise Control Ventilerede forsæder Autolight control
Head-up display Justerbar lændestøtte fører + passager
7” Supervision cluster Sædevarme for + bag
Drive Mode Control Paddle shift
GT varianten har udover ovenstående også følgende udstyr
Sikkerhedsudstyr Komfort- og diverse udstyr
BSD Blind Spot Detection 19” GT specielle alufælge GT Brembo bremser (røde)
RCTA Rear Cross Traffic Alert Power Air cell support i førersæde Wireless Phone Charger
SVM Surround View Monitor ECS Electronic Control Suspension Reservehjul, alu

Udvendigt design

KIA Stinger udstråler selvtillid med dens lange kølerhjelm samt korte front udhæng og lange udhæng i bag. Bilen står bredt, som en autentisk Gran Turismo Sedan og er kombineret med højteknologiske detaljer og en dynamisk form. KIAs sporty og ikoniske frontgrill er selvfølgelig bevaret, men har fået sin helt egen udstråling for at sikre et premium look.

Stingers ydre er designet til at skabe et elegant og atletisk look ved hjælp af den lave taglinje. Akselafstanden er udvidet med det formål at skabe god plads i kabinen, hvilket også er en af Stingers kvaliteter mod dens konkurrenter. Dette skaber frihed for både fører og passagerer. Stingers bagende åbnes egentlig som en hatchback, men har et fastback look, hvilket giver en bedre visuel appeal.

Designet bag Stinger har sprængt rammerne for KIA og processen for tilblivelsen af en KIA. Helt nye overvejelser har lagt til grund for Stingers færdige resultat. Især flere detaljer fra fly design har biddraget til Stingers interiør. Luftdyserne i midterkonsollen, der mest om alt minder om en motor fra et fly, samt alu-detaljen der deler midterkonsollen i to, som har form efter vingen på et fly.

Indvendigt design

Stingers indre viser et minimalistisk design, hvor intet er for meget eller for lidt. Lædersæder er standard i sort og kan justeres ved hjælp af el for at sikre maksimal komfort. Diverse metal- og satin chrome detaljer afslutter Stingers interiør design.

Samlet giver Stingers interiørdetaljer en fornemmelse af en ”high-performance” bil, som hører til i premium klassen. Der mangler praktisk talt ikke noget på Stinger, og kvaliteten for både interiør og eksteriør er i stand til at løfte KIA som brand.

Stinger fås i ni forskellige karosserifarver, samt tre forskellige interiør farver.

Køredynamik og specifikationer

Stingers køreegenskaber overgår alt hvad der før er set i en KIA i Danmark. Bilen kommer med tre forskellige motorer – 2.2 Diesel, 2.0 T-GDi og 3.3 T-GDi. 2.0 benzinmotoren, som vi kender fra Optima, er forbedret i forhold til effektivitet i turboladeren ved lav til mellem hastighed. 2.2 Dieselmotoren kender vi fra Sorento, men på Stinger er motorens performance blevet væsentligt forbedret. 3.3 benzinmotoren har twin turbo og er selvfølgelig modelprogrammets mest kraftfulde motor.

Fra Optima’en kender vi allerede til muligheden for at skifte mellem tre forskellige ”drive modes”, hvor Stinger vil give os muligheden for hele fem – SMART, ECO, COMFORT, SPORT, SPORT+. Hertil vil 3.3 motoren have tilføjet såkaldt Launch Control. Stinger med 3.3 motoren kan altså derfor nå fra 0-100 km/t på kun 4,9 sek. 2.0 T-GDI motoren er også væsentlig forbedret og går fra 0-100 km/t på 6,0 sek.

Gearkassen er blevet skabt med Shift-By-Wire (SBW), til forskel for det normale Shift-By-Cable (SBC). SBW går uden om den mekaniske del mellem gearstangen og selve gearkassen og sikrer derfor en mere behagelig overgang mellem gearene, samt automatisk overgang til P hvis bilen slukkes i enten D/R eller M. Dertil er der ingen ”larm” eller unødig vibration ved gearskiftet. På alle motorer er den nye 8-trins automatgearkasse standard.

Motor 2.2 CRDi 2.0 T-GDi 3.3 T-GDi
T/M Type 8-trin aut 8-trin aut 8-trin aut
Slagvolumen (cc) 2199 1998 3342
Max. Ydelse (hk / rpm) 200 / 3800 255 / 6200 370 / 6000
Max. Drejningsmoment (Nm / rpm) 440 / 1750 - 2750 353 / 1400 -4000 510 / 1300 - 4500
Tank indhold (l) 60 60 60
Max. Hastighed (km/t) 230 240 270
Præstation (0-100 km/t) 7,6 6 4,9
Brændstofforbrug 18" RWD: 17,9 N/A N/A
ved 18" 4WD: 15,6 N/A N/A
blandet kørsel N/A 19" RWD: 12,0 19" 4WD: 9,4
Påhængsvægt med bremse 1500 1500 1500
Påhængsvægt uden bremse 750 750 750

Sikkerhed

KIA Stinger er som nævnt en bil i den hurtige og kraftfulde ende. Derfor skal sikkerhedsudstyret følge trop. Som standard leveres bilen med automatisk nødbremse, Smart Cruise Control, Lane Keep Assist System, Speed Limit Information Function, Parking Assist System, Driver Attention Warning, Front Collision Alert og TPMS dæktrykskontrol. Til GT-udgaven fås yderligere Blind Spot Detection og Rear Cross Traffic Alert som standard. KIA Stinger forventes at opnå de maksimale 5 stjerner i EURO NCAP test.

Emner


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS kunne sidste år fejre 20 års jubilæum i Danmark med endnu et flot salgsresultat på over 11.000 enheder, som er med til at forankre KIAs position i markedet, og bekræfter at KIA har kundernes tillid. 2017 byder på rigtig mange nye modeller - blandt andet helt ny Rio og helt ny Picanto, som står for en stor del af KIAs salg i Danmark. Og ikke mindst high performance modellen; Stinger, som repræsenterer et endnu uudforsket territorium for KIA, skal revolutionere den måde, folk opfatter brand'et og føre KIA ind i en ny tidsalder. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark