Gå til indhold
Platformens nye struktur og layout giver plads til den kraftfulde nye turbo-hybrid drivlinje - den første elektrificering af Sorento.
Platformens nye struktur og layout giver plads til den kraftfulde nye turbo-hybrid drivlinje - den første elektrificering af Sorento.

Pressemeddelelse -

KIA afslører detaljer om nye drivlinjer og platform til næste generations Sorento

Fredericia, den 19. februar 2020 – KIA Motors har i dag afsløret detaljer om næste generations Sorentos nye platform og drivlinjer.

Når produktionen af den nye Sorento begynder senere på året, bliver det den første model baseret på KIAs nye SUV platform. Med en kompakt motorstruktur, kortere overhæng og en længere akselafstand muliggør platformen bilens stilfulde nye design såvel som de behagelige køreegenskaber og en engagerende handling.

Den nye Sorento er blevet 10 mm længere end sin forgænger, mens akselafstanden er forlænget med 35 mm til 2.815 mm. Kabinen giver nu mere plads end mange andre mellemstore SUV'er, mens et intelligent design betyder, at den nye Sorento også vil tilbyde et klasse-ledende bagagerum.

Da den første generation af Sorento blev lanceret i 2002, blev den understøttet af et robust karosseri på stel, hvilket maksimerer plads og gode all-round evner. Det blev i 2009 vekslet til en monocoque struktur for anden generation af Sorento – og markerede en væsentlig ændring i bilens karakter og adfærd. KIAs nye SUV-platform repræsenterer et lignende vigtigt spring fremad for den næste generation af Sorento, hvilket gør det muligt for bilen at sætte nye standarder i sit segment hvad angår plads, praktiske egenskaber, effektivitet og kvalitet.

Platformens struktur og layout giver plads til Sorento’s kraftfulde nye Smartstream turbo-hybrid drivlinje. Den nye drivlinje er den første elektrificering af Sorento’en. Den består af en 1,6 liters turbo-benzin motor, en 44,2 kW elmotor og en 1,49 kWh lithium-ion-batteripakke. Motoren producerer en samlet effekt på 230 hk og 350 Nm drejningsmoment, hvilket giver lave emissioner med høj ydeevne. Det intelligente design betyder, at batteripakken kan placeres under selve kabinen uden indflydelse på hverken kabinen eller bagagerummet.

For europæiske kunder bliver det også muligt at få den nye Sorento med en ny 4-cylindret 2,2 liters ‘Smartstream’ dieselmotor, der producerer 202 hk og 440 Nm drejningsmoment. Denne er parret med KIAs nye våde 8-trins dobbeltkoblingsgearkasse (8DCT), der er udviklet til at tilbyde det jævne gearskift som et konventionelt automatgear men med en forbedret effektivitet i forhold til tør koblings-DCT'er. Download video med KIAs nye 8DCT her.

KIA vil annoncere yderligere drivlinjer til den nye Sorento i fremtiden, herunder nye benzinmotorer og en kraftfuld ny plug-in hybrid variant.

Ud over sin nye platform og drivlinjer implementerer den nye Sorento en række højteknologiske sikkerheds- og komfortfunktioner, der adskiller den yderligere fra andre mellemstore SUV'er. Deriblandt KIAs første multi-kollisionsbremsesystem, som gør det muligt for Sorento at mindske risikoen for sekundære kollisioner. Systemet aktiverer automatisk bilens bremser, når bilens airbags udløses, hvilket yderligere beskytter passagererne mod sekundære kollisioner. Multi-kollisionsbremsesystemet vil være tilgængeligt med i alt otte airbags, inklusive center-front airbag og knæ-airbags, for yderligere at forbedre sikkerheden.

Den nye Sorento debuterer på Genève International Motor Show den 3. marts 2020.

Emner

Kategorier


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS leverede i 2018 en rekordomsætning. Det danske bilmarked har bevæget sig i retning af større og bedre udstyrede biler samtidig med en hastigt stigende efterspørgsel på miljøvenlige biler. KIA Danmark har formået netop at øge salget i disse vækstsegmenter, og går ud af 2018 som det bedst sælgende plug-in hybrid mærke i Danmark for andet år i træk.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark