Gå til indhold
EV6 er Kias første model baseret på mærkets nye designfilosofi, "Opposites United"
EV6 er Kias første model baseret på mærkets nye designfilosofi, "Opposites United"

Pressemeddelelse -

Kia afslører ny designfilosofi og billeder af EV6

15. marts 2021 - Kia Corporation har i dag afsløret de første billeder af EV6s udvendige og indvendige design – mærkets første dedikerede elbil, forud for bilens verdenspremiere senere i marts.

EV6 er designet under mærkets nye designfilosofi ”Opposites United”, som henter inspiration fra de kontraster, der findes i naturen og menneskeheden. I centrum for designfilosofien er en ny visuel identitet, der fremkalder positive kræfter og naturlig energi, med kontrasterende kombinationer af skarpe stilistiske elementer og skulpturelle former.

EV6 er Kias første dedikerede elbil baseret på mærkets nye Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Den har et karakteristisk crossover-inspireret design og det er den første model der tager form efter Kias nye designfilosofi, som visualiserer mærkets skiftende fokus i retning af elektrificering.

"Som den første dedikerede elbil, er EV6 et udstillingsvindue for menneske-centreret progressivt design og elektrificeret drivkraft. Vi er overbevist om, at EV6 er en overbevisende og relevant model for det nye marked for elbiler”, siger Karim Habib, Senior Vice President og leder af Global Design Center. "Med EV6 sigter vi mod at skabe et karakteristisk, virkningsfuldt design ved at bruge en kombination af sofistikerede high-tech detaljer på store, rene flader, samtidig med at vi har givet den en unik rummelighed som en futuristisk elbil."

Opposites United: En design filosofi for alle fremtidige Kia modeller

Kias nye designfilosofi, Opposites United, får sin debut på EV6, og varsler designlinjerne for alle fremtidige Kia modeller. Filosofien er baseret på fem centrale designsøjler: "Bold for Nature', 'Joy for Reason', 'Power to Progress', 'Technology for Life' og 'Tension for Serenity'.

Bold for Nature er baseret på interaktion med naturen – kendetegnet ved de detaljer, former og proportioner, der findes både i naturen og i samfundet. Denne designsøjle skaber organiske, men samtidig tekniske strukturer og finish til bilens interiør. Det udvendige design er karakteriseret ved en kombination af klare og enkle linjer med dristige, konstant-skiftende overflader.

Joy for Reason fokuserer på fornemmelsen og stemningen i Kias fremtidige biler. Fremtidigt design skal fusionere det emotionelle og det rationelle, skabe biler, der påvirker passagerernes stemning, ved at indgyde afslapning og inspiration. Det vil også påvirke til brugen af nye organiske materialer og mere dristige farver, der udtrykker en følelse af ungdommelighed og legesyge.

Power to Progress bygger på mærkets nuværende designstyrker. Ved at trække på og udvikle de færdigheder og den ekspertise, der er tilegnet gennem Kias seneste fase med designstyret transformation, vil design og layout af mærkets fremtidige produkter fortsætte med at udvikle sig. Fremtidige designs vil trække på erfaring og kreativitet til at opfinde og innovere nye designs.

Technology for Life omfatter nye teknologier og innovationer for at fremme positive interaktioner mellem mennesker og maskiner. Mærkets fremtidige køretøjer vil præsentere føreren for en helt ny brugeroplevelse i bilen – gennem design, innovation, fremskridt inden for belysning, stemning og opkoblingsmuligheder til at hjælpe kunderne med at interagere med deres biler.

Tension for Serenity fremkalder spændingen mellem modsatrettede kræfter og kreative kontraster, og anerkender den designligevægt, der kommer fra to modsatrettede kræfter. Den leverer markante designkoncepter, der bruger skarpe og tekniske detaljer til at skabe overfladespænding – og realisere en harmonisk, fremtidsorienteret design vision.

"Vi ønsker, at vores produkter skal levere en instinktiv og naturlig oplevelse, der forbedrer vores kunders hverdag. Vores mål er at designe den fysiske oplevelse af vores brand og skabe originale, opfindsomme og spændende elbiler. Ideerne fra vores designere og formålet med mærket bliver mere forbundet end nogensinde, med vores kunder i centrum for alt hvad vi gør og påvirker enhver beslutning, vi træffer," tilføjede Karim Habib.

Flere detaljer om 'Opposites United' filosofien bliver afsløret i Kias designmanifest: https://www.youtube.com/watch?v=gqrfx2GzOYE

Udvendigt design: et fremtidsorienteret EV-design, der er kendetegnet ved højteknologiske detaljer

Det udvendige design af EV6 er en kraftfuld repræsentation af 'Power to Progress' - en udvikling af mærkets styrker inden for design. EV6 er en kulmination af færdigheder og ekspertise indsamlet i hele Kias design-ledede transformation.

På fronten skaber karakteristiske kørelys et slankt, moderne udseende. De former en del af bilens digitale 'Tiger Face' – en designudvikling af Kias 'Tiger Nose' front, men dedikeret til en elektrificeret æra. Lygternes design omfatter også et sekventielt, dynamisk lysmønster. Under dette udvider et lavt luftindtag visuelt fronten på bilen og fremhæver dens high-tech image. For at optimere luftstrømmen forfra, kanaliseres luften gennem og under bilens flade bund for optimal aerodynamik.

Bilens profil viser en crossover-inspireret designæstetik, som er moderne, slank og aerodynamisk. Dette står i kontrast til skarpe linjer og high-tech detaljer for at skabe en spænding i designet. En bagudrettet forrude tilfører bilen dynamik og målbevidsthed, mens dristige linjer bag til tilfører bilen volumen. En karakterlinje løber langs bunden af dørene, der buer opad mod baghjulets buer og forlænger visuelt bilens profil.

Delvist designet til at realisere den ultimative aerodynamiske ydeevne, er bagenden med den bageste C-søjle integreret med en sort, blank indsats, der visuelt udvider bagruden. Over dette sidder en fremtrædende tagspoiler, der kanaliserer luft nedad mod en hævet nedre spoiler over bilens unikke baglygte-klynge.

EV6 er resultatet af et samarbejde mellem alle tre studier i Kias globale designnetværk i Namyang (Korea), Frankfurt (Tyskland) og Irvine (Californien, USA).

Indvendigt design: et moderne og rummeligt interiør tilpasset den elektrificerede æra

Et produkt der tydeligt repræsenterer den elektrificerede æra med en frigjort indretning på grund af Kias dedikerede E-GMP-platform, der giver øget plads i forhold til tidligere elbiler, der er baseret på eksisterende modelplatforme. EV6s interiørdesign profilerer en innovativ udnyttelse af pladsen, hvilket skaber en unik rumlig køreoplevelse.

Et af de mest slående elementer i det nye interiør er en højteknologisk buet high-definition audio visual skærm med navigation. Det enkle formsprog på den brede buede skærm og det slanke instrumentpanel giver førerpladsen en åben fornemmelse. Instrumentpanelet strækker sig fra rattet over til midten af bilen med instrumentklyngen foran føreren, og infotainment og navigation over midterkonsollen. Bredden af skærmen skaber en fordybende oplevelse for føreren, mens et minimalt antal fysiske knapper tilbyder en overskuelig og beroligende køreoplevelse.

Under den brede skærm styrer passagererne HVAC-indstillingerne (opvarmning, ventilation og aircondition) ved hjælp af haptiske 'knapper', mens instrumenteringen under dette panel skråner mod bilens front, hvilket skaber en følelse af plads og åbenhed for forsædepassagererne.

Sæderne er slanke, lette og moderne – beklædt med smarte, robuste stoffer produceres af genanvendt plast, hvilket skaber endnu større åbenhed i kabinen.

EV6 får verdenspremiere senere i marts 2021 ved en speciel virtuel præsentation.

Emner

Kategorier


Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er det bedst sælgende Plug-in Hybrid mærke 3 år i træk. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark