Gå til indhold
Kia er dedikeret til udviklingen af europæisk lynladenetværk
Kia er dedikeret til udviklingen af europæisk lynladenetværk

Pressemeddelelse -

Kia er en del af store industriinvesteringer i IONITY

Fredericia, den 24. november 2021 – I 2026 vil Kias globale model line-up bestå af 11 nye elbiler. Den skelsættende EV6 crossover er blot den første af i alt syv elbiler baseret på den dedikerede E-GMP platform. Kias dedikation til et elektrificeret model line-up har resulteret i yderligere investering i IONITY, Europas førende netværk til lynladning af elbiler.

Som storaktionær har Kia slået sig sammen med IONITYs andre investorer for at rejse yderligere €700 millioner med det formål at udvide sit netværk af lynladepunkter på tværs af kontinentet.

IONITY driver i øjeblikket mere end 400 ultrahurtige ladestationer med 1.500 ladepunkter langs europæiske motorveje i 24 lande. Denne seneste ekstra investering vil dog øge antallet af ladestandere i hele Europa til 1.000, hvor det samlede antal ladepunkter vil springe op til omkring 7.000 i 2025. Ikke alene vil disse opladere blive placeret på mere strategisk vigtige steder langs det europæiske motorvejsnetværk, de vil også blive installeret langs vigtige hovedveje og nær større byer. Derudover vil eksisterende ladepladser beliggende i områder med høj trafik og derfor stigende efterspørgsel også blive opgraderet med nye ladepunkter. Disse tiltag vil forkorte de samlede opladnings- og ventetider markant for kunder på de mest travle steder.

Denne udvidelse vil gøre det endnu nemmere for kunderne at finde lynladere, der er i stand til at oplade elbiler som Kias elektriske crossover, EV6, fra 10 til 80 % på kun 18 minutter.

Som en del af netværksudvidelsen er IONITY på udkig efter at erhverve flere af sine egne ejendomme og afhængigt af beliggenheden bygge og drive sine egne servicestationer. Virksomheden løftede for nylig sløret for 'Oasis'; et koncept designet til at vise, hvordan fremtidens ladeoplevelse kunne se ud. Modellen indeholdt ladestandere, der er beskyttet mod vind og vejr og ladeparker placeret ved siden af caféer, restauranter og butikker for ekstra bekvemmelighed og en bedre opladningsoplevelse.

IONITY-netværket bruger den førende europæiske ladestandard Combined Charging System (CCS) og kommer fra 100 % vedvarende energi. Det betyder, at Kia elbilejere kan bruge IONITY-ladenetværket til at rejse emissionsfrit og være CO2-neutral.

Jason Jeong, præsident hos Kia Europe, kommenterede: "Når vi ser hen imod udfasningen af nye ICE-biler i løbet af de næste ti år, er det afgørende, at elbilejerne har adgang til en ekspansiv og pålidelig og hurtig lade-infrastruktur. Vores yderligere investering i IONITY vil skabe en betydelig udvidelse af lynladere i hele Europa, som vil understøtte vores elbilers kapacitet. Som et resultat vil flere elbilejere end nogensinde være i stand til at oplade deres biler hurtigt og nemt for en problemfri el-oplevelse."

Emner

Kategorier


Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark