Gå til indhold
Partnerskabets målsætning er at sætte 30.000 elektriske Kia modeller ind i den europæiske sektor for persontransport inden 2025
Partnerskabets målsætning er at sætte 30.000 elektriske Kia modeller ind i den europæiske sektor for persontransport inden 2025

Pressemeddelelse -

Kia Europe og Uber annoncerer partnerskab om elektrisk mobilitet

15. juni 2021 – Kia Europe og Uber har annonceret et banebrydende partnerskab om elektrisk mobilitet, som vil sætte skub i brugen af avancerede elbiler i hele Europa, så det urbane Europa bliver mere emissionsfrit og oplever mindre motorstøj.

Partnerskabet betyder, at Kia tilbyder sit højteknologiske modelprogram af batteridrevne elbiler, inklusive e-Niro og e-Soul, til særligt favorable priser til Uberchauffører. Det vil medvirke til, at koncernen bliver en førende leverandør af elektrificerede biler til sektoren for persontransport.

Nye mobilitetspartnerskaber er en del af Kias Plan S-strategi, som blev præsenteret tidligere i år, og som vil betyde, at 40 % af alle solgte Kia modeller på verdensplan vil være elektrificerede ved udgangen af 2030. Som led i Plan S-strategien har Kia en målsætning om at sælge 880.000 komplet eldrevne biler og 1,6 millioner elektrificerede biler om året på verdensplan ved udgangen af årtiet.

I udviklingsarbejdet har Kia fokus på at udbrede elbiler – et afgørende element i Plan S-omstillingsstrategien – og planlægger at styrke sit globale modelprogram med introduktionen af 11 nye elbiler frem mod 2026, hvoraf de syv vil blive udviklet på den avancerede Electric-Global Modular Platform (E-GMP). De nye modeller vil omfatte en række personbiler, SUV’er og MPV’er i forskellige segmenter, der alle vil have brancheledende teknologi, der giver lang rækkevidde og mulighed for hurtig opladning.

Uber har også en målsætning om en kraftig reducering af CO2-emissionerne og om at blive en platform for nul-emissions-mobilitet i Europa frem mod 2030. Virksomheden har fremlagt ambitioner om at have 100.000 batteridrevne elbiler i drift i den europæiske platform i 2025. Som en del af den målsætning vil halvdelen af alle de kilometer, der køres af Uberchauffører, senest i 2025 blive kørt i nul-emissions-biler i syv europæiske storbyer – Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Lissabon, London, Madrid og Paris.

Oplev batteridrevne elbiler på tætteste hold

Som en del af partnerskabet vil Kia og Uber udvikle fælles markedsførings- og uddannelseskampagner for at promovere batteridrevne elbiler yderligere for Uberchaufførerne. Kia vil også tilbyde prøvekørsler, så chaufførerne får mulighed for at opleve mærkets komplet eldrevne nul-emissions-biler på tætteste hold.

Med en faktisk rækkevidde på 454 km for modellen med 64 kWh-batteri kombinerer Kia e-Niro funktionaliteten fra en komplet batteridrevet nul-emissions-bil med praktiske egenskaber takket være det elegante crossoverdesign. Kabinen oser af moderne design, robusthed og god plads kombineret med banebrydende opkoblingsmuligheder og infotainmentteknologi, der matcher den emissionsfri drivlinje. Med en 100 kW lynoplader med jævnstrøm tager det kun 54 min. at oplade litium-ion-polymer-batteriet i e-Niro til 80 %.

”Dette spændende partnerskab med Uber er endnu en vigtig milepæl for batteridrevne elbiler og bæredygtig nul-emissions-mobilitet i Europa”, udtalte Jason Jeong, som er Præsident hos Kia Europe. ”Det står helt øverst på vores dagsorden at sikre, at de stærkt trafikerede bymidter bliver mere emissionsfri, og at disse områder bliver fri for støjforurening. Dette vigtige partnerskab med Uber er et stort skridt frem mod at nå den målsætning, og vi er meget stolte af at kunne tilbyde vores avancerede elektriske line-up startende med modellerne e-Niro og e-Soul.”

Anabel Diaz, som er Regional General Manager for EMEA, Uber, udtalte følgende: ”Vi er stolte af at samarbejde med Kia om at sikre, at chaufførerne rundt om i Europa har adgang til klassens bedste elbiler til en overkommelig pris. Nul-emissions-mobilitet er mere end bare en målsætning for os – det er en nødvendighed. Med den fortsatte genåbning af Europa arbejder vi dedikeret på at spille en rolle i at gøre den urbane transport mere emissionsfri, så dette partnerskab er afgørende i vores arbejde med at fremme elektrificeringen af vores platform i hele Europa frem mod 2030.”

Kia og Uber vil styrke den strategiske alliance yderligere ved at tilbyde avancerede elektriske modeller i 20 europæiske lande i takt med, at efterspørgslen stiger.

Emner

Kategorier


Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark