Gå til indhold
Den fuldt elektriske Kia EV6 GT er nu på vej ud på de danske veje - prisen er kr. 599.900,-
Den fuldt elektriske Kia EV6 GT er nu på vej ud på de danske veje - prisen er kr. 599.900,-

Pressemeddelelse -

Kia EV6 GT overtager rollen som hero-model efter Stinger

Fredericia, den 20. december 2022 – Kia har bekræftet, at ordrebøgerne for Stinger er lukket, hvilket baner vejen for den nye fuldt elektriske EV6 GT, den mest kraftfulde bil, Kia nogensinde har produceret, til at overtage rollen som mærkets nye flagskibsmodel.

Kia Stinger blev lanceret i 2017 og har løbende fået en række opdateringer for at maksimere bilens tiltrækningskraft i et stærkt konkurrencepræget europæisk segment for sportssedan’er. Drevet af en 3,3-liters dobbeltturboladet V6-motor var Stinger Kias hurtigst accelererende bil, der klarede sprinten fra 0 til 100 km/t på 4,9 sekunder.

Det var også en ikonisk bil for Kia. Den højtydende, baghjulsdrevne sportssedan tjente som en fed hensigtserklæring for mærket, der var i stand til at tilbagelægge store afstande med både komfort og stil. Kias grand tourer introducerede også mærket til en ny type bilkøber, hvilket spillede en vigtig rolle i forhold til transformering af opfattelsen af mærket.

Den fuldt elektriske Kia EV6 GT kan tage pladsen som ny hero-model, med de første kundeleverancer, der starter i Danmark i forbindelse med årsskiftet. Den nye model tager ikke kun Stinger'ens krone som den hurtigst accelererende Kia, med en acceleration fra 0 til 100 km/t på 3,5 sekunder, den er også den mest kraftfulde produktionsbil, som Kia nogensinde har lavet, med dens dobbelt-motorede elektriske drivlinje, der producerer 585 hk (430 kW) og et drejningsmoment på 740 Nm.

EV6 GT er baseret på Kias Electric Global Modular Platform (E-GMP), konstrueret til at rumme bilens betydelige elektriske kraft. Med en kraftfuld motor på hver aksel og det langtrækkende batteri på 77,4 kWh placeret under det flade kabinegulv tilbyder EV6 GT generøs rummelighed i et elegant, coupé inspireret crossover-design. Med en rækkevidde på 424 km (WLTP kombineret) kan den også prale af 800V opladningsteknologi, hvilket gør den i stand til at lade fra 10 til 80 procent på kun 18 minutter fra en DC lader, der tilbyder en ladekraft på mindst 240 kW.

Rasmus Aagaard, COO hos Kia Danmark, sagde: “Med fokus på engagement, kvalitet og design har Stinger været en transformativ model for Kia, der har vist hvad Kia kan, og hjulpet med at ændre folks opfattelse af vores brand. EV6 GT er en værdig erstatning. Med sin kombination af højt ydende egenskaber, et utroligt design og en langtrækkende elektrisk drivlinje er EV6 GT et ægte nyt flagskib for vores brand og transformationen til en ny æra for elektrisk mobilitet.”

Kia Danmark vil opfylde alle eksisterende kundeordrer på Stinger og fortsætte med at yde fuld kundepleje og eftermarkedssupport til alle Stinger-ejere. Kia leverer de første kundesolgte EV6 GT modeller i forbindelse med årsskiftet via Kias danske forhandlernet. Prisen for den nye EV6 GT er kr. 599.900,-.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS

Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark