Gå til indhold
Med udgangspunkt i Kias designfilosofi, ”Opposites United”, genopfinder EV9 den komplet eldrevne SUV
Med udgangspunkt i Kias designfilosofi, ”Opposites United”, genopfinder EV9 den komplet eldrevne SUV

Pressemeddelelse -

Kia EV9 giver en helt ny SUV-oplevelse med design og teknologi i særklasse

Fredericia den 28. marts 2023 – Kia Corporation har i dag afsløret alle detaljerne om Kia EV9, som er mærkets nye SUV-flagskib med tre sæderækker. EV9 tilfører nye idéer, design og teknologi til segmentet og accelererer mærkets omstilling til leverandør af elektriske mobilitetsløsninger.

Med den banebrydende Electric Global Modular Platform (E-GMP) som base sikrer EV9 adrætte præstationer, der fuldendes af en elektrisk rækkevidde på over 541 km[1], i henhold til WLTP (World harmonized Light vehicle Testing Procedure). Muligheden for ultrahurtig opladning med 800 V gør det muligt at oplade batteripakken i EV9 tilstrækkeligt til at kunne tilbagelægge 239 km.[2]på bare 15 min.

De mange teknologiske nyheder omfatter Highway Driving Pilot-systemet (HDP) [3], som er tilgængeligt til Kia EV9 GT Line og giver mulighed for betinget autonom kørsel på Level 3 i udvalgte lande. Med bilen debuterer Kia også med konceptet, Kia Connect Store, som giver kunderne mulighed for at købe digitale funktioner og services on demand, så de fleksibelt kan vælge de ønskede features og løbende opgradere funktionerne i deres EV9 over-the-air (OTA), når det passer dem.

Ho Sung Song, som er President og CEO, udtalte følgende: ”Kia EV9 ændrer alle aspekter af traditionel SUV-tankegang og repræsenterer det ypperste af Kias formåen, når det gælder design og konstruktion. EV9 er skabt til at opfylde behovet hos alle familiens medlemmer, og den er frontløber i Kias omstilling til leverandør af ansvarlige mobilitetsløsninger – ikke kun takket være den avancerede elbilteknologi, men også de mange genbrugsmaterialer, der er brugt til udviklingen af bilen.”

Kia Danmark forventer at kunne lancere EV9 på det danske marked til efteråret.

I dag har Kia frigivet en video med specifikke detaljer om bilen i forbindelse med verdenspremieren på EV9. Videoen kan ses på den globale Kia EV9-side på https://www.kia.com/dk/modeller/ev9/oplev/

Design: nytænkning af SUV-oplevelsen for millenniumfamilier

Med udgangspunkt i mærkets designfilosofi, ”Opposites United”, genopfinder EV9 den komplet eldrevne SUV med en unik balance mellem naturlige og moderne elementer. Særligt ”Bold for Nature”-designsøjlen, som inspirerer til at kombinere elementer fra naturen og den materialistiske verden, har spillet en afgørende rolle for udviklingen af EV9’s design.

Kia EV9’s eksteriør giver en følelse af ro med rendyrket modernitet, som matcher en avanceret elbil til en ny æra inden for elektriskmobilitet. Bilen har en akselafstand på 3.100 mm og er udstyret med enten 21”, 20” eller 19” fælge. Den har en længde på 5.010 mm, en bredde på 1.980 mm og en højde på 1.755 mm[4], og den har en dristig og moderne fremtoning, mens karakteren stadig er helt unik.

EV9's front udstråler selvsikkerhed, klarhed og ro med de rene linjer og overflader. ”Digital Tiger Face”-signaturen viser bilens unikke identitet, som fremhæves af en ”Digital Pattern Lighting-kølergrill”[5] og lodrette forlygter, så bilen får et visionært og futuristisk look. Bilens Digital Tiger Face har to enheder af små kubeformede lygter ved siden af hver forlygte. EV9’s ”Star Map”-LED-dagskørelys skaber et sofistikeret animeret lysmønster, som vil kendetegne Kias Digital Tiger Face på mærkets fremtidige elbilmodeller, og det skaber en ny lyssignatur.

Foruden standardmodellen har Kia præsenteret GT-Line-modellen, som har en unik æstetik, som adskiller den fra standardmodellen. Kofangeren forrest og bagest, fælgene og tagbøjlerne er ændret med en markant sort farvepalet, som udstråler styrke og livlighed - hvilket adskiller den fra standardmodellen. Som noget særligt har GT-Line en eksklusiv ”Digital Pattern Lighting Grill”, som gør det i forvejen imponerende design endnu mere dynamisk og sofistikeret.

Foruden det iøjnefaldende eksteriør leverer EV9 også varen, når det gælder præstationer – med en luftmodstandskoefficient på 0,28 (cd-værdi). Dette er opnået ved hjælp af flere avancerede features som fx Kias første aerodynamiske 3D undercover-fælge og innovative luftindtag integreret i den forreste kofanger. Disse elementer fungerer perfekt sammen og styrer luftstrømmen optimalt, så præstationerne optimeres, og føreren får en engagerende køreoplevelse.

Kia EV9 byder på flere forskellige sædekonfigurationer til mange forskellige behov. Den kan konfigureres med syv sæder eller seks sæder og flere forskellige konfigurationer af anden sæderække – fire[6]i alt, så bilen fungerer i alle situationer fra kørsel til opladning og afslapning. Relaxation-sæderne foran, sikrer en komfortabel hvileposition. Anden sæderække byder for første gang blandt alle elbiler i verden på fire forskellige sædekonfigurationer inklusive 3-personers sæde, standardsæder, relaxation-sæder eller to separate sæder med drejefunktion, så kunderne kan vælge mellem en række forskellige anvendelsesmuligheder.

Når EV9 er udstyret med relaxation-sæder på anden sæderække, kan personerne på både første og anden sæderække læne deres sæder tilbage, mens SUV'en oplades. Med drejesæder kan sæderne på anden sæderække drejes 180 grader, så man kan tale med personerne på tredje sæderække. Personerne på tredje sæderække har adgang til ladepunkter og kopholdere.

Nye standarder for ansvarlig mobilitet

Kias strategiske beslutning om at blive førende inden for ansvarlig mobilitet og mærkets klare plan for opnåelse af CO2-neutralitet inden 2045 rækker længere end elbildrivlinjer uden emissioner. Den omfatter også de materialer, der bruges til bilernes konstruktion, og EV9 går forrest ift. materialer valgt med omtanke, og sætter nye standarder inden for ansvarlig mobilitet.

Kia EV9 markerer en milepæl som den første model med mærkets 3-trins Design Sustainability Strategy, som skal udfase brugen af læder, sikre anvendelse af ti ”obligatoriske” bæredygtige elementer i alle nye Kia modeller og kontinuerligt øge brugen af biobaserede materialer som fx majs, sukkerrør og naturlige olier. Kia har en målsætning om at øge andelen af genbrugsplast til 20 % inden 2030.

EV9's farvepalet henter inspiration fra naturens fire primære elementer – lys, luft, jord og vand – til at skabe forbindelse med naturens skønhed og kombinere den med designfilosofien bag EV9.

Interiøret i EV9 byder på i alt seks forskellige kombinationer fra en lys, moderne grå farve til elegante naturlige nuancer og en sportslig version til GT-Line.

Et udvalg af forskellige nul-emissions-mobilitetsløsninger

EV9 fås med et bredt udvalg af elektriske drivlinjekonfigurationer baseret på Electric Global Modular Platform (E-GMP) og Kias fjerde generation af batteriteknologi. I udvalgte lande tilbydes et 76,1 kWh-batteri eksklusivt i forbindelse med standardmodellen[7] med baghjulstræk (RWD), mens både Long Range-modeller med baghjulstræk (RWD) og modeller med firehjulstræk (AWD) er udstyret med et 99,8 kWh-batteri.

Long Range-modellen med baghjulstræk (RWD) har en elmotor med 150 kW og et drejningsmoment på 350 Nm, så SUV’en kan accelerere fra 0-100 km/h på 9,4 sek. i henhold til foreløbige data. Standardmodellen EV9 med baghjulstræk (RWD) har også en enkelt elmotor, men med en lidt højere ydelse på 160 kW/350 Nm, og den kan accelerere fra 0-100 km/h på 8,2 sek.

Varianten med firehjulstræk (AWD) har to elmotorer med en samlet ydelse på 283 kW og et kombineret drejningsmoment på 600 Nm. Dette sætter SUV’en i stand til at accelerere fra 0-100 km/h på kun 6,0 sek. Og du kan få endnu stærkere præstationer med Boost-funktionen (ekstraudstyr), som kan tilkøbes via Kia Connect Store. Det kombinerede drejningsmoment boostes til hele 700 Nm, hvilket gør EV9 i stand til at accelerere fra 0-100 km/h på 5,3 sek.

Kias holistiske tilgang til udviklingen af EV9’s elektriske drivlinje har sikret, at SUV’ens atletiske præstationer komplementeres af en eksemplarisk rækkevidde. Således kan EV9-kunderne bruge så meget tid som muligt på vejen og så lidt tid som muligt ved ladestationen, og familier kan med ro i sjælen tage på lange ture i bilen. Fx byder Long Range-modellen med baghjulstræk (RWD) og 19” fælge på en estimeret rækkevidde på over 541 km i henhold til WLTP. Med et ultrahurtigt 800 V-ladesystem er det muligt at oplade batteripakken tilstrækkeligt til at tilbagelægge 239 km.[8]på ca. 15 min.

EV9 er som standard udstyret med Vehicle-to-Load-funktionen (V2L) via bilens integrerede Charging Control Unit (ICCU), så strømmen fra bilens batteri kan anvendes til andre formål. Familierne kan bruge op til 3,68 kW[9]strøm til bærbare computere, køleskabe eller campingudstyr.

Highway Driving Pilot[10]: adgang til betinget Level 3-autonomi

EV9 vil tage et vigtigt skridt mod fuld autonomi. Nøglen til dette bliver Kias Highway Driving Pilot-system (HDP), som vil give mulighed for betinget autonom kørsel på Level 3. Takket være 15 sensorer inklusive to lidar-sensorer vil bilen kunne scanne og registrere objekter i et komplet 360-graders synsfelt, så bilen vil kunne registrere og reagere på andre trafikanter med henblik på at undgå potentielle kollisioner.

Ved hjælp af intelligente og proaktive assistentsystemer i realtid under en lang række forhold, vil Kias Highway Driving Pilot-system (HDP) opfylde de krævede kriterier for autonom kørsel på Level 3 i visse lande[11]. På dette niveau kan bilen køre betinget autonomt, hvor forholdene tillader det, så føreren midlertidigt kan holde pause fra at styre bilen.

Kia planlægger at tilbyde HDP i EV9 GT-line modellen i fremtiden. Yderligere detaljer om HDP vil blive afsløret nærmere bilens lancering.

Kunden kan opdatere sin EV9 via Kia Connect Store[12]

Kias nytænkende tilgang til, hvad en familie-SUV skal være, omfatter også den måde, hvorpå kunderne kan vælge specifikationer til deres EV9. Foruden EV9’s standardfeatures har man via Kia Connect Store adgang til en lang række features, så kunderne altid kan holde deres EV9 opdateret ved at opgradere SUV’ens digitale funktioner og tjenester uden at besøge en forhandler. EV9’s ”Digital Pattern Lighting Grille”-teknologi kan udbygges ved at tilføje ”Lighting Pattern”-funktionen. Kunderne kan også vælge ekstra ydelse til EV9 med firehjulstræk (AWD) via en Boost-funktion (ekstraudstyr), som frigiver 100 Nm drejningsmoment fra elmotoren, så køreoplevelsen bliver endnu mere engagerende og dynamisk.

Kias Remote Smart Parking Assist 2 (RSPA 2) tilbydes også som en digital feature, og det samme gælder content streaming, så personerne i bilen kan få mest muligt ud af bilens Audio Visual-, Navigations- og Telematiksystem (AVNT).

Sikkerhed og komfort: designet og konstrueret til en optimal køreoplevelse for alle

EV9’s mange ekstra features via Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) omfatter Remote Smart Parking Assist 2 (RSPA 2). Med den teknologi kan EV9 parkere automatisk uden indblanding fra førerens side, hvad enten føreren sidder i bilen eller befinder sig uden for bilen, hvor vedkommende kan styre processen via en Kia Smart Key.

Ved hjælp af ultralydssensorer, der registrerer forhindringer, manøvrerer RSPA 2 automatisk EV9 ind i den valgte parkeringsbås og styrer selv speeder, bremser og gearskift. Systemet bremser også automatisk, hvis en forhindring registreres i bilens kørselsretning. EV9 er også udstyret med Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), som kan forhindre kollisioner med tværgående trafik, mens man bakker.

Foruden disse features er bilen udstyret med mange avancerede førerassistentsystemer fra Kia, der forbedrer sikkerheden for personerne i bilen. Det gælder blandt andet Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), vognbaneassistent (LKA) og Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), der hjælper førerne i potentielt farlige situationer. Navigationsbaseret Smart Cruise Control (NSCC) giver sikker kørsel på motorveje og motortrafikveje, mens Highway Driving Assist 2 (HDA 2) hjælper med vognbaneskift og bruger en hands-on detection-sensor (HOD) til at sikre, at føreren har hænderne på rattet.

Desuden byder EV9 på sikkerhed og komfort både før og efter kørslen med features som Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance og Parking Collision-Avoidance Assist. Endelig fungerer Digital Key 2 ved hjælp af Ultra-Wide Band-teknologi (UWB), så brugerne for første gang med en Kia kan låse bilen op og starte den med deres smartphone, mens nøglen er i lommen eller i tasken.

Kia har udelukkende anvendt det mest avancerede inden for konstruktion og teknologi, så EV9-kunderne og deres familier får maksimal sikkerhed under alle forhold. Chassisrammen med usædvanligt stor torsionsstivhed og en verdensnyhed inden for B-stolpestruktur, som afventer patentgodkendelse, giver en udvidet kollisionsbeskyttelse og overlapper med sidepanelet, giver sammen med 10 airbags[13]EV9 klassens bedste beskyttelse og sikkerhed for både personerne i bilen og batterierne

Kias globale kampagne for EV9: ”Skabt til at nyskabe måden vi transporterer os på”

Kia vil lancere en række globale kampagneaktiviteter under sloganet ”Skabt til at nyskabe måden vi transporterer os på”. Dette slogan udtrykker mærkets dedikerede tilgang til innovation og visionen om en fremtid, som er mere ansvarlig, effektiv og komfortabel.

EV9 får sin fysiske debut i forbindelse med Seoul Mobility Show 2023 senere denne måned. Bilen bliver efterfølgende udstillet på årets internationale biludstilling i New York i starten af april. Med EV9 vil Kia sætte nye standarder for elbiler, der revolutionerer konceptet for transport med stil og komfort.

# # #

Note til redaktøren: Ovenstående data er de tilsigtede mål pr. den 28. marts. Tallene kan blive justeret baseret på faktiske testresultater og andre relevante faktorer. Produktspecifikationer og tilgængeligheden af bilens features kan variere alt efter land og region, og ændringer kan forekomme efter markedslanceringen.


[1] Baseret på Kia EV9 RWD Long Range-modellen med 19” dæk

[2] Baseret på foreløbige data fra Kia

[3] Tilgængeligheden af HDP kan variere alt efter udstyrsversion og land. Kia Danmark bekræfter, at det ikke er en option i Danmark.

[4] 1.780 mm for EV9 GT-Line

[5] Kun tilgængeligt i udvalgte lande

[6]Tilgængeligheden af det udstyr, der beskrives i pressemeddelelsen, kan variere afhængigt af land og udstyrsvariant

[7]Standardmodellen med baghjulstræk (RWD) tilbydes ikke i Europa.

[8] Baseret på foreløbige data fra Kia

[9] De angivne data gælder specifikt for det europæiske marked, hvor standardspændingen er 230 V. Oplysningerne vedrørende den maksimale effekt varierer alt efter land.

[10] Tilgængeligheden af HDP kan variere alt efter udstyrsversion og land. Kia Danmark bekræfter, at det ikke er en option i Danmark.

[11] Kia vil eksempelvis tilbyde systemet som Advanced Highway Driving Assist (AHDA) med Level 2+ autonomi i USA.

[12] Tilgængeligheden af digitale funktioner og tjenester er kun tilgængelig på udvalgte markeder og kan variere fra marked til marked.

[13] Det samlede antal airbags kan variere alt efter land.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark