Gå til indhold
Kia Sorento sikrede sig førstepladsen i kategorien for mellemstore SUV'er
Kia Sorento sikrede sig førstepladsen i kategorien for mellemstore SUV'er

Pressemeddelelse -

Kia klarer sig bedst af alle i 2022-udgaven af J.D. Power Vehicle Dependability Study

15. februar 2022 – Kia ejere har rangeret mærket som det bedste af alle i den overordnede 2022-udgave af J.D. Power Vehicle Dependability Study (VDS) i USA med færre rapporterede problemer end med de 31 andre mærker i undersøgelsen. Det er andet år i træk, at Kia opnår en førsteplads blandt de masseproducerede bilmærker, men det er første gang i undersøgelsens historie, at et ikke-premiummærke opnår den overordnede førsteplads.

Kia kunderne rangerede mærket foran alle masseproducerede mærker og premiummærker med en ”problemer pr. 100 biler” (PP100)-score på 145, som er hele 47 point bedre end branchens gennemsnitlige score. Kia Sorento sikrede sig førstepladsen i kategorien for mellemstore SUV’er for andet år i træk.

Kia er et af de tre mærker under Hyundai Motor Group, som fik fremragende PP100-scorer hele vejen rundt. I sidste års undersøgelse opnåede Kia en overordnet tredjeplads blandt de masseproducerede mærker samt premiummærkerne - og er altså nu gået to pladser frem til dette års førsteplads. Koncernens premiummærke, Genesis, opnåede placeringen som det bedste premiummærke og en overordnet fjerdeplads, kun en enkelt plads efter søstermærket Hyundai Motor, som fik en overordnet tredjeplads.

I forbindelse med 2022-udgaven af VDS har J.D. Power spurgt 29.487 kunder i USA på tværs af 32 bilmærker. Det er kun verificerede købere og leasingtagere af nye biler og lette varebiler indregistreret til privat brug fra modelår 2019, som er med i undersøgelsen. Dette års undersøgelse omfattede nye strenge kriterier, hvilket medførte en stigning i indrapporterede problemer på 59 % i forhold til 2021-tallene og en stigning i PP100-gennemsnittet fra 121 til 192.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Pressekontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Danmark
Hauløkkevej 4
7000 Fredericia
Denmark