Gå til indhold
Emilio Herrera, tidligere administrerende direktør hos KIA Motors Iberia, er blevet udnævnt til ny COO hos KIA Motors Europe.
Emilio Herrera, tidligere administrerende direktør hos KIA Motors Iberia, er blevet udnævnt til ny COO hos KIA Motors Europe.

Pressemeddelelse -

KIA Motors Europe udnævner ny Chief Operating Officer

Fredericia den 12. april 2018 – KIA Motors Europe har udnævnt Emilio Herrera til ny Chief Operating Officer. Han erstatter Michael Cole, som påtager sig en ny ledende rolle i den globale KIA organisation. Herrera vil få base i KIAs europæiske hovedkvarter i Frankfurt, hvor han kommer til at arbejde sammen med koncernens øverste chef – Yong Kew Park.

Emilio Herrera bliver ansvarlig for at fastholde mærkets salgsvækst, og KIA har en målsætning om et salg på over 500.000 biler i Europa i 2018. Han vil også stå i spidsen for udrulningen af biler med nye avancerede drivlinjer, hvor der på nuværende tidspunkt er planlagt 16 nye modeller til lancering frem til 2025 – inklusiv en helt ny elbil med brændselscelleteknologi, som lanceres i 2020.

Herrera har over 20 års erfaring fra den europæiske bilindustri. Han har fungeret som administrerende direktør hos KIA Motors Iberia siden december 2012, og i den periode er KIA blevet det hurtigst voksende volumenmærke i Spanien, hvor salget er mere end fordoblet i perioden fra 2013 til 2017. Før det, var han administrerende direktør hos KIA Motors Belgien. Han er født i Lausanne i Schweiz i 1961, og han tog sin afgangseksamen i sprog og kommunikation i 1984 på Katholieke Universiteit Leuven i Belgien. Han taler seks sprog.

Cole har været Chief Operating Officer hos KIA Motors Europe siden november 2012. Han har stået i spidsen for en unik salgsvækst på 40 % for det koreanske mærke i Europa i forhold til en vækst på 27 %, da Europa var ved at komme sig efter finanskrisen. I 2013, som var Coles første hele år som COO, solgte KIA Motors Europe 337.972 biler og opnåede en rekordhøj markedsandel på 2,7 %. Med et salg på 472.125 biler i 2017 kom markedsandelen i Europa op på 3,0 %, og med et stærkt momentum i starten af i år er væksten fortsat med en markedsandel på 3,1 % i januar og februar 2018. KIA Motors vil offentliggøre flere oplysninger om hans nye rolle på et senere tidspunkt.

Michael Cole udtalte følgende: ”Jeg har virkelig nydt min tid i Frankfurt og arbejdet med at forbedre KIAs salg, markedsandel og mærkeimage i regionen. Jeg vil gerne takke teamet her og på alle vores europæiske markeder for deres hjælp og support gennem de sidste 6 år – det har været en fornøjelse at arbejde sammen med så dygtige og dedikerede mennesker".

Emilio Herrera udtalte følgende om hans udnævnelse til COO hos KIA Motors Europe: “Michael efterlader KIAs europæiske aktiviteter i en meget stærk position, og jeg glæder mig til arbejdet med at opretholde koncernens imponerende vækst i regionen. En række nye biler og drivlinjer vil give os nye muligheder for at øge salget og vores markedsandel endnu mere i de kommende år”.

Emner


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS havde et travlt og spændende 2017 med intet mindre end 7 ny-bils lanceringer. 2018 byder måske på knap så mange store nyheder, men dog usædvanlig mange spændende opdateringer. Den største nyhed bliver introduktionen af den helt nye Ceed i starten af 2. halvår. Og med en særdeles stor efterspørgsel på plug-in-hybrid modeller, står KIA stærkt med to skarpe PHEV modeller i hhv. Niro PHEV og Optima PHEV. Selvom KIA debuterede på markedet for plug-in-modeller sidste år, lykkedes det med et flot salgstal på 205 plug-in-modeller at gå ud af 2017, som det bedst sælgende plug-in-hybrid mærke på personbiler.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark