Gå til indhold
Arbejdet med elektrificering af den europæiske transportsektor nødvendiggør et internationalt samarbejde på tværs af bilindustrien. Derfor går KIA nu med i IONITY
Arbejdet med elektrificering af den europæiske transportsektor nødvendiggør et internationalt samarbejde på tværs af bilindustrien. Derfor går KIA nu med i IONITY

Pressemeddelelse -

KIA Motors investerer i IONITY for at gøre High Power-netværket til opladning af elbiler tilgængeligt for alle

Fredericia den 9. september 2019 – KIA Motors Company annoncerede i dag sin investering i IONITY, som er et joint venture grundlagt af globale bilproducenter. I henhold til aftalen vil KIA samt tilknyttede selskaber til Hyundai Motor Group spille en vigtig rolle i at forbedre tilgængeligheden af ladestationer til elbiler med ekstra fordele for kunderne.

Beslutningen om at deltage i dette netværk vil give ekstra fordele for KIAs europæiske kunder. Fra 2021 vil elbiler fra KIA være udstyret med 800 V ladesystemer, som kan oplades med IONITYs maksimale ladeeffekt på 350 kW. Kunderne vil kunne bruge IONITYs HPC-faciliteter, der er udstyret med digitale betalingsfunktioner, hvilket vil reducere opladningsvarigheden markant og dermed gøre det nemmere at køre lange distancer.

IONITY er et joint venture, som blev grundlagt i 2017 af BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group med Porsche AG. Siden grundlæggelsen er næsten 140 ladestationer sat i drift i Europa, og yderligere 50 er under opførelse. Teknologien bag IONITY kendetegnes af en ladekapacitet på op til 350 kW, og anvendelse af den universelle ladestandard Combined Charging System, som sikrer den størst mulige kompatibilitet på tværs af elbilerne.

IONITY udvider sit netværk til 400 lynopladningsstationer frem til 2020, så det i alt vil omfatte mindst en ladestation for hver 120 km langs de større europæiske motorveje. Den europæiske fordeling og den mærkeneutrale tilgang vil i høj grad forbedre elbilernes image og tilgængelighed for både nuværende elbilsbrugere og potentielle kunder.

“Vores deltagelse i dette joint venture bekræfter Gruppens dedikerede tilgang til fremtidens elektriske mobilitet”, udtalte Thomas Schemera, som er Executive Vice President og Head of Product Division hos KIA & Hyundai koncernen. ”Jeg er sikker på, at vores arbejde med IONITY er starten på en ny æra med high power-opladning, hvor opladning vil være problemfri og nemmere for vores kunder end at tanke konventionelt brændstof.”

Via intensiv forskning, udvikling og partnerskaber med de førende koncerner i bilbranchen har KIA løbende cementeret sin førerposition inden for elbiler og alternative drivlinjer. I maj måned annoncerede koncernen et partnerskab med den kroatiske virksomhed Rimac Automobili med henblik på udvikling af højtydende elbiler.

Investeringen i IONITY understreger koncernens fortsatte arbejde med at blive game changer i et samfund med meget færre CO2-emissioner – et arbejde, som udmønter sig i 44 miljøvenlige bilmodeller frem mod 2025. koncernen vil styrke partnerskabet for at give sine kunder en innovativ oplevelse med forbedret elektrisk mobilitet.

IONITY byder med glæde den nye partner velkommen ombord. “KIA bidrager med stor international erfaring og know-how med koncernens strategiske dedikerede tilgang til elektrisk mobilitet. Den nye investors deltagele i IONITY er et klart signal om tillid, som viser, at vores unge virksomheds arbejde allerede bærer frugt”, udtalte Michael Hajesch, som er administrerende direktør hos IONITY.

Koncernen vil få en aktieandel i IONITY på niveau med de grundlæggende partnere BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Porsche AG.

Om IONITY

IONITY blev grundlagt i 2017 i München; Det er et joint venture med deltagelse af BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group inklusive Audi og Porsche.

IONITY har som mission at opbygge et omfattende og driftsikkert High Power Charging-netværk af ladestationer (HPC) til elbiler i Europa, så komfortabel langdistancekørsel bliver en realitet. IONITY har været i stand til at sikre attraktive nationale og internationale lokationer via sine stærke samarbejdspartnere.

IONITY er et internationalt registreret varemærke. www.ionity.eu

Emner


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS leverede i 2018 en rekordomsætning. Det danske bilmarked har bevæget sig i retning af større og bedre udstyrede biler samtidig med en hastigt stigende efterspørgsel på miljøvenlige biler. KIA Danmark har formået netop at øge salget i disse vækstsegmenter, og går ud af 2018 som det bedst sælgende plug-in hybrid mærke i Danmark for andet år i træk.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS

Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark