Gå til indhold
Nu kan du frit vælge mellem Niro med eller uden ledning - prisen er den samme!
Nu kan du frit vælge mellem Niro med eller uden ledning - prisen er den samme!

Pressemeddelelse -

KIA Niro Plug-in Hybrid – en crossover med ultralavt emissionsniveau

Fredericia den 10. oktober 2017 – KIA Niro Plug-in Hybrid kombinerer en crossovers alsidighed og designmæssige appeal med optimal brændstofeffektivitet og ultralave emissioner takket være den avancerede nye plug-in-hybriddrivlinje.

Bilen er fra bunden konstrueret som en dedikeret hybridbil, og Niros attraktive og moderne design får bilen til at skille sig ud blandt konkurrenternes mere konservative hybridmodeller.

Niros nye platform er konstrueret uafhængigt af de eksisterende KIA-modeller, og bilen er udviklet til at rumme en specifik række af miljøvenlige teknologier og næste generations drivlinjer. Niro Plug-in Hybrid kommer til salg i Danmark i november 2017, og bilen kombinerer en økonomisk 1,6-liters GDI-motor med en 8,9 kWh litium-polymer-batteripakke med høj ydelse. Med den seneste tilføjelse til KIAs hybrid-crossovere reduceres emissionerne markant i forhold til den mere konventionelle Niro hybrid – CO2-emissionerne reduceres til 29 g/km (ved blandet kørsel, NEDC), og bilen byder på en emissionsfri rent elektrisk rækkevidde på 58 km.

KIA Niro PHEV modelprogram i 2017 (MY18)

Ligesom på hybid modellem består modelprogrammet på plug-in modellen af 3 varianter; Vision, Comfort og Advance. Prisen på en KIA Niro plug-in hybrid starter ved kr. 263.595,- for en Vision model med bl.a. AEB nødbremse, smart cruise control, automatgear, 2-zoners klimaanlæg, 5” touchskærm, LED kørelys, LED baglygter, sædevarme og 16” alufælge. Grundet de nye bilafgifter kan vi ramme de samme priser som for hybrid modellen. Dermed er det op til kunden, om han/hun ønsker udgaven med eller uden ledning.

Modelvariant Personvogn vejl. pris
1.6 GDI PHEV DCT Vision kr. 263.595
1.6 GDI PHEV DCT Comfort kr. 278.395
1.6 GDI PHEV DCT Advance kr. 300.595

Vision har samme udstyr som en Vision Niro HEV.

Comfort har samme udstyr som en Comfort Niro HEV. PHEV Comfort er herudover udstyret med 7” navigation som standard.

Advance har samme udstyr som en Advance Niro HEV. PHEV Advance er ydermere udstyret med 7” TFT-LCD supervision-instrumentenhed og fuld LED forlygter som standard.

Enestående crossover-design i hybrid-segmentet

I forhold til design er der ikke den store forskel, hvis man vælger PHEV i stedet for HEV modellen. Udvendigt er der to tankdæksler i venstre side. Det bagerste til brændstof og det forreste til opladningen af batteripakken. Herudover er der under tågelygterne to diskrete blå streger. Disse streger går igen indvendigt omkring luftdyserne på instrumentbordet.

Ydermere er der kommet et nyt 7” FT Supervision Cluster på PHEV Advance modellen.

Alle udvendige mål er ens på HEV og PHEV. Indvendig er bagagerummet blevet mindre grundet batteripakken som er placeret under bagagerumsbunden 324L (samme størrelse som Rio).

Niros karrosseri er hovedsageligt designet til effektive, aerodynamiske præstationer og giver mulighed for en lav luftmodstand på kun 0,29 Cd, og Niro er således mere aerodynamisk end mange af konkurrenterne på hybridmarkedet. Den relativt lange akselafstand (2.700 mm) og de korte overhæng foran og bagpå (henholdsvis 870 og 785 mm) sikrer også, at passagererne kan nyde godt af den gode kabineplads.

KIA Niro udfylder med sin størrelse en ny plads i mærkets modeludvalg. Niro er 4.355 mm lang, 1.805 mm bred og 1.535 mm høj, hvilket betyder, at den samlet set er mindre end den nye KIA Sportage, mens den er større end cee’d hatchback.

KIA Niro Plug-in Hybrid fås i otte forskellige farver, og den er udstyret med 16” aluminiumsfælge.

Avanceret hybriddrivlinie med emissioner på 29 g/km CO2

Niro Plug-in Hybrid giver køberne et overbevisende alternativ til kompakte crossovere med en traditionel benzin- eller dieselforbrændingsmotor. Bilen giver ejerne mulighed for at køre korte køreture eller de daglige pendlerture uden emissioner og med lavere driftsomkostninger.

Niro PHEV drives af den samme 1.6 GDI motor som på Hev modellen med en maksimal ydelse på 105 hk ved 5.700 omdr. og et maksimalt drejningsmoment på 147 nm ved 4.000 omdr./min. – et godt match til Niros hybridsystem.

Den elektriske motor yder op til 60,5 hk og har et maksimalt drejningsmoment på 170 nm mellem 0 – 1.800 omdr./min, og derudover hjælper den benzinmotoren i hybridfunktion og genoplader batteriet under deceleration.

Kombineret genererer hybridsystemet en ydelse på 141 hk og et moment på 265 nm. Ydelse og moment kan ikke bare lægges sammen, da begge motorer har forskellige arbejdsområder.

En 6-trins DCT (dobbeltkoblingsgearkasse) overfører motorkraften effektivt og leverer dynamiske køreegenskaber med hurtig og direkte respons.

De to motorer og gearkassen er blot en del af hybridsystemet, som også omfatter et langtidsholdbart 8,9 kWh litium-ion polymer-batteri. Det byder på en letvægtskonstruktion, som samtidigt effektivt styrer den elektriske energi og køler bedre end andre batterier. Batteriet er placeret sikkert under bagsæderne samt under bagagerumsbunden og har en garanti på 7 år. Batteripakken kan oplades på ca. 2 timer og 15 minutter ved AC 240v.

Det større batteri betyder at Niro PHEV kan køre helt op til 58 km på ren el (max fart på el 120 km/t) og en CO2 udledning på blot 29g. Dette giver et yderst flot brændstofs forbrug som efter NEDC normen er opgivet til 76,9 km/l.

Når batteriet kommer under 14 % er det ikke muligt udelukkede at køre ren el. Derfor skifter bilen automatisk til HEV (brændstofs motor + elmotor). Bilen kører herefter som en normal hybrid bil.

Herudover har KIA Niro også et regenererende bremsesystem, der producerer kinetisk energi, når bilen decelererer eller standser, som omdannes til elektricitet. Denne energi er med til at genoplade batteriet.

På Niro PHEV er Driver Attention Alert (DAA) blevet standard på alle modeller. Ligesom der er mulighed for at vælge EV mode på en knap ved siden af gearstangen.

Sælges i Danmark fra november 2017

Den nye KIA Niro Plug-in Hybrid er i fuld serieproduktion på KIAs fabrik i Hwasung i Korea, og den kommer til salg i Danmark i november 2017. Som det gælder for alle KIA modeller, der sælges i Europa, er Niro Plug-in Hybrid dækket af KIAs unikke garanti på 7 år/150.000 km (ingen km begrænsning de første 3 år).

Emner


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS kunne sidste år fejre 20 års jubilæum i Danmark med endnu et flot salgsresultat på over 11.000 enheder, som er med til at forankre KIAs position i markedet, og bekræfter at KIA har kundernes tillid. 2017 byder på rigtig mange nye modeller - blandt andet helt ny Rio og helt ny Picanto, som står for en stor del af KIAs salg i Danmark. Og ikke mindst high performance modellen; Stinger, som repræsenterer et endnu uudforsket territorium for KIA, skal revolutionere den måde, folk opfatter brand'et og føre KIA ind i en ny tidsalder. 

Pressekontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Danmark
Hauløkkevej 4
7000 Fredericia
Denmark