Gå til indhold
KIA Stinger debuterer på dette års Motor Show i Geneve
KIA Stinger debuterer på dette års Motor Show i Geneve

Pressemeddelelse -

KIA præsenterer den helt nye Stinger, Picanto og to plug-in-hybridbiler i Geneve

  • Europæisk debut til KIA Stinger fastback-sportssedan.
  • Europæisk premiere til den helt nye Picanto, som kommer til salg i starten af andet kvartal 2017.
  • Niro Plug-in Hybrid og Optima Sportswagon Plug-in Hybrid præsenteret.
  • Alle nye modeller sælges som standard med KIAs garanti på 7 år/150.000 km.

Geneve den 7. marts 2017 – KIA Motors præsenterer i dag fire nye modeller i forbindelse med den internationale biludstilling i Geneve. Den nye KIA Stinger fastback-sportssedan får europæisk premiere sammen med den helt nye KIA Picanto. Avanceret motorteknologi vises for første gang i to andre nye KIA modeller på udstillingen – crossoveren Niro Plug-in Hybrid og Optima Sportswagon Plug-in Hybrid.

Michael Cole, som er Chief Operating Officer hos KIA Motors Europe, udtalte følgende: ”Udvalget af nye KIA modeller, der udstilles her i Geneve, understreger koncernens og bilernes ambitioner og stigende appeal”.

”Stinger er den mest kraftfulde bil, som KIA nogensinde har produceret, mens den nye Picanto – en af koncernens mest solgte modeller på verdensplan – udstråler et statement med et dristigt, moderne design, nye teknologier og klassens største fleksibilitet. Nye plug-in-hybridversioner af Niro og Optima Sportswagon vil bidrage til, at KIA kan nå sin 2020-målsætning om at forbedre brændstoføkonomien med 25 % i forhold til niveauet i 2014.

Alle de fire modeller, KIA præsenterer i Geneve, vil som standard blive solgt med koncernens unikke garanti på 7 år/150.000 km. KIAs garanti dækker også litium-ion-batteripakkerne i de to nye plug-in-hybridmodeller.

Download hele pressekittet her

Fastback-modellen KIA Stinger præsenteret med europæisk udstyr

Præsentationen af den europæisk versionerede KIA Stinger i Geneve følger i kølvandet på bilens globale verdenspremiere i forbindelse med 2017-udgaven af North American International Auto Show i Detroit

KIAs kraftfulde nye fastback-sportssedan viderefører ånden fra historiske grand tourer-modeller – en kraftfuld og elegant bil, som kan transportere ejerne med stil og høj fart. I hvert enkelt udviklingstrin er Stinger blevet designet og konstrueret til at være den perfekte gran turismo. Bilen byder på en iøjnefaldende æstetik, rigelig plads til fem personer og deres bagage, en stabil og komfortabel køreoplevelse og adrætte køreegenskaber med en medrivende kraftudfoldelse, som leveres via baghjulstræk.

De europæiske kunder vil kunne vælge mellem tre motorer til Stinger: en 2,0-liters benzinmotor med turbo (med 255 hk og et drejningsmoment på 353 Nm), en 2,2-liters turbodieselmotor (med 200 hk og et drejningsmoment på 440 Nm) og en kraftfuld 3,3-liters V6-motor med dobbelt turbo. 3,3-liters motoren yder 370 hk og har et maksimalt drejningsmoment på 510 Nm, hvilket giver en acceleration fra 0-100 km/h på 5,1 sek. KIA Stinger bliver dermed den hurtigst accelererende bil, KIA nogensinde har produceret.

KIA Stinger vil kunne fås med baghjulstræk eller firehjulstræk, en række aktive DRiVE WISE-sikkerhedssystemer, elektronisk justerbar undervogn (Dynamic Stability Damping Control) og et Drive Mode Select-system med fem indstillinger.

Stinger er resultatet af mange års passioneret design- og udviklingsarbejde. 6 år efter at KIA præsenterede sit kraftfulde statement med GT konceptet, bliver Stinger sat i produktion, og bilen kommer til salg i Danmark i 4. kvartal 2017.

Den helt nye KIA Picanto vinder på kvalitet, teknologi og alsidighed

Den helt nye KIA Picanto, som får verdenspremiere på biludstillingen i Geneve, tilfører en ny ungdommelig og energisk karakter til A-segmentet.

Den helt nye Picanto er udviklet af KIAs designcentre i Namyang, Korea og i Frankfurt, der har samarbejdet om at designe et ungdommeligt og energisk look. Desuden har de brugt bilens nye dimensioner og dristige karrosserilinjer til at give den en mere selvsikker udstråling. For første gang fås en performance-inspireret GT-Line-model.

Indvendigt byder den nye models hightech-kabine i høj kvalitet på et infotainmentsystem med en ”flydende” 7” touchscreen. Nye bilteknologier og opkoblingsmuligheder inklusiv Android Auto™, Apple CarPlay™ og trådløs oplader til smartphones. Den nye model giver desuden køberne endnu større potentiale for individualisering end nogensinde før med 11 forskellige lakfarver og en række interiørpakker at vælge mellem.

Den nye Picanto har en større kabine end mange af konkurrenterne og den største bagagerumskapacitet blandt alle bilerne i A-segmentet (255 l). En reducering af støj, vibrationer og hårdhed gør bilen til den mest raffinerede i klassen. Sikkerheden er også forbedret med et stærkt nyt karrosseri med dobbelt så meget avanceret højstyrkestål i forhold til den udgående model. Picanto er den første bil i klassen med automatisk nødopbremsning.

Fra lanceringen i maj 2017 vil den nye Picanto kunne fås med en 1,0-liters eller en 1,25-liters benzinmotor med CO2-emissioner fra kun 89 g/km. Fra 4. kvartal 2017 vil KIA desuden tilbyde den nye model med koncernens nye 1,0-liters benzinmotor med turbo og direkte indsprøjtning (T-GDI), som har en ydelse på 100 hk.

Niro Plug-in Hybrid: En crossovers praktiske egenskaber kombineret med ultra lave emissioner

Den nye Niro Plug-in Hybrid, som blev præsenteret for første gang i Geneve, kombinerer en crossovers alsidighed og designmæssige appeal med optimal brændstofeffektivitet takket være den avancerede nye plug-in-hybriddrivlinje. Niro bliver den første bil på markedet, som udnytter to markante tendenser: Et stigende salg af plug-in-hybridmodeller (prognoserne viser en stigning til over 600.000 biler pr. år ved udgangen af 2023) og en fortsat vækst på markedet for kompakte crossovere.

Niro Plug-in Hybrid kommer til salg i Danmark i 3. kvartal 2017, og bilen kombinerer en økonomisk 1,6-liters GDI-motor (gasoline direct injection) med en 8,9 kWh litium-polymer-batteripakke med høj ydelse. Med den seneste tilføjelse til KIAs hybrid-crossovere reduceres emissionerne markant i forhold til den mere konventionelle Niro hybrid – ingeniørerne har en målsætning om CO2-emissioner på under 30 g/km ved blandet kørsel og en rent elektrisk rækkevidde på over 55 km.

Introduktionen af en plug-in-hybriddrivlinje har minimal indflydelse på Niros indretning og alsidighed – bilens stærke batteripakke er placeret under bagagerummet, som rummer 324 l (VDA), og under bagsædet, mens selve kabinen er uberørt. Med anhængertrækket – en sjældenhed blandt biler i hybridklassen – kan ejerne køre med en anhængervægt på op til 1.300 kg med bremser.

Niro Plug-in Hybrid har teknologi til regenerering af bremseenergi til opsamling af kinetisk energi og genopladning af batteripakken i påløb og under opbremsning, og et nyt Eco Driving Assistant System (Eco DAS) giver førerne intelligente råd om, hvordan de kan køre mere effektivt under de aktuelle forhold. Eco DAS omfatter Coasting Guide Control (CGC) og Predictive Energy Control (PEC), som hjælper førerne til at køre så langt som muligt på literen ved at foreslå, hvornår de skal køre i friløb eller bremse, hvorefter den indvundne strøm genanvendes – alt sammen afhængigt af vejens forløb. Bilens infotainmentsystem med touchscreen viser batteriets opladningstilstand, og hvor de nærmeste ladestationer er placeret.

Stationcarfleksibilitet og høj effektivitet med den nye Optima Sportswagon Plug-in Hybrid Sammen med Niro præsenteres den nye Optima Sportswagon Plug-in Hybrid også i Geneve, og den er udstyret med en avanceret hybriddrivlinje. Den kommer til salg i Danmark fra 3. kvartal 2017, og den kombinerer fleksibiliteten fra den konventionelle Optima stationcar med den særdeles effektive drivlinje fra sedanversionen Optima Plug-in Hybrid, som netop er introduceret i Danmark.

Den nye model, som produceres eksklusivt til det europæiske marked, har en bagagerumskapacitet på 440 l (VDA), hvilket er 133 l mere end i Optima Plug-in Hybrid sedan – det giver maksimal fleksibilitet. Drivlinjen kombinerer en effektiv 2,0-liters 4-cylindret GDI-”Nu”-motor med en elmotor på 50 kW og en litium-ion polymer-batteripakke på 11.26 kWh. Den samlede ydelse er på 205 hk med et drejningsmoment på 375 Nm, og Optima Sportswagon Plug-in Hybrid kan køre over 60 km i ren eldrift, og CO2-emissionerne udgør kun 34 g/km (det er udviklingsmålet ved blandet kørsel). Bilens lave driftsomkostninger og praktiske egenskaber vil styrke Optimas appeal til både privatkunder og firmabilskunder.

Bilen er udstyret med et infotainmentsystem med 8,0” touchscreen, som fås med Android Auto™ og Apple CarPlay™ samt KIA Connected Services med teknologi fra TomTomTM, som leverer direkte trafikmeldinger og viser advarsler om fartfælder samt vejrudsigter. Optima Sportswagon Plug-in Hybrid fås med KIAs trådløse oplader til smartphones, så brugerne kan oplade deres bærbare apparater under kørslen. En række aktive sikkerhedsteknologier hjælper førerne med at undgå eller reducere effekten af eventuelle kollisioner.

Emner

Kategorier


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS kunne sidste år fejre 20 års jubilæum i Danmark med endnu et flot salgsresultat på over 11.000 enheder, som er med til at forankre KIAs position i markedet, og bekræfter at KIA har kundernes tillid. 2017 byder på rigtig mange nye modeller - blandt andet helt ny Rio og helt ny Picanto, som står for en stor del af KIAs salg i Danmark. Og ikke mindst high performance modellen; Stinger, som repræsenterer et endnu uudforsket territorium for KIA, skal revolutionere den måde, folk opfatter brand'et og føre KIA ind i en ny tidsalder. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark