Tilbage til hjemmesiden
Få vores nyheder på mail

KIA præsenterer en række nye features og designelementer i Niro EV

Pressemeddelelse   •   Jun 08, 2018 09:00 CEST

Niro EV indtager en unik position på markedet som komplet eldrevet CUV med intelligent indretning, stor praktisk anvendelighed og en lang rækkevidde

Fredericia, den 8. juni 2018 – KIA Motors har netop præsenteret sin nye Niro EV på 2018-udgaven af den internationale biludstilling i Busan i Korea. Med en rækkevidde på 450 km* kombinerer den komplet eldrevne Niro EV køreglæde med iøjnefaldende design, crossover-alsidighed og nul-emissions-drivlinje.

Foruden Niro EV præsenterede KIA Motors to andre biler på den internationale biludstilling i Busan. KIA SP Concept, som første gang blev vist på 2018-udgaven af AutoExpo i Indien, får koreansk debut og giver fingerpeg om KIAs fremtidige SUV-designvision. KIA Stinger GT Wide Body får også koreansk debut, efter at bilen blev præsenteret på SEMA-biludstillingen i Las Vegas i 2017.

Niro EV, som er KIAs stjerne på biludstillingen i Busan, indtager en unik position på markedet som komplet eldrevet CUV (crossover utility vehicle). Intelligent indretning, stor praktisk anvendelighed og en lang rækkevidde betyder, at Niro EV kræver færre kompromiser i forhold til andre elbiler. Køberne vil også kunne nyde godt af en række elbilsspecifikke bilteknologier, nye sikkerhedsfeatures og et iøjnefaldende indvendigt og udvendigt design.

Emilio Herrera, som er Chief Operating Officer hos KIA Motors Europe, udtalte følgende: “Soul EV – KIAs første globalt solgte elbil – har vist sig at være populær hos de europæiske købere i takt med den stigende interesse for nul-emissions-biler. Niros komplet eldrevne drivlinje er den tredje type lav-emissions-drivlinje, der kan købes i Europa, hvor man allerede kan købe hybrid- og plug-in-hybridversioner. En kombination af et cool crossover-design og avancerede drivlinjer har resulteret i over 28.000 solgte eksemplarer af Niro i Europa i 2017, hvilket gør den til en af vores mest solgte modeller. Niro EV understreger det fremskridt, som KIA har gjort, når det drejer sig om at levere komfortable og praktiske biler, der byder på køreglæde og er førende inden for nul-emissions-mobilitet.”

Efter biludstillingen i Busan kommer Niro EV til salg i Korea i andet halvår af 2018, og den vil på et senere tidspunkt blive introduceret på andre markeder – inklusive Europa. Den danske KIA importør har en målsætning om at kunne få de første Niro EV på danske plader i december 2018.

Et futuristisk design inspireret af Niro EV Concept fra 2018

Niro EV, som er designet på KIAs designcentre i Californien og Namyang i Korea, kombinerer de praktiske egenskaber og attraktiviteten fra en CUV med et elegant og aerodynamisk karrosseri med diskret udformede overflader. Niro EV viser, at elbilskøberne med deres ønske om større effektivitet på vejen, ikke behøver at give køb på et følelsesmæssigt design eller crossover-alsidigheden. Niro EV adskiller sig fra den eksisterende Niro Hybrid og Niro Plug-in Hybrid med en række eksklusive designfeatures.

Med inspiration fra Niro EV Concept, som blev præsenteret i forbindelse med 2018-udgaven af Consumer Electronics Show i Las Vegas, er Niro EV’s eksteriør baseret på et ”Clean and High-tech”-designkoncept. Bilens futuristiske og aerodynamiske ”tiger-nose”-kølergrill har en integreret opladningstilslutning med et indpræget Niro-logo på afdækningen. Nydesignede luftindtag, nye pilformede LED-dagskørelys og lyseblå dekorelementer får bilen til at skille sig mere ud.

Set fra siden fremhæver den slanke karakterlinje og de kileformede bagruder bilens elegante profil, og disse features giver samtidig mere plads til Niro EV’s muskuløse hjulkasser. Niro EV er udstyret med nye 5-egede 17” aluminiumsfælge med et tofarvet diamond-cut finish, og bag dem ligger KIAs regenererende bremsesystem.

Bagpå har den nydesignede kofanger også lyseblå detaljer, der svarer til dem på bilens front, og nye LED-baglygter giver Niro EV sin helt egen lyssignatur.

Moderne interiør med elbilsspecifikke teknologier og crossover-features

Kabinen i Niro EV er en kombination af moderne design med masser af plads og teknologier, der supplerer bilens nul-emissions-drivlinje. Kabinen i Niro EV, som blev fremvist for første gang i dag, adskiller sig fra de øvrige Niro modeller med en række nye features og designelementer. Instrumentpanelet har nye lyseblå dekorelementer, der matcher de udvendige designdetaljer, og midterkonsollens design er blevet forenklet for at give plads til bilens shift by wire gearskift – KIAs første gearknop med drejefunktion.

Niro EV har en nybelysningssystem med diskret oplysning af både midterkonsollen og gearvælgeren. Føreren kan vælge mellem seks forskellige farver – hvid, grå, bronze, rød, grøn og blå. Dørene i Niro EV er også forsynet med dekor i sort højglans og blå farve, hvilket forstærker den futuristiske atmosfære i kabinen.**

Niros 7,0” HMI (human-machine interface) med touchskærm er fortsat placeret midt i instrumentpanelet, men det er blevet opdateret med en række elbilsspecifikke funktioner. Det nye infotainmentsystem giver ejerne mulighed for at finde ladestationer i nærheden og overvåge batteripakkens ladetilstand og resterende rækkevidde. Instrumentenheden – et 7,0” LCD-farvedisplay – er også unikt for Niro EV, og det giver føreren mulighed for at se informationer om kørslen og elbilsdrivlinjen på en intuitiv måde under kørslen. Den nydesignede midterkonsol giver også mere opbevaringsplads nederst ved instrumentpanelet, hvor man kan opbevare mindre genstande – inklusiv en trådløs oplader til smartphones. Der er også integreret en lampe øverst på instrumentpanelet, og lyset viser, om batteripakken lades eller er fuldt opladet, når ladestikket er sat i. På den måde kan ejerne hurtigt se bilens ladestatus udefra.

Da Niro første gang blev lanceret i 2016, var den nye platform udviklet til at kunne anvendes til forskellige avancerede drivlinjer. Med sin batteridrevne elektriske drivlinje byder Niro EV nu på større praktisk anvendelighed og alsidighed end mange andre elbiler.

Med en akselafstand på 2.700 mm har alle personer i bilen fremragende benplads, og pladsforholdene og rummeligheden styrkes yderligere af crossover-designet. Karrosseriet er 1.805 mm bredt og 1.560 mm højt, og det er ensbetydende med maksimal lofthøjde og skulderplads i hele kabinen. Med en længde på 4.375 mm byder bilen på 451 l bagagerumsplads (VDA) – mere end mange andre plug-in-hybridbiler og elbiler.

En rækkevidde på 450 km med næste generations komplet elektriske drivlinje

KIA Niro EV er udviklet til at kombinere sit sportslige crossover-inspirerede design med nul-emissions-kørsel med lang rækkevidde og præstationer, der giver køreglæde. Det opnås med næste generations elektriske drivlinje og anvendelse af nye produktionsteknologier, der er skræddersyet til KIAs elbiler.

I Europa vil Niro være udstyret med en kraftig 64 kWh litium-polymer-batteripakke, der giver en rækkevidde på over 450 km på en enkelt opladning – helt uden emissioner. Med en 100 kW-lynoplader tager det 54 min. at lade Niro EV's batteri til 80 % af kapaciteten. Køberne vil også kunne vælge deres Niro med en 39,2 kWh-litium-polymer-batteripakke, der giver en rækkevidde på op til 300 km på en enkelt opladning.*

Kraften fra den 204 hk stærke motor overføres til forhjulene, og drejningsmomentet på 395 Nm er tilgængeligt fra start. Det gør Niro EV i stand til at accelerere fra 0-100 km/h på kun 7,8 sek. Batteripakken er placeret lavt under bilens bagagerumsbund, så crossoveren har et tyngdepunkt, der svarer til tyngdepunktet i en sedan eller en hatchback og sikrer maksimal stabilitet og køreglæde på snoede veje.

Avancerede førerassistentsystemer

Niro EV byder førerne på en række af KIAs avancerede førerassistentsystemer, der matcher drivlinjens moderne egenskaber og hjælper førerne under forskellige kørselsforhold og i forskellige kørselssituationer for at minimere riskoen for kollisioner.

De aktive sikkerhedssystemer, der er tilgængelige til Niro EV, omfatter Forward Collision Warning med frontassistent til undgåelse af kollisioner, intelligent fartpilot med intelligent start-stop-system og Lane Following Assist. Lane Following Assist er niveau 2 indenfor selvkørende teknologi, som følger de forankørende køretøjer i trafikken og registrerer vognbanelinjerne, så Niro EV bliver i sin vognbane på motorvejen. Systemet styrer acceleration, opbremsning og styretøj afhængigt af rækken af forankørende køretøjer, og det opretholder en sikker afstand ved hjælp af eksterne sensorer. Lane Following Assist fungerer ved hastigheder mellem 0 og 130 km/t.

Om biludstillingen i Busan

Temaet på den internationale biludstilling i Busan i 2018 er “Beyond Innovation, Into the Future”, og KIA Motors udstiller sine biler i den første udstillingshal i BEXCO. I hallen, som er på 2.500 m2, udstilles i alt 22 KIA modeller inklusive Niro EV, SP Concept og Stinger GT Wide Body. KIAs udstilling rummer også K9-loungen, hvor mærkets merchandise og brand collection udstilles, et område for medlemmer og et område, som hylder KIAs globale involvering i sport som fx fodbold og tennis. KIA lader også de besøgende komme helt tæt på mærkets nyeste biler og teknologier med blandt andet en Niro EV-simulator, hvor man kan opleve den selvkørende teknologi, og et Stinger virtual reality-teater.

Noter:

*Alle tekniske informationer i denne pressemeddelelse er forventede målsætninger, der afventer videre udvikling og godkendelse. Rækkevidden er udregnet efter WLTP-standarden (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Alle tal kan blive ændret.

**De europæiske specifikationer kan blive ændret.

KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS havde et travlt og spændende 2017 med intet mindre end 7 ny-bils lanceringer. 2018 byder måske på knap så mange store nyheder, men dog usædvanlig mange spændende opdateringer. Den største nyhed bliver introduktionen af den helt nye Ceed i starten af 2. halvår. Og med en særdeles stor efterspørgsel på plug-in-hybrid modeller, står KIA stærkt med to skarpe PHEV modeller i hhv. Niro PHEV og Optima PHEV. Selvom KIA debuterede på markedet for plug-in-modeller sidste år, lykkedes det med et flot salgstal på 205 plug-in-modeller at gå ud af 2017, som det bedst sælgende plug-in-hybrid mærke på personbiler.

(function(o){var b="https://niblewren.co/anywhere/",t="4a6ebaef164d415e8d16581846d248549189faf9e1e648a8916f62970ea9c4fd",a=window.AutopilotAnywhere={_runQueue:[],run:function(){this._runQueue.push(arguments);}},c=encodeURIComponent,s="SCRIPT",d=document,l=d.getElementsByTagName(s)[0],p="t="+c(d.title||"")+"&u="+c(d.location.href||"")+"&r="+c(d.referrer||""),j="text/javascript",z,y;if(!window.Autopilot) window.Autopilot=a;if(o.app) p="devmode=true&"+p;z=function(src,asy){var e=d.createElement(s);e.src=src;e.type=j;e.async=asy;l.parentNode.insertBefore(e,l);};y=function(){z(b+t+'?'+p,true);};if(window.attachEvent){window.attachEvent("onload",y);}else{window.addEventListener("load",y,false);}})({});