Gå til indhold
Kias PBV-koncept er en total mobilitetsløsning, der kombinerer skræddersyede elbiler med avancerede softwareløsninger
Kias PBV-koncept er en total mobilitetsløsning, der kombinerer skræddersyede elbiler med avancerede softwareløsninger

Pressemeddelelse -

Kia præsenterer ny PBV-platform ved CES 2024 under parolen, 'Beyond Mobility'

Fredericia, den 9. januar 2024 – I dag har Kia ved Consumer Electronics Show (CES) 2024 i Las Vegas afsløret sin fremtidige PBV-strategi. PBV står nu ikke blot for purpose built vehicle, men skal udtrykke, at der er tale om en ”Platform Beyond Vehicle”. Kias PBV-forretning vil i første omgang være baseret på introduktionen af et helt nyt, modulært køretøj, som er præsenteret med et preview af Kia PV5-konceptet.

Denne fremtidsvision blev i dag præsenteret sammen med en flerfaset plan, der skal revolutionere PBV-industrien og samtidig hjælpe med at fremme Kias ambitioner inden for robotteknologi, Advanced Air Mobility (AAM) og autonom kørsel.

Kias PBV-koncept er som parolen indikerer ikke bare et køretøj, men en total mobilitetsløsning, der kombinerer skræddersyede elbiler med avancerede softwareløsninger baseret på en ny software-to-everything strategi (SDx Strategi). Som en platform, der løser mere end blot selve transporten, vil Kias PBV'er åbne døren til nye virksomheder og livsstile ved at redefinere begrebet, kabine, takket være avanceret, skræddersyet interiør, der giver ultimativ frihed og fleksibilitet.

"Kias PBV-forretning repræsenterer vores vision om at nå ud over den traditionelle forståelse af biler ved at opfylde de udækkede behov hos forskellige kunder og lokalsamfund gennem optimerede køretøjer og tjenester, der passer til specifikke markeds- og forretningsforhold," siger Ho Sung Song, Kia President og CEO.

"Kia PBV'er kommer til at aktivere en ny forretningsinnovation takket være vores kundecentrerede styresystem, EV-masseproduktionsekspertise og virksomhedens innovative SDx-strategi og relaterede fremtidige forretningsområder. Vi er glade for at vise, at vi er fuldt ud forberedte til at blive first mover på det globale PBV-marked,” tilføjede han.

En vision for fremtidig mobilitet

Lanceringen af Kias PBV-forretning bevidner, at mærket forpligter sig til at levere et varieret udvalg af skræddersyede køretøjer for at imødekomme kundernes individuelle krav. Kia er fast besluttet på at overvinde alle eksisterende restriktive og en-dimensionelle produktudvalg i industrien og mener, at mærkets nye tilgang til PBV'er kan hjælpe med at løse de mobilitetsudfordringer, som både organisationer og privatpersoner med udfordrende transportopgaver møder.

Kias PBV-tilbud er legemliggørelsen af en ægte kundecentreret tilgang og vil blive bygget op omkring en dedikeret platform, der integrerer køretøjer, software og fremtidige teknologier for at levere merværdi.

Mærkets PBV-strategi er opdelt i tre individuelle faser, som illustrerer, hvordan Kia PBV'er vil være afgørende for at realisere koncernens SDx-vision om at tilbyde køretøjer, der tilbyder skræddersyede løsninger i henhold til kundernes brugsmønstre.

I fase 1 introduceres Kia PV5, en alsidig EV optimeret til store transportsektorer såsom taxakørsel, udbringning af varer/forsendelser og andre virksomheder, der har brug for transportmidler med konverteringsmuligheder til variable behov. Software med dataforbindelse mellem køretøjer og eksterne data såsom rute- eller leveringsoplysninger vil muliggøre bekvem styring af flere køretøjer som en softwaredefineret flåde. En sådan tilpasset virksomhedsflåde og PBV-specifikke løsninger betyder mindre nedetid og øget omkostningseffektivitet.

I fase 2 vil man have et dedikeret PBV-modelprogram færdigt, og PBV'erne vil udvikle sig til AI-baserede mobilitetsplatforme, der bruger data til at interagere med brugere og sikre, at køretøjerne altid er opdaterede. En integreret PBV-løsning vil give en tilpasset, problemfri oplevelse på tværs af enheder og software. I mellemtiden vil nye forretningsformer forbundet med robotteknologi og andre fremtidige teknologier implementeres.

I fase 3 vil Kia PBV'er udvikle sig til skræddersyede mobilitetsløsninger ved at integrere med det fremtidige mobilitetsøkosystem. Det er her, Kia PBV'er i sidste ende bliver platforme for hverdagens gøremål og alle individuelle behov virkeliggøres. Opkoblede, selvkørende køretøjer vil blive administreret som en del af et enkelt og smart city-operativsystem. Visionen er et hyper-opkoblet miljø, hvor mennesker, PBV'er og social infrastruktur er forbundet. Det skal åbne op for en helt ny livsstil ved at skabe et robust PBV-økosystem baseret på mærkets fremtidige teknologier til autonom kørsel, avanceret luftmobilitet, robotteknologi og energinettet.

Designet til at gøre brugernes liv lettere

På sigt vil man ved hjælp af 'Easy Swap'-teknologi fleksibelt kunne bruge det samme køretøjschassis til at opfylde flere mobilitetsbehov. Bag et fast førerhus eller 'førerzone' kan en række udskiftelige moduler forbindes til basiskøretøjet via en hybrid elektromagnetisk og mekanisk koblingsteknologi, hvilket gør PBV'en til eksempelvis en taxa i løbet af dagen, en varevogn om natten og et personligt køretøj i weekenden.

Modularisering er yderligere muliggjort takket være 'Dynamic Hybrid' svejsefri karrosserikonstruktion, som gør det muligt at justere længden af bevægelige elementer fleksibelt i henhold til køretøjets anvendelsesformål. Bestående af rørformet højstyrke stål og konstruerede polymerer, vil typiske dele være reduceret med 55 procent uden tab i stivhed. Dynamic Hybrid-teknologi, der leveres i standardiseret, praktisk sætform, giver mulighed for hurtig og enkel transformation af en Kia PV5.

Designet af Kias PBV'er er inspireret af robuste, enkle og smarte værktøjer og går langt ud over blot æstetik. Kias primære mission er at sikre, at mærkets PBV'er er enkle og intuitive at betjene uanset hvor, hvornår eller hvordan de bruges.

Uanset om formålet med køretøjet er at transportere mennesker, flytte varer eller opfylde logistik- eller personlige mobilitetsbehov, deler hver PBV en ensartet designkvalitet, der afspejler dens solide, robuste natur og udstråler en pålidelig og kvalificeret attitude. Der er ingen unødvendig udsmykning, i stedet er hvert element designet til at tjene en nyttig funktion, der gør livet for brugerne lettere, hvilket tydeligt demonstreres af koncepterne, der blev afsløret på CES.

En kombination af et enkelt, men robust designsprog kombineret med udtryksfuld grafik forener PV5-modellerne på trods af deres forskelligartede natur. På hvert køretøj åbner store døre sig for at afsløre en usædvanligt imødekommende stolpeløs åbning, der giver ubesværet ind- og udstigning. Indvendigt sørger den forlængede akselafstand og den elektriske platform for brede, flade åbne rum for at tilbyde næsten uendelige opbevarings- og brugsmuligheder. Førerens oplevelse er også forbedret, da cockpittet giver en skrivebordslignende overflade, og rattet kan foldes sammen for at tjene som skrivebordslampe, hvilket skaber et kontorlignende miljø.

Omtanke for miljøpåvirkning er kernen i Kias PBV-designstrategi. Omfattende brug af materialer som bioplast, Post Consumer Material (PCM) plastik, biomaling, genanvendt PET-stof, filt og garn og bio-PU-skum begrænser ikke kun miljøpåvirkningen i dag og i morgen, men leverer også en unik visuel og taktil appel, der fører til skabelsen af nye æstetiske værdier.

Inspiration bliver til virkelighed

Mens man sikrer ensartet design på tværs af alle køretøjer, vil Kia skabe et økosystem, der fremmer interaktion mellem PBV'er. Med omfattende modularitet - herunder muligheden for at dele funktioner på tværs af alle køretøjer - vil PBV'er øge alsidigheden og åbne ubegrænsede muligheder for at imødekomme behovene hos både virksomheder og enkeltpersoner.

I tråd med fase 1 vil forskellige versioner af PV5 være tilgængelige, inklusive Basic, Van, High Roof og Chassis Cab versioner. I fremtiden planlægger Kia også at introducere en Robotaxi-model udviklet sammen med Motional (et joint venture mellem mærket og Aptiv), som har til formål at give passagerer en revolutionerende selvkørende taxa-oplevelse.

Under fase 2 vil symbiosen af PBV-økosystemet blive komplimenteret af to yderligere modeller, 'PV7' og 'PV1', der anvender kabinet- og rammesystemer til at forbedre interaktion og forbindelse mellem køretøjer baseret på det modulære koncept.

  • PV7 — Den største model i serien, er defineret af mere indvendig plads, længere rækkevidde og forbedrede funktionaliteter.
  • PV1 — Den mindste model i serien, er optimeret til agil og kortdistance logistiktransport, ved at bruge køremoduler til at minimere venderadius selv i snævre rum.
  • PBV-modularitet — Et integreret skinnesystem på køretøjets loft, gulv og sidepaneler såvel som på ydersiden muliggør ubesværet tilpasning af køretøjet til at opfylde individuelle kundebehov. Dette system muliggør problemfri overførsel af varer og genstande mellem køretøjer. 'Skinnerne' forenkler bevægelsen af genstande mellem køretøjer, mens det modulære design og funktionelt tilbehør, såsom højttalere og hylder, tilbyder ubegrænset fleksibilitet til en lang række scenarier.

"Kia PBV'er vil indlede en ny æra for simplificerede og problemfri hverdagsløsninger og livsstilsløsninger. Vi håber at gøre vores kunders liv nemmere og bedre, uanset om de er stationære eller på farten, og tilbyder enestående fleksibilitet og tilpasning gennem radikal modularisering,” sagde Karim Habib, Executive Vice President og Head of Kia Global Design.

"Fleksibel i forhold til udformningen, og ubegrænset af de traditionelle begrænsninger af plads, tilbyder Kia PBV'er brugerne et tomt lærred til at redefinere deres mobilitet, livsstil og arbejdsplads," tilføjede han.

'Klar til at løse enhver udfordring’

For at drage fuld fordel af de muligheder, som PBV'en muliggør, vil Kia lancere et dedikeret forretningssystem, der indkapsler alle aspekter af processen, fra produktsortimentet til integration af softwareløsninger og globale partnerskaber.

Produktsortimentet, der er skitseret ovenfor, vil blive udvidet med introduktionen af en kundebaseret udviklingsproces, der udnytter kundeinput og feedback til at skabe mere skræddersyede, kravspecifikke løsninger.

Kia tager væsentlige skridt for at imødekomme kundernes forskellige krav ved at bygge en PBV-dedikeret EVO-fabrik i Autoland Hwaseong, Korea. Denne fabrik vil implementere en hybrid produktionstilgang, der kombinerer transportbånd og cellebaserede metoder. Gennem samarbejde med globale konverteringspartnere vil Kia være i stand til at tilbyde konverteringsmodeller til forskellige PBV line-ups, der imødekommer forskellige kundepræferencer. Fabrikken er planlagt til at være operationel i 2025 og vil have en årlig kapacitet på 150.000 enheder.

Mærkets løsninger til In-Vehicle Infotainment (IVI), Fleet Management Systemer (FMS) og opladning vil udnytte køretøjets software-baserede data og AI-teknologier, hvilket yderligere muliggør kundecentrerede løsninger, forudsigende vedligeholdelsesforslag for at minimere nedetid og skræddersyede opladningsprogrammer til kundens forretningsmiljø.

Kias PBV IVI-løsning har til formål at forbedre dagligdagen ved at genkende brugerpræferencer i realtid og levere relevante kontekstuelle data. Det giver adgang til Kia PBV App Market og tredjeparts apps, hvilket sikrer, at kunderne altid har den seneste opdaterede information og eventuelt underholdning i form af musik og streaming på farten. Ved at oprette forbindelse til virksomhedsspecifikke apps, der tidligere var begrænset til mobile enheder, forbedrer det servicebekvemmelighed og informationspålidelighed, hvilket giver en holistisk brugeroplevelse på tværs af forskelligt hardware.

Flådestyringsløsningen til Kia PBV'er giver kunderne mulighed for effektivt at overvåge flere køretøjer. Det giver indsigt i salg, lager og leverancer, hvilket gavner mobilitets- og logistikvirksomheder. Funktionerne omfatter lagerovervågning, temperaturkontrol og intelligent ruteplanlægning for effektivitet. Løsningen strømliner flådestyring med realtidsdata og AI-integration for forudsigelig vedligeholdelse og optimal driftseffektivitet.

Kias EV-ladeløsning optimerer ladeplaner for maksimal effektivitet. Den tager højde for batteristatus, ruter, tidsplaner og pauser. Derudover sigter Kia efter at levere en total energiløsning ved at bruge avanceret ladeinfrastruktur, der gør det muligt for højdensitetsenergibatterier at drive mobile enheder og nødudstyr. Dette er gjort muligt gennem innovationer som Vehicle-to-Everything (V2X) teknologi.

Integrationen af IVI, FMS og opladningssystemer vil blive leveret via samlet software, hvilket muliggør pakkeløsninger, der kan tilpasses forskellige forretningsmiljøer. Kia har etableret partnerskaber med virksomheder som Uber, Coupang, CJ Logistics, Kakao Mobility og Dubai Taxi Corporation for yderligere at forbedre sit PBV-dedikerede forretningssystem.

"Kias PBV-forretning er toppen af vores kundecentrerede forretningstilgang. Med det formål at udvikle PBV'er og løsninger, der er skræddersyet til deres forretningsmiljøer, er vi overbeviste om, at disse stærke partnerskaber vil være en drivkraft på vejen mod at blive leverandør af fremtidssikrede mobilitetsløsninger," siger Pierre-Martin Bos, Vice President og BDM Director for Kia PBV Business Division.

Fremtidige partnerskaber vil tjene til at styrke integrationen af robotteknologi, AAM og autonom kørsel for i sidste ende at færdiggøre en PBV-mobilitetsløsning inden for smarte bymiljøer.

  • Robotteknologi — Kia udnytter robotteknologi, herunder Boston Dynamics' Stretch- og Spot-robotter, til at forbedre logistikautomatisering og kvalitetskontrol døgnet rundt på deres smarte fabrikker. Disse bestræbelser sigter mod at afdække nye forretningsmuligheder gennem samarbejder og drive innovation.
  • AAM — Kia samarbejder med gruppens partner, Supernal for at fremskynde udviklingen af smarte byer ved at introducere multimodale tjenester og mobilitetshub-virksomheder baseret på avanceret luftmobilitet.
  • Autonom kørsel — sammen med Motional vil koncernen ekspandere ud over selvkørende teknologi ind i forretningsfasen. Dette er allerede i gang med planer om udvikling af en softwarebaseret PV5 Robotaxi. Dette samarbejde har til formål at kombinere Kias konkurrencemæssige styrker med Motionals avancerede niveau 4 for selvkørende teknologi for at udvide globale forretningsmuligheder.

Det vil sige, at gruppens softwarekapacitet ikke alene omfatter køretøjer, men strækker sig til forskellige mobilitetsområder, såsom robotteknologi, fly og autonom kørsel, med det formål at muliggøre drift, kontrol og styring, hvilket fremmer en æra med hyper-opkobling mellem mennesker, maskine og et smart bymiljø.

Mere end bare mobilitet med omtanke

Ved at muliggøre hidtil usete niveauer af fleksibilitet vil Kias PBV-modeller redefinere, hvordan kunder kan leve deres liv. Ved at skubbe grænserne for designløsninger, vil de skabe nye køretøjsinteriører for en bedre fremtid og vil udvide til både mobile og stationære rum, hvilket forbedrer dagligdagen, arbejde og fritid.

Siden mærkets relancering i 2021 har Kia taget hul på en rejse for at tilpasse sig effektivt til det hastigt skiftende marked gennem sin Plan S-strategi. Med prisvindende modeller, herunder EV6 og EV9, der har været med til at etablere virksomheden som førende inden for design og fremstilling af elbiler, sigter Kia mod at styrke sin position som en top-tier udbyder af fremtidssikrede mobilitetsløsninger inden 2030 gennem lanceringen af efterfølgende modeller, såsom EV3 og EV4. I jagten på at nå sin vision og imødekomme forskellige kundebehov har Kias relancering desuden ført til en overgang til et kundecentreret udgangspunkt med omtanke for fremtiden.

I løbet af denne transformation har Kia opnået en række væsentlige mål på sin køreplan for at blive leverandør af fremtidssikrede mobilitetsløsninger, herunder implementering af 10 must-have genanvendelige elementer, der skal anvendes i alle nye Kia-modeller.

Kias PBV-strategi letter yderligere mærkets klimamål ved at give PBV'er mulighed for at distribuere ansvarligt genereret brint og elektricitet direkte til infrastrukturen. Dette reducerer ikke kun miljøbelastningen forbundet med traditionelle kraftværker og fossile brændstoffer, men sikrer også en omkostningseffektiv og pålidelig forsyning af elektricitet i hele byen.

Fører an

Kias tilstedeværelse på CES 2024 markerer en tilbagevenden til det brancheførende Consumer Electronics Show efter fem års fravær.

Mærket vil præsentere to udstillinger under messen. Kias PBV-udstilling er placeret i LVCC West Hall og er baseret på temaet 'Place of Inspiration'. Udstillingen viser de forskellige måder, hvorpå PBV'er kan inspirere og forme individers liv gennem en række livsstils- og oplevelsesudstillinger og viser fem PBV-konceptbiler, herunder tre variationer af PV5 konceptet, samt et PV7 koncept og et PV1 koncept.

De fire udstillingsområder har form af visuelle repræsentationer af en park, by, hjem og fabrik badet i fire visuelt karakteristiske farver. Tilsammen fremhæver skærmene de mange anvendelser og fordele ved Kias PBV-teknologi ud over at vise Kias brandværdier og 'Opposites United' designfilosofi.

Kias anden udstilling er placeret på CES Central Plaza under temaet 'All-set EV Life for Everyone'. Displayet viser Kias EV3 koncept, EV4 koncept og EV6- og EV9-produktionsmodellerne, med et futuristisk Kia-opkoblet hjem, udover en spændende EV9-køreteknologisimulering, en udstilling med Kias 10 must-have genanvendelige materialer, og Vehicle-to-Home (V2H) strømforsyning og Vehicle-to-Load (V2L) campingdemonstrationer i virkelige scenarier.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år).

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark