Gå til indhold
Den nye elektrificerede generation af Kias flagskibs-SUV, Sorento, vinder to prestigefyldte designpriser.
Den nye elektrificerede generation af Kias flagskibs-SUV, Sorento, vinder to prestigefyldte designpriser.

Pressemeddelelse -

Kia Sorento triumferer ved Red Dot & iF designprisuddelingerne

Fredericia, den 14. april 2021 – Den multi-prisvindende nye Kia Sorento har modtaget yderligere to globalt kendte priser. Mærkets flagskibs-SUV har vundet både en Red Dot designpris samt en iF designpris for sit produktdesign.

Med denne seneste anerkendelse i Red Dot- og iF-priserne fortsætter det designledede Kia-brand sin ekstraordinære succes i de to konkurrencer. Siden Kia Soul, som den første koreanske bilmodel, modtog en Red Dot designpris i 2009, er i alt 26 Kia-modeller tildelt den eftertragtede 'Red Dot'. Og i iF designprisen, som mærket modtog for første gang i 2010, er antallet af prisvindende Kia-modeller steget til i alt 21 med den nye Sorento.

Kort efter premieren sidste år blev den nye Sorento hædret for sit fremragende design ved 'Årets Bil 2020' af Auto Bild Allrad. Kort tid efter modtog bilen den vigtigste tyske bilpris, 'Det Gyldne Rat 2020' i klassen for store SUV'er. I marts i år blev den kåret til 'Women's World Car of the Year 2021' i kategorien store SUV’er.

Den nye generation af SUV'en er skabt i samarbejde med Kias globale designnetværk. Karim Habib, chef for Kia Global Design Center, kommenterede: "Da vi designede den nye Sorento, ville vi udvikle den robuste æstetik fra tidligere generationer, mens vi anvendte en større grad af raffinement og elegance. Faktisk inspirerede begrebet 'raffineret dristighed' hele processen – som resulterede i et modent og afbalanceret, men alligevel selvsikkert design. Vi er meget glade for, at prestigefyldte designprisorganisationer som Red Dot og iF har anerkendt dette arbejde. "

Red Dot & iF: To af de vigtigste designpriser på verdensplan

Red Dot Designprisen og iF Designprisen er blandt de største og vigtigste designkonkurrencer i verden. Red Dot Designprisen uddeles årligt af Design Zentrum Nordrhein-Westfalen og er opdelt i tre kategorier: Produktdesign, Brand- & Kommunikationsdesign og Designkoncept. I dette års udgave af den traditionsrige 'Red Dot Designpris', med en historie tilbage til 1955, deltog producenter og designere fra 60 lande med 7.800 produkter i kategorien 'Produktdesign'. Bidragene blev vurderet af en international jury på omkring 50 uafhængige designere, designprofessorer og journalister fra forskellige brancher. Ud over æstetik vurderer produktdesignkonkurrencen også kriterier som grad af innovation, funktionalitet, ergonomi, kvalitet og økologisk kompatibilitet.

IF Designprisen er blevet uddelt siden 1954 af iF International Forum Design GmbH i Hannover, en af verdens førende uafhængige designinstitutioner. I år bestod konkurrencen af mere end 9.500 bidrag fra deltagere fra 52 lande – heriblandt flere innovationer. Bidragene bliver screenet ved en indledende runde ('Online Preselection'), hvor halvdelen går videre til den sidste runde ('Final Jury') under løbende evaluering af kategorier, inklusive to nye; 'brugeroplevelse' (UX) og 'brugergrænseflade' (UI). De øvrige kategorier er produkt, kommunikation, emballage og servicedesign, arkitektur, indretningsdesign og professionelle koncepter. iF-juryen i år bestod af 98 uafhængige internationale designeksperter. Alle prisvindende produkter offentliggøres i "iF World Design Guide" (ifworlddesignguide.com) og på "iF Design App".

Emner

Kategorier


Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark