Gå til indhold
De første KIA Sorento hybridmodeller ruller nu af produktionslinjen på fabrikken i Hwasung, Sydkorea
De første KIA Sorento hybridmodeller ruller nu af produktionslinjen på fabrikken i Hwasung, Sydkorea

Pressemeddelelse -

KIA starter produktion af den nye Sorento Hybrid

Fredericia, den 9. juli 2020 – KIA har startet produktionen af sin nye Sorento Hybrid, der repræsenterer den første anvendelse af en elektrificeret motor i KIAs SUV flagskib.

Den nye fjerde generation af Sorento er bygget i henhold til KIAs høje produktionsstandarder og fremstilles på KIAs Hwasung produktionsanlæg i Korea med hybrid-, benzin- og dieselvarianter af SUV modellen på samme produktionslinje.

De første hybridmodeller, der ruller ud fra produktionslinjen, er bestemt til det europæiske marked, og produktionen til det Nordamerikanske marked vil også snart begynde på KIAs produktionsfacilitet i West Point, Georgia, USA. Den udgående tredje generation af Sorento, der er bygget på de samme produktionslinjer, har vundet adskillige kvalitetspriser i løbet af sin livscyklus. Den nye model vil drage fordel af de samme høje produktionsstandarder og kvalitetskontrol.

Sorento har været en grundpille i KIAs globale line-up i næsten to årtier - mere end tre millioner Sorento-modeller er solgt over hele verden, siden den blev lanceret i 2002. Det europæiske salg af den fjerde generation af Sorento vil starte til efteråret. Og bilen vil være tilgængelig på det danske marked omkring årsskiftet. 

Med produktionsstart i Hwasung senere på året, vil den nye Sorento også være tilgængelig som plug-in hybrid ultimo 2020 / primo 2021. 

Den nye Sorento Hybrid

Den nye Sorento er den første model, der er baseret på KIAs nye generation af en platform til mellemstore SUV’er. Kombineret med en større struktur for at maksimere bagageplads sikrer platformen, at Sorento er en af de mest alsidige og rummelige tre-rækkers SUV'er på markedet. Desuden betyder dens innovative indvendige design, at den også kan rumme KIAs nye elektrificerede ”Smartstream” drivlinjer, hvilket giver ejerne større brændstofeffektivitet, lavere emissioner og højere ydelse end nogensinde.

Sorento Hybrid's nye elektrificerede ”Smartstream” drivlinie parrer en 1,6-liters T-GDi motor med en 1,49 kWh lithium-ion-batteripakke og 44,2 kW elektrisk motor. Den intelligente konstruktion af Sorentos nye platform betyder, at batteripakken kan placeres under gulvet med minimal indflydelse på både kabinen og bagagerummet.

Ved at producere 230 hk og 350 Nm drejningsmoment kombinerer den nye elektrificerede drivlinje lave CO2-emissioner med høj ydeevne. Strøm sendes gennem en seks-trins automatgearkasse via en elektrisk enhed, så motorens fulde kraft kan overføres parallelt med minimalt energitab. Resultatet er umiddelbar accelerationsrespons ved enhver hastighed med direkte adgang til batteristrøm.

Emner

Kategorier


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS leverede i 2018 en rekordomsætning. Det danske bilmarked har bevæget sig i retning af større og bedre udstyrede biler samtidig med en hastigt stigende efterspørgsel på miljøvenlige biler. KIA Danmark har formået netop at øge salget i disse vækstsegmenter, og går ud af 2018 som det bedst sælgende plug-in hybrid mærke i Danmark for andet år i træk.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark