Gå til indhold
Verdenspremiere til den komplet eldrevne konceptbil: Imagine by KIA
Verdenspremiere til den komplet eldrevne konceptbil: Imagine by KIA

Pressemeddelelse -

KIA udviser førerskab inden for elektrificering med debut til e-Soul, den opgraderede Niro og konceptbilen Imagine by KIA på biludstillingen i Geneve

5. marts 2019 – KIA Motors har indtaget førerrollen inden for avanceret drivlinjeteknologi i forbindelse med 2019-udgaven af den internationale biludstilling i Geneve, hvor mærket præsenterer en udstilling udelukkende med elbiler.

I dag er der verdenspremiere på KIAs nye komplet eldrevne konceptbil Imagine by KIA, som udstilles sammen med den komplet eldrevne e-Soul, som har europæisk premiere på udstillingen. KIA har desuden annonceret en række opgraderinger af Niro Hybrid og Plug-in Hybrid, og de nye versioner præsenteres i dag.

Som en demonstration af mærkets ekspertise inden for avancerede drivlinjer er alle de KIA modeller, der udstilles i Geneve, udstyret med mærkets mild hybrid-, hybrid-, plug-in hybridsystemer eller elbilsteknologi.

Emilio Herrera, som er Chief Operating Officer hos KIA Motors Europe, udtaler følgende: “Elektrificering er et vigtigt element i KIAs europiske og globale vækststrategi, og hver ottende KIA model, der sælges i Europa i dag, er udstyret med en elektrificeret drivlinje. Hvor mange producenter stadig taler om deres planer for fremtiden og intentionen om elektrificering, har avancerede drivlinjer allerede udgjort en stigende andel af KIAs solgte modeller i Europa i en årrække. Med e-Soul og de opgraderede Niro-modeller, der er præsenteret i dag, og flere elektrificerede drivlinjer på vej, vil vores vækst i salget af elbiler fortsætte”.

KIA har også præsenteret sin nye UVO CONNECT-telematikteknologi i Geneve – en teknologi, som fås til e-Soul og de opgraderede Niro Hybrid- og Plug-in Hybrid-modeller. Teknologien til den ”opkoblede bil” bliver introduceret i en række andre KIA modeller i den nærmeste fremtid.

Verdenspremiere til den komplet eldrevne konceptbil Imagine by KIA

Konceptbilen Imagine by KIA, som i dag blev præsenteret for første gang i Geneve, er blevet designet på producentens europæiske designcenter i Frankfurt.

Gregory Guillaume, som er Vice President of Design hos KIA Motors Europe, udtaler: “Vi forestillede os at designe en komplet eldrevet bil, som ikke blot havde løsningen på kundernes bekymring angående rækkevidde, præstationer, ladestationer og køredynamik, men en bil, som også ville give dig gåsehud, når du kiggede på den, og få hårene i nakken til at stritte, når du kørte i den. Derfor er vores komplet eldrevne konceptbil designet, så den får din puls i vejret, men også så den afspejler vores holistiske og emotionelle tilgang til elektrificering”.

Et visuelt udtryk for ønsket om at bevæge sig længere ind i det spændende univers af elektrificering – denne konceptbil er KIAs første komplet eldrevne 4-dørs personbil. Den er bevidst designet til ikke at falde inden for rammerne af branchens faste bilsegmenter, og den sammenfatter elementer fra en muskuløs SUV, en elegant og atletisk familiesedan og en alsidig og rummelig crossover. Konceptbilen Imagine by KIA repræsenterer et mere progressivt KIA designsprog til fremtiden med intelligente nyfortolkninger af eksisterende KIA motiver og et karrosseri, som kendetegnes af en blanding af robust metal, skarpe linjer og effektiv aerodynamik.

KIAs europæiske designteam har til fulde udnyttet undervognsarkitekturen med drivlinjens komplet elektriske konstruktion til at maksimere pladsen i kabinen og skabe et luftigt og rummeligt interiør. Som et humoristisk svar på branchens nuværende besættelse af stadigt større skærme på instrumentpanelet er konceptbilen udstyret med 21 individuelle skærme i ultrahøj opløsning. De synkrone skærme baner sig vej langs instrumentpanelets øverste del i et mønster, som er både casual og koordineret.

Selv om den ikke umiddelbart skal i produktion, giver konceptbilen Imagine by KIA hints om indvendige og udvendige designelementer, der kan blive anvendt til fremtidige produktionsmodeller fra mærket.

e-Soul får europæisk premiere – med to elmotorer at vælge imellem

I tredje generation af bilen tilfører den nye KIA e-Soul lang rækkevidde uden emissioner til det urbane crossover-segment, og den bliver mere markant, dynamisk og innovativ end nogensinde før. e-Soul viderefører forgængermodellernes ikoniske design og legesyge karakter, og i Europa vil den udelukkende kunne fås som elbil med mulighed for at vælge mellem to nul-emissions-drivlinjer med lang rækkevidde. e-Souls nye generation af batteripakker – med en kapacitet på enten 64 kWh eller 39,2 kWh – er op til 30 % mere energieffektive end batteripakkerne i Europas mest solgte elbil på nuværende tidspunkt. I Europa tilbydes bilen ikke med forbrændingsmotor.

Frisk, funky og markant – den nye e-Soul har samme ikoniske kasseformede silhuet med nydesignede linjer, skarpere detaljer og flere tekniske lysmæssige højdepunkter. Indvendigt er kabinen mere hightech end nogensinde før med et cool design og ultimativ funktionalitet kombineret med akustisk inspirerede former og teksturer og et nyt Sound Mood Lighting-system. e-Soul tilbydes med nye farvetilpasningsmuligheder og en række teknologier, der omfatter en trådløs oplader til smartphones, opvarmede og ventilerede forsæder, head-up-display og et Harman Kardon-soundsystem i premiumklassen.

En 10,25” TFT LCD-widescreen midt på instrumentpanelet udgør den centrale enhed i e-Soul og byder på KIAs nye UVO CONNECT-telematiksystem. UVO CONNECT giver ejerne et stort udbud af informationer med et enkelt tryk – det drejer sig blandt andet om trafikinformationer i realtid, vejrudsigter og informationer om ledige parkeringspladser. I e-Soul leverer UVO CONNECT også informationer om bilens opladningstilstand inklusive visning af placeringen af ladestationer, opladningstilgængeligheden og kompatibiliteten med ladestationerne. Man har desuden adgang til systemet via en UVO smartphone-app, som giver fjernadgang til en række af bilens funktioner. Afhængigt af det pågældende land kan brugerne aktivere klimaanlægget via fjernbetjening for at forvarme eller afkøle kabinen, før en køretur påbegyndes. Brugerne kan også standse eller starte opladningen via fjernbetjeningsfunktionen, så de kan drage fordel af de lavere elpriser om natten, når de oplader bilen derhjemme.

Den nye e-Soul kommer til salg i Danmark ultimo april 2019, og den er som standard omfattet af KIAs kvalitetsløfte: en unik garanti på 7 år/150.000 km, som også dækker bilens elmotor og batteripakke.

KIA præsenterer opgraderinger af Niro Hybrid og Plug-in Hybrid

KIA har foretaget en række forbedringer af Niro Hybrid og Plug-in Hybrid-modellerne, og de opgraderede modeller får verdenspremiere i Geneve. KIAs mest solgte elektrificerede crossover, som kombinerer crossover-stilen og de praktiske egenskaber med ultra lave hybridemissioner, har fået et nyt udvendigt design, et mere elegant interiør i høj kvalitet og nye farvetilpasningsmuligheder til kabinen. Derudover kan Hybrid- og Plug-in Hybrid-modellerne nu også byde på KIAs avancerede, nye UVO CONNECT-telematiksystem med flere opkoblede funktioner.

Siden salget af Niro startede i 2016 er der solgt over 270.000 eksemplarer af Niro på verdensplan, og over 100.000 af dem er solgt i Europa. Crossoveren Niro var KIAs femte mest solgte model i Europa i 2018, hvor salget steg med 33 % til 45.255 biler – 34.642 hybrid-modeller og 9.951 Plug-in Hybrid-modeller. Niro-modelrækken blev i slutningen af 2018 udvidet med lanceringen af den komplet eldrevne e-Niro (lanceres i Danmark midt marts 2019).

Salget af de opgraderede KIA Niro Hybrid- og Niro Plug-in Hybrid-modeller i Danmark starter på den anden side af sommerferien. Som noget unikt blandt alle hybridbiler i Europa sælges Niro med KIAs brancheførende garanti på 7 år/150.000 km som standard.

Emner

Kategorier


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS leverede i 2018 en rekordomsætning og det største overskud i mere end 10 år. Det danske bilmarked har bevæget sig i retning af større og bedre udstyrede biler samtidig med en hastigt stigende efterspørgsel på miljøvenlige biler. KIA Danmark har formået netop at øge salget i disse vækstsegmenter, og går ud af 2018 som det bedst sælgende plug-in hybrid mærke i Danmark for andet år i træk.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark