Gå til indhold
Den sportslige GT-line-udstyrsvariant tilfører for første gang GT-DNA'et til XCeed – 204 hk leverer en begejstrende og dynamisk køreoplevelse
Den sportslige GT-line-udstyrsvariant tilfører for første gang GT-DNA'et til XCeed – 204 hk leverer en begejstrende og dynamisk køreoplevelse

Pressemeddelelse -

Kia XCeed får et opfrisket design, forbedrede teknologier og en kraftfuld GT-line-udstyrsvariant

Fredericia, den 8. august 2022 Efter at have solgt over 120.000 eksemplarer i Europa har Kias yderst succesfulde kompakte crossover XCeed fået en række produktforbedringer inklusive et dristigt nyt udvendigt design, et opgraderet interiør og en ny GT-line-udstyrsversion, som tilfører den populære model emotionerne fra Ceed GT. Disse ændringer vil gøre XCeed til en endnu mere fristende model i det populære C-crossover-segment.

Den nye XCeed omfatter en række ændringer i designet flankeret af et konkurrencedygtigt udvalg af drivlinjer, som omfatter mildhybrid-, plug-in-hybrid-, benzin- og dieselversioner. Både eksteriør og interiør er blevet opgraderet, så det matcher bedre med den sportslige urbane natur, der kendetegner XCeed, og gør den til et endnu mere markant medlem af den bredt funderede Ceed-familie.

Introduktionen af en sportslig GT-line-version, kombineret med en benzinmotor, der yder 204 hk, byder på en begejstrende og dynamisk køreoplevelse. Denne dedikerede sportslige appellerer til kunder, som ønsker de rationelle fordele ved en større bil uden at gå på kompromis med deres sans for stil eller sportslige køreegenskaber. GT-line-versionen skiller sig ud fra de øvrige XCeed-modeller, og den udfordrer forventningerne med sit unikke sportslige design og GT-inspirerede præstationer.

Som en af de mest hichtech biler i klassen er den nye XCeed en flagskibsmodel for Kia takket være dens nyeste teknologier, der omfatter avancerede sikkerheds-, opkoblings- og infotainmentsystemer. De er skabt til at forbedre anvendeligheden i dagligdagen og sikkerheden for personerne i bilen, og disse opdateringer viderefører XCeeds arv som teknologisk pioner i C-crossover-segmentet.

Som udbyder af fremtidssikrede mobilitetsløsninger lancerer Kia den nye XCeed med et bredt udvalg af effektive og elektrificerede drivlinjer. XCeed Plug-in Hybrid (PHEV) leverer en rent elektrisk rækkevidde på 48 km, hvilket svarer til 60 km ved bykørsel, mens der også kan fås andre brændstofeffektive drivlinjer lige fra turbomotorer med højt omdrejningstal til innovative mildhybridsystemer, som sikrer, at XCeed er udstyret til enhver moderne livsstil.

Sjoerd Knipping, som er Vice President of Marketing and Product hos Kia Europe, udtalte: ”Vores kunder har rost XCeeds unikke kombination af dynamiske køreegenskaber, anvendelighed i hverdagen og teknologi i bilen. Denne nye model bygger videre på disse styrker med en række stilfulde udvendige og indvendige designændringer og nye teknologiske features. Vi har også sikret os, at vores opgraderede crossover nyder godt af de nyeste drivlinjetyper, hvilket er et tegn på vores langsigtede dedikerede tilgang til at levere alsidige mobilitetsløsninger til vores kunder.

”Som et sportsligt alternativ til større modeller er XCeed blevet den bedst sælgende model i den bredt funderede Kia Ceed-familie. Den byder på den hævede køreposition og komforten fra en SUV kombineret med de dynamiske køreegenskaber og manøvredygtigheden fra en kompakt europæisk hatchback”, tilføjede Knipping.

Som det er tilfældet med andre medlemmer af Ceed-familien, vil den nye XCeed blive produceret på Kias fabrik i den slovakiske by Zilina, og salget begynder i efteråret. Den nye crossover vil naturligvis være omfattet af Kias 7 års, 150.000 km garanti.

Sportslige præstationer i en moderne og praktisk crossover-indpakning

Med en stilfuld, udtryksfuld og moderne fremtoning bygger den nye Kia XCeed videre på forgængerens ikoniske design. XCeeds opdaterede design er skabt af mærkets europæiske designcenter i Frankfurt, og udviklingen er foretaget under ledelse af Gregory Guillaume, som er Vice President of Design hos Kia Europe.

Guillaume udtalte følgende: ”XCeed er vores mest populære model i Ceed-modelrækken, og det var vigtigt, at vi udnyttede denne mulighed for at gøre dens design endnu mere raffineret og udvikle Ceed-designsproget. De ændringer, vi har foretaget, understreger yderligere XCeeds sportslige, urbane natur.”

Den nye Kia XCeed er forsynet med nye LED-forlygter og et revideret design af kølergrill, forreste kofanger og innovative luftindtag. Ved hjælp af en kreativ integration af tågelygterne i forlygterne fik designerne mulighed for at implementere luftindtag i begge sider, som fører luften smidigt rundt om bilens hjul for at reducere luftmodstanden og forbedre brændstofeffektiviteten.

Den nye XCeed kører på særlige 18" aluminiumsfælge, som er designet specielt til fremtoningen i CUV-segmentet. Bagpå omfatter de målrettede optimeringer en ny diffusor med bundskjold i sort højglans og et diskret design i ”afgangsrør-look”, som giver et friskt sportsligt look på tværs af hele XCeed-modelrækken. Set fra siden flyder XCeeds relativt lange motorhjelm sammen med A-stolperne, der udspringer bag forhjulene, så bilen får en sportslig, tilbagelænet silhuet. Mens akselafstanden er den samme som på de øvrige modeller i Ceed-modelrækken (2.650 mm), er overhængene forrest og bagest på XCeed hhv. 25 mm længere foran (til 905 mm) og 60 mm længere bagpå (til 840 mm) Fordørene er de eneste karrosseridele, der deles med den 5-dørs hatchbackversion.

En hurtigt faldende taglinje, som fører hen til den stejlt hældende fastback-bagklap, øger XCeeds dynamiske, coupéagtige fremtoning. Den er udstyret med enten 16” eller 18” formstøbte aluminiumsfælge med 205/60 R16- eller 235/45 R18-dæk med særdeles godt vejgreb.

Bagpå leverer LED-baglygterne en slank og særdeles teknisk lyssignatur, som fra nogle vinkler ser ud til at skyde fremad og ind i bilens skuldre. De kraftfulde linjer, der løber horisontalt langs bagklappen og den bageste kofanger, giver den nye XCeed et bredere og mere robust look.

XCeeds hævede kørehøjde og skulpturelle karrosseri skaber et robust udtryk, som hele tiden tiltrækker købere til Kias produktportefølje. XCeed har en frihøjde på 172 mm med 16” fælge og 184 mm med 18” fælge – det er op til 44 mm mere end Ceed 5-dørs hatchback. Hjulkasselister og sidebeskyttelseslister skaber sammen med tagrælinger i satinkrom en robust fremtoning på bilen.

Lancering af GT-DNA'et i XCeed-modelrækken

Med introduktionen af GT-line tilfører Kia sportslig attraktivitet til XCeed i form af et forfriskende udtryk og en begejstrende køreoplevelse ved at løfte denne populære model til et helt nyt niveau. Den tiltaler direkte de kunder, som har balance mellem hjerte og hjerne og vælger en praktisk, rummelig og sikker familiebil med iøjnefaldende design og fremragende præstationer.

GT-line er blevet lanceret på tværs af Kias modelrækker i løbet af de seneste år for at øge præstationerne og den emotionelle forbindelse til den bevægelse, som er en del af Kias DNA. Tilføjelsen af GT-line til XCeed er en spændende ny udvikling for en af mærkets mest populære modelfamilier.

Den nye GT-line-udstyrsversion omfatter en række sportslige detaljer, som adskiller den fra basismodellen. Et kantet tiger nose-design indrammer den nye kølergrill, mens et sportsligt luftindtag nederst og lister på siden af kofangeren tilfører et mere aggressivt look til fronten. Luftindtag i frontens sider udført i mørk krom hjælper med til at føre luften gennem bilens front for at reducere luftmodstanden og forbedre den aerodynamiske effektivitet. Bagpå fuldendes den opgraderede model af markante nye sekskantede LED-baglygter og en sportslig diffusor nederst i bilens farve, så XCeed GT-line skiller sig ud fra alt andet på vejen.

Den nye model kører på slanke, maskinpolerede 18” aluminiumsfælge, som giver bilen et atletisk look, mens paneler i bilens farve og tagrælinger og spejlkapper i sort højglans understreger dens aktive og dynamiske fremtoning yderligere.

Den nye Kia XCeed vil kunne fås med et udvalg på op til 12 forskellige lakfarver afhængigt af specifikationen, herunder tre nye yderst markante farver: Lemon Splash, Celadon Spirit Green og Yuca Steel Grey.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark