Gå til indhold
Med Imagine konceptets pris i kategorien ”Professionelt Koncept” bliver KIA anerkendt for sin visualisering af ønsket om at kæmpe for populariseringen af spændende elbiler
Med Imagine konceptets pris i kategorien ”Professionelt Koncept” bliver KIA anerkendt for sin visualisering af ønsket om at kæmpe for populariseringen af spændende elbiler

Pressemeddelelse -

KIA XCeed og KIAs Imagine koncept blev anerkendt ved iF Design Awards 2020

Fredericia, den 11. februar 2020 – Den urbane crossover; KIA XCeed og KIAs Imagine koncept er blevet tildelt prestigefyldte iF Design Awards i 2020. Begge modeller vidner om KIAs designledede tilgang til produktudvikling og mærkets udvikling i en tidsalder med elektrificeret mobilitet.

Med Imagine konceptets pris i kategorien ”Professionelt Koncept” bliver KIA anerkendt for sin visualisering af ønsket om at arbejde for populariseringen af spændende elbiler. XCeed blev tildelt en designpris i kategorien ”Produkt” efter den vellykkede introduktion af den nye urbane crossover til det europæiske marked i 2019.

Denne dobbelte præstation illustrerer endnu en gang den koreanske producents enestående styrke inden for design af biler. KIA vandt sin første iF Award i 2010 og har skabt mindst ét prisvindende bildesign hvert eneste år siden. De to priser i 2020 bringer KIAs samlede antal iF Design Awards op på 20.

”KIA har bestræbt sig på kontinuerlige kvalitetsforbedringer og mere fascinerende og interessante kundeoplevelser,” sagde Karim Habib, leder af KIAs Design Center. ”KIAs XCeed-crossover og Imagine konceptet repræsenterer begge denne nye vision. Jeg er ekstremt stolt over, at vores teams indsats værdsættes af kunder over hele verden.”

“Professionelt Koncept”- pris til KIAs Imagine koncept

KIAs Imagine koncept er en ren elektrisk 4-dørs personbil, der samler elementer fra en elegant og atletisk familiesedan, en muskuløs SUV og en alsidig, rummelig crossover. Den er bevidst designet til ikke at passe ind i bilindustriens foruddefinerede kategorier. Samtidig er den også defineret af kravene til næste generations mobilitet - drivkraft med nul emissioner; med en lavt monteret induktionsladet batteripakke, der driver elektriske motorer på hver aksel. Imagine konceptet fra KIA blev afsløret på Genève International Motor Show i 2019.

I 2020 retter KIA endnu mere fokus mod elektriske motorer og væk fra forbrændingsmotorer. Konceptet er designet som en repræsentant for mobilitet i det 21. århundrede, og den er en fortolkning af mange af KIAs etablerede designmotiver i én kombination designet til at begejstre fremtidens bilkøbere.

KIA XCeed - endnu et prisvindende produktdesign

Den prisvindende KIA XCeed en ny urban CUV, der kombinerer kompakt SUV-praktik med den sporty og engagerende handling fra en hatchback. Den adresserer den stigende efterspørgsel i Europa, på biler der tilbyder mere engagement og dynamik end en SUV, både hvad angår udseende og køreegenskaber.

Den nye CUV er designet som et sporty alternativ til en traditionel SUV men tilbyder samtidig rummelighed til både passagerer og bagage. Bilen engagerer føreren med sin sporty handling og komfortable, overbevisende kørsel, mens den giver et bedre overblik over vejen end en konventionel hatchback.

Bilen er udelukkende designet til europæiske kunder i KIAs europæiske designstudie i Frankfurt, Tyskland. KIA XCeed blev lanceret i Europa i andet halvår af 2019 som en forfriskende og anderledes bilmodel til de europæiske bilkøbere. Den første elektrificerede variant af bilen vil blive solgt i første halvdel af 2020 med lanceringen af XCeed plug-in hybrid.

XCeeds designpris i kategorien ”Produkt” betyder, at alle fire medlemmer af den nye Ceed-familie nu har modtaget iF Design Awards. KIA blev tildelt et hattrick af iF Design Awards i 2019 for den 5-dørs Ceed hatchback, Ceed SW, og den 5-dørs shootingbrake ProCeed.

iF Design Award 2020: 7,298 nomineringer fra 56 lande

IF Design Award, der blev oprettet i 1953, er en af de mest prestigefyldte designpriser globalt, der hvert år arrangeres af iF International Forum Design GmbH i Hannover: den ældste uafhængige designinstitution i verden.

I 2020 deltog virksomheder fra 56 lande over hele verden med et samlet antal produktnomineringer på 7.298 - hver bedømt af en international jury bestående af 78 designeksperter.

IF Design Award dækker syv kategorier: Produkt, Kommunikation, Emballering, Arkitektur, Interiørarkitektur, Servicedesign og Professionelt Koncept. Vinderne bliver formelt anerkendt på iF Design-udstillingen i Friedrichstadt-Palast i Berlin, UNESCOs design-by den 4. maj 2020. Prisvinderne udstilles også på Berlins Cafe Moskau fra 2.-10. Maj.

Emner

Kategorier


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS leverede i 2018 en rekordomsætning. Det danske bilmarked har bevæget sig i retning af større og bedre udstyrede biler samtidig med en hastigt stigende efterspørgsel på miljøvenlige biler. KIA Danmark har formået netop at øge salget i disse vækstsegmenter, og går ud af 2018 som det bedst sælgende plug-in hybrid mærke i Danmark for andet år i træk.

Pressekontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Danmark
Hauløkkevej 4
7000 Fredericia
Denmark