Gå til indhold
Concept EV9 er udviklet på den avancerede E-GMP-platform og er en højteknologisk, familievenlig bil, som drives af en komplet elektrisk drivlinje
Concept EV9 er udviklet på den avancerede E-GMP-platform og er en højteknologisk, familievenlig bil, som drives af en komplet elektrisk drivlinje

Pressemeddelelse -

Kias komplet eldrevne SUV-konceptbil indtager scenen på AutoMobility LA

Fredericia, den 17. november 2021 – Efter den nylige introduktion af EV6, som har opnået stor international anerkendelse, har Kia Corporation imponeret tilskuerne på AutoMobility LA med afsløringen af mærkets komplet eldrevne SUV-koncept – Kia EV9.

Som det klareste signal fra Kia indtil nu om, hvad der kan blive den næste tilføjelse til mærkets nye generation af elbiler, repræsenterer Concept EV9 mærkets nye førerposition inden for design og udvikling af attraktive, hightech nul-emissions-biler.

Ligesom EV6 er Concept EV9 en 100 % elbil fra Kia, som med stor omhu er udviklet og optimeret på koncernens avancerede Electric Global Modular Platform (E-GMP).

Concept EV9 er et udtryk for Kias dedikerede tilgang til bæredygtige mobilitetsløsninger, som for nylig blev lanceret i koncernens digitale præsentation af fremtidsvisionen ‘Kia Sustainability Movement’. Bilens design er inspireret af naturen, og der er anvendt genbrugsmaterialer fra affald, som kommer fra det skrøbelige økosystem i havet.

SUV'en byder også på en imponerende visuel æstetik takket være Kias ”Opposites United”-designfilosofi.

Kias designteam har især ladet sig inspirere af ”Bold for Nature”-elementet i Opposites United. Det har bidraget til den komplet eldrevne koncept-SUV’s ikoniske og dristige form, som blander logiske og emotionelle kvaliteter med legesyge og robuste features og stylingelementer.

Concept EV9’s omfattende teknologi og allround-fleksibilitet betyder, at bilen er i sit es i tæt trafikerede byer, men at den samtidig giver familier frihed til at nyde fritiden uden for byen.

”Kia Concept EV9 er endnu en vigtig milepæl for os på den fantastiske rejse, som vi har været ude på siden årets begyndelse. Vi havde tydeligt meldt vores intentioner om at blive globalt førende inden for bæredygtige mobilitetsløsninger ud, og i dag er vi stolte af at kunne vise verden vores komplet eldrevne SUV-koncept, som kombinerer en avanceret nul-emissions-drivlinje, et banebrydende udvendigt design og en moderne og innovativ teknologibaseret kabine”, udtalte Karim Habib, som er Senior Vice President og leder af Kia Global Design Center.

Fremtidens former

Concept EV9 er udtryk for en mulig ny retning for SUV'er. Concept EV9 er udviklet på den avancerede E-GMP-platform og er en højteknologisk, familievenlig bil, som drives af en komplet elektrisk nul-emissions-drivlinje.

Den kombinerer en imponerende udvendig profil med en moderne og elegant kabine, som er kendetegnet af topmoderne teknologi. Concept EV9’s enestående æstetik – både indvendigt og udvendigt – er omhyggeligt udviklet på baggrund af Opposites United, som er Kias nye designfilosofi.

Med inspiration fra ”Bold for Nature” -designelementet i Opposites United er Concept EV9 et udtryk for en eventyrlysten, åben og fritidsorienteret form med et robust og kantet look. Set udefra giver disse proportioner indtryk af en SUV med tre sæderækker og en bil, som er særdeles kompetent, praktisk og klar til action.

Set fra siden giver denne modernistiske, kantede profil den komplet eldrevne SUV et enkelt, men markant udtryk, som er dybt forankret i ”Bold for Nature”-elementet i Opposites United.

Karrosseriets lave tyngdepunkt gør maksimalt og øjeblikkeligt indtryk med de højt placerede skærmes skarpe look med inspiration fra krystaller. Profileffekten på den nederste del af karrosseriets sider gør, at skærmene på Concept EV9 stikker ud og giver en stærk SUV-fremtoning.

Som en kontrast til bilens muskuløse fremtoning på vejen brydes bløde og indbydende elementer på Concept EV9-karrosseriet af skarpe og smukt kantede features. Den klippefaste geometri kommer til udtryk ved hjælp af en sofistikeret designmæssig fordeling af vægten, mens kabinens bløde look er både indbydende og attraktivt.

Concept EV9 måler 4.930 mm i længden, 2.055 mm i bredden og 1.790 mm i højden, og akselafstanden er 3.100 mm.Konceptet kombinerer også sin forbløffende SUV-form med state-of-the-art teknik. Den helt elektriske SUV leverer en rækkevidde på op til 300 miles. Den har også næste generation af ultrahurtig opladningsteknologi med en 350 kW oplader, der gør det muligt for dens avancerede elektriske batteridrivlinje at genopbygge energi fra 10 % til 80 % på 20-30 minutter.

Tiger Face bliver digitalt

Kias ikoniske Tiger Face-front er blevet nyfortolket til æraen med batteridrevne elbiler, og den nye version er anvendt på Concept EV9.

Det nye Digital Tiger Face nyder godt af den kendsgerning, at komplet eldrevne biler ikke har brug for den traditionelle kølergrill, som er nødvendig på biler med forbrændingsmotor. Det betyder, at Concept EV9 har en fuldlakeret front, som tydeligt afspejler de bæredygtige værdier.

Den nye BEV-fokuserede front rummer et kompliceret display med et stjernemønster, som er helt skjult bag karrosseripanelet på Concept EV9, når bilen ikke er i brug. Dette elegante lysshow fremhæver i endnu højere grad den komplet eldrevne SUV’s hightech-natur, mens den alligevel leder tankerne hen på verdens natur. Sekventielle mønstre skaber et ”velkomstlys” til føreren og fungerer desuden som positionslys under kørslen. Stjernemønstret inspirerede Kias designere til at udvikle unikke lygter med dagskørelys både forrest og bagest på bilen, hvilket skaber et enestående signaturlook fra alle sider.

De nye muligheder med en nytænkning af kølergrillen og Digital Tiger Face har resulteret i et nyt design af luftindtagene, som reducerer frontens vægt og giver en markant bedre aerodynamik.

Motorhjelmens ventilationskanal anvendes som solcellepanel, der bidrager til at genindvinde noget af den strøm, som Concept EV9 bruger. Det giver BEV-ejerne en alternativ energikilde, når de ikke er i nærheden af en ladestation.

Desuden forbedres aerodynamikken af de indklappelige tagrælinger, der klappes indad mod taget på Concept EV9, når de ikke er i brug, så luften strømmer mere jævnt over bilen. Når det er nødvendigt, kan tagrælingerne klappes ud med et tryk på en knap, hvilket yderligere understreger Concept EV9’s action- og handlingsprægede natur. Et kameraovervågningssystem af næste generation erstatter de konventionelle sidespejle og forbedrer aerodynamikken yderligere, og samtidig øger det førerens opmærksomhed.

Naturligt lys

Bag på Concept EV9 er der en markant, men smukt udformet trekantet D-stolpe, der fungerer som et visuelt fokuspunkt og afspejler SUV’ens kantede designelementer. Det innovative D-stolpedesign skaber også en unik Daylight Opening-signatur (DLO).

De maskinpolerede 22” fælge styrker Concept EV9’s geometriske look og robuste karakter endnu mere. Et trekantet aero-designelement regulerer luftstrømmen omkring fælgene og skaber en visuel kontrast til hjulenes runde form, så designfilosofien Opposites United fuldt ud kommer til udtryk med en harmonisk balance ned i mindste detalje.

Og for at skabe en enhed med omgivelserne – og som led i ”Bold for Nature”-designelementet – er Concept EV9 udstyret med et komplet DLO-panoramasoltag. Det giver ikke blot personerne i bilen en afslappende udsigt til himlen, men giver også mulighed for en positiv påvirkning af velbefindende og humør.

Den smukke, slanke glasstruktur skaber en direkte forbindelse til omverdenen, hvad enten det er solens stråler, der strømmer ind i kabinen, eller om det er den beroligende lyd af regn på en weekendtur om efteråret eller det betagende måneskin og udsigten til stjernerne på en skyfri aften.

Fleksibel kabine

På baggrund af tanken om velbefindende, wellness og mindfulness er Concept EV9 omhyggeligt udviklet til at give fører og passagerer et fleksibelt interiør, så køreoplevelsen altid kan nydes.

Kabinen i Concept EV9 er som en afspejling af bilens udvendige design også i høj grad påvirket af ”Bold for Nature”-designelementet i Opposites United.

Indvendigt i den komplet eldrevne SUV udgør den designmæssige kombination af kvaliteterne ved natur, bevægelse og stilhed en scenisk, førsteklasses lounge. Panoramataget med udsigten til himlen tilfører en ekstra følelse af lethed og kontakt med omgivelserne.

Et interaktivt 27” ultra-wide-display forbinder Concept EV9 fra den virkelige verden med det virtuelle univers, og det udgør samtidig kontrolcentret for alle førerens og passagerernes behov inklusive medier, klimaregulering og komfortfunktioner.

Denne følelse af ”fremtiden” fortsætter fra det visionære indvendige design til rattet. I nutidens bilindustri betragtes rattet som et separat produkt – et helt enkeltstående undersystem. Men i Concept EV9 er tilgangen helt anderledes, hvor pop-op-rattet er en forlængelse af kabinen, som det også er integreret i og harmonerer med.

Innovative stemninger i kabinen, når bilen ikke kører

Interiøret i Concept EV9 går nye veje i takt med køreoplevelsen. Den komplet eldrevne SUV har tre stemninger i kabinen, som imødekommer forskellige køresituationer og krav.

Active Mode er aktiveret, når Concept EV9 er i bevægelse, så både fører og passagerer får en optimal køreoplevelse i den komplet eldrevne SUV.

De to andre indstillinger kan anvendes, når Concept EV9 ikke kører.

Pause Mode ændrer kabinen, så den mere minder om en førsteklasses lounge, hvor personerne i bilen kan interagere direkte, mens de nyder solens stråler gennem det store panoramatag. I denne indstilling kan sæderne dreje, så personerne på første og tredje sæderække sidder ansigt til ansigt. Sæderne i anden sæderække kan klappes sammen til et bord, så det førsteklasses loungeområde fuldendes.

Enjoy Mode er den anden indstilling til den stationære bil, og her åbnes kabinen til et pauserum ved at vende rundt på konfigurationen af de tre sæderækker. I denne indstilling åbnes bagklappen, så alle personer i bilen kan nyde naturen udenfor og se sig omkring, mens de stadig sidder komfortabelt i den komplet eldrevne SUV.

Inspireret af vand

Concept EV9 er designet med inspiration fra naturens enkelthed, perfektion og kontraster, og hvordan den fungerer i perfekt harmoni. I den forbindelse har Concept EV9 også hentet inspiration fra ”Vandets element” i Opposites United med karakteristiske elementer relateret til klarhed, ro og velbefindende. Fx afspejler den udvendige farve oceanernes dybde afbalanceret af en klar blå himmel, som stråler i hele kabinen.

”Vandets element” var også afgørende, da Kias designere skulle finde bæredygtige og økologiske materialer til brug i Concept EV9. Genbrugte fiskenet er anvendt til bilens bundbeklædning, og sædeindtrækket er fremstillet af genbrugte plastikflasker og genbrugte uldfibre. Desuden er der i hele kabinen anvendt vegansk læder, som er langt mere etisk korrekt og bæredygtigt end konventionelt læder fra dyr. Kia har planer om gradvist at reducere brugen af læder fra dyr i alle mærkets biler.

Leverandør af bæredygtige mobilitetsløsninger

I forbindelse med eventen ”Kia Sustainability Movement” den 11. november har Kia har for nylig annonceret koncernens vision om at blive ”leverandør af bæredygtige mobilitetsløsninger” sideløbende med målsætningen om at blive CO2-neutral i hele koncernens værdikæde inden 2045. Den tre-søjlede målsætning om CO2-neutralitet består af elementerne ”bæredygtig mobilitet”, ”en bæredygtig planet” og ”bæredygtig energi”. Strategien omfatter processerne i logistik, bilproduktion, brugen af bilerne og bortskaffelse af affald. Concept EV9 er en vigtig del af denne strategi som den næste mulige tilføjelse til Kias program af hightech-BEV’er.

Concept EV9 bliver udstillet i forbindelse med AutoMobility LA og LA Auto Show fra den 17. til den 28. november.

Emner

Kategorier


Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark