Gå til indhold
Den nydesignede GT-Line kombinerer et elegant eksteriør med sjov, avanceret teknologi
Den nydesignede GT-Line kombinerer et elegant eksteriør med sjov, avanceret teknologi

Pressemeddelelse -

Ny Kia Picanto byder på et nyt progressivt design

Fredericia, den 4. juli 2023 Kias moderne, kompakte Picanto hatchback er blevet opgraderet med nyt design og avancerede teknologier. Det giver Kia kunderne mulighed for at opleve en moderne, målbevidst køreoplevelse med masser af stil og nyde friheden ved at kunne komme omkring.

”Fra urbane pendlere til unge mennesker, der køber deres første bil – en af årsagerne til Kia Picantos vedvarende succes er, at den appellerer til mange målgrupper”, udtaler Sjoerd Knipping, som er Vice President for Product & Marketing hos Kia Europe. ”På et tidspunkt, hvor verdenssamfundet kæmper med stigende priser, og hvor debatten om urbane områder og livskvalitet bliver større, vil Picanto give de fleste muligheded for at opleve friheden ved at kunne bevæge sig rundt.”

Den nye Picanto kommer i flere udstyrsversioner og som GT-Line. Den sportslige GT-Line udstråler Kias visioner og kombinerer et elegant eksteriør med avanceret teknologi, som er velegnet til alle målgrupper fra yngre førstegangskøbere til urbane pendlere.

Picanto er en af Kias mest solgte modeller i flere regioner rundt om i verden, og den er fortsat særligt en favorit blandt de europæiske bilejere i A-segmentet, der kører mange korte ture og har begrænset parkeringsplads. Inden for de rammer er Picanto et fremragende valg. Den byder på mere standardudstyr end nogensinde før, og bilens førerassistentsystemer hjælper med til at gøre kørslen i de travle europæiske storbyer nemmere og mere komfortabel.

Den nye Picanto giver yngre og nye kunder mulighed for at opleve Kia som mærke, hvilket kan danne grundlag for et partnerskab med mærket livet igennem – uden at gå på kompromis med kvalitet eller komfort. Bilen er et symbol på uafhængighed og en genvej til at skabe minder. Et voksende antal mobilitetsløsninger i de europæiske storbyer gør det muligt for Picanto at være en del af et stort økosystem inden for mobilitet takket være nem parkering, stor manøvredygtighed og muligheden for park-and-go-mobilitet. Med en bagagerumskapacitet på op til 1.010 l (VDA) er der plads til en foldecykel eller et el-løbehjul i bagagerummet.

Kia omstiller sig til at blive en leverandør af fremtidssikrede mobilitetsløsninger og har planer om at lancere 15 fuldt elektriske modeller frem til 2027. Biler med lave driftsomkostninger og lavt brændstofforbrug som fx den opgraderede Picanto er med til at understøtte denne omstilling og bane vejen for en mere miljøvenlig fremtid inden for mobilitet.

Opgraderet ”Opposites United”-inspireret design

Den opgraderede Picanto er inspireret af Kias ”Opposites United”-designfilosofi, som forener de kreative værdier fra naturens forskelligartede egenskaber med modernitet og skaber en harmonisk helhed. Det resulterer i en dristig og futuristisk udstråling med et moderne og sportsligt design.

I kombination med den opgraderede Picantos nye kofanger foran, ”tiger nose”-signaturkølergrillen, skærmene og motorhjelmen giver den kraftfulde nye lyssignatur, som fører til de forreste luftindtag, bilen et dramatisk udtryk. LED-forlygterne (ekstraudstyr) og dagskørelyset udstråler modernitet og teknologi og giver den nye Picanto en bred, selvsikker fremtoning. Et enkelt og roligt design bagpå fremhæver den vertikale forbindelse mellem den nye Picantos nydesignede baglygter og den bageste kofanger. Den stærke og brede baglygtesignatur udnytter størrelsen og karakteren af den nye kofanger bagpå og får den nye bagklap til at udstråle styrke og bredde.

Picanto er udstyret med 14”-fælge som standardudstyr, og den fås som ekstraudstyr med 14” aluminiumsfælge, 15” aluminiumsfælge og nye 16”-fælge. GT-Lines look er styrket med en selvsikker front, som fremhæver de sportslige elementer. Tiger nose-kølergrillen er udvidet, så high performance-udstrålingen maksimeres. GT-Line er også udstyret med 16” diamond cut-fælge og en sportslig GT-Line-hækdiffusor.

Med et udvalg af ni smarte lakfarver kan Picanto skille sig ud med et mere dristigt eksteriør. Fire af farverne er nye: Signal Red, Smoke Blue, Sporty Blue og Adventurous Green.

Interiørfarver inspireret af naturen giver førsteklasses komfort.

Kabinen i den opgraderede Picanto fås med forskellige typer finish. Kunderne har bl.a. mulighed for at individualisere kabinen i deres bil med den førsteklasses komfort med sædeindtræk i kunstlæder. Og GT-Line har Glossy Black-pakken som standardudstyr. Farvepakkerne omfatter altid skræddersyet kunstlæder på sæder og dørarmlæn samt farvede indlæg omkring luftdyser og gearvælger.

Kunstlæder er det første skridt i Kias strategi om at gøre bilerne mere miljøbevidste. Action 1 er ”læderfrit”, da Kia har planer om at udfase brugen af læder i mærkets biler startende med EV9. Action 2 står for ”10 must-have-komponenter” – altså 10 materialer, som Kia har identificeret som særligt miljøvenlige, og som mærket vil integrere i bilerne i fremtiden. Action 3 står for ”Bio Fabrication”, der repræsenterer innovation med nye biobaserede materialer.

Drivlinjer

Den nye Picanto produceres med to motorer: En 1,0-liters og en 1,2-liters benzinmotor. I Danmark bliver den udelukkende tilgængelig med den opgraderede version af den velkendte 1,0-liters benzinmotor, som er det helt rigtige valg for kunder, der frem for alt sætter pris på effektivitet og et lavt niveau af CO2-emissioner. Motoren har fået et forbedret udstødningstilbageføringssystem og optimeret indsugningsventilstyring. Desuden har motoren fået forbedret afkøling af forbrændingskammeret takket være nye innovationer på dette område.

Motoren trækker forhjulene via en 5-trins manuel gearkasse (5MG) eller via Kias automatiserede manuelle gearkasse (AMT), som er baseret på en 5-trins manuel gearkasse med kobling og gearskifteaktuatorer til automatisering af de pågældende funktioner. AMT byder på det bedste fra begge verdener: Den kombinerer brændstofeffektivitet som en konventionel manuel gearkasse med komforten ved nemt automatisk gearskift, som gør bykørsel meget mere komfortabel.

Det betyder, at motor- og gearkassekombinationen opfylder behovet hos de danske kunder uanset kørselsmønster.

Sjov og nem at manøvrere i byerne

Picanto leverer de velkendte egenskaber: hurtig og sjov respons – blandt andet takket være uafhængigt MacPherson-hjulophæng foran og torsionsbagaksel – uden at det påvirker kørselsstabiliteten. Desuden bidrager den relativt lange akselafstand til en naturlig forbedring af køreegenskaberne og -stabiliteten på alle typer vej.

Et hurtigt styretøj giver øjeblikkelig respons på førerens bevægelser af rattet og reducerer antallet af ratdrejninger fra anslag til anslag i forhold til mange konkurrenter (2,8 omdrejninger), hvilket især gør Picanto nem at køre ved lave hastigheder og bykørsel. Forhjulenes placering tættere på bilens front resulterer i en lavere vægt foran forakslen og mere adrætte køreegenskaber.

Picanto byder på torque vectoring ved opbremsning – en ekstra funktion i det elektroniske stabilitetskontrolsystem (ESC). Med denne teknologi i en A-segmentet bil har Picanto bedre køreegenskaber og større stabilitet i sving, og samtidig reduceres understyringen ved hurtig kørsel gennem sving.

8,0” touchskærm og digital instrumentenhed

Den nye Picanto er udstyret med et navigationssystem med en 8” ”flydende” touchskærm og et 4,2” digitalt display i instrumentenheden. Bilens navigationssystem med 8” touchskærm omfatter Bluetooth-multiforbindelse, så brugerne kan parre op til to mobile enheder på samme tid – en til håndfri telefonfunktion og mediebrug og en udelukkende til mediebrug. Systemet omfatter både Apple CarPlay og Android Auto som standardudstyr.

Kia Connect-tjenesterne omfatter en række tjenester i bilen inklusive trafikinformationer, vejrudsigter, POI’er og oplysninger om parkering. Afhængigt af land kan brugerne sende ruteinformationer til deres bil, før en køretur påbegyndes, tjekke bilens placering og få adgang til bilrapporter og diagnoseinformationer.

Med Online Voice Recognition kan brugerne desuden søge efter POI'er, adresser eller vejrmeldinger. En ny onlinenavigation med rutetjenester anvender cloud-baserede trafikdata både i realtid og med tidligere data til at beregne tidseffektive ruter mere præcist end nogensinde før.

Brugerne kan også få adgang til den tilhørende Kia Connect-app, som er kompatibel med Android og Apple smartphones og omfatter features som fx Last Mile Navigation. Det hjælper kunderne med at blive guidet til deres endelige destination, når de har parkeret og forladt bilen. Det hjælper også Kia kunderne med at finde rundt i byer, hvor parkeringspladserne ofte ligger et stykke fra forretninger, cafeer og restauranter.

Endelig er den nye Picanto fuldt udstyret med den nye over-the-air-funktion, som giver kunderne ekstra komfort og sparer tid, fordi navigationssystem og infotainmentsystem automatisk opdateres trådløst, uden at kunden skal foretage sig noget. Dette er blot et eksempel på, hvordan Kia giver grundlag for en god oplevelse ved at give sine kunder den mest avancerede teknologi nemt og enkelt.

En lang række nye ADAS-, sikkerheds- og komfortteknologier er tilgængelige

Den nye Picanto er udstyret med Kias avancerede førerassistentsystemer (ADAS) og en række aktive sikkerhedssystemer, der øger sikkerheden for personerne i bilen og gør bilen til en af de sikreste i klassen. Alt efter bilens specifikationer omfatter Picantos nye ADAS Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA) med registrering af køretøjer, cyklister og fodgængere. Denne funktion omfatter Junction Turning: Hvis der opstår en risiko for en kollision i forbindelse med et venstresving i et vejkryds (eller højresving i Storbritannien), hjælper denne funktion automatisk med nødopbremsning.

Picanto fås også med Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), vognbaneassistent (LKA), træthedsregistrering og advarselsteknologi, når køretøjet foran sætter i gang (DAW+), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) og Lane Following Assist (LFA).

LFA bruger frontkameraet til at overvåge vognbanemarkeringerne og regulere styretøjet i den opgraderede Picanto, så bilen holdes midt i vognbanen. Den er også udstyret med Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), som advarer føreren og bremser bilen, hvis systemet registrerer en anden bil, som nærmer sig fra venstre eller højre side, når vedkommende bakker ud fra en parkeringsbås.

Desuden er den nye Picanto udstyret med Emergency Stop Signal (ESS), som automatisk aktiverer havariblinket for at advare føreren af det bagvedkørende køretøj, hvis føreren pludselig bremser. Hill-start Assist Control (HAC) holder bilen bremset, så bilen kan sætte stille og roligt i gang på bakker.

Den opdaterede Picanto er også udstyret med Kias Vehicle Stability Management (VSM), Cornering Brake Control (CBC) og Straight-line Stability (SLS) som standard, og de hjælper føreren med bevare kontrollen over bilen under opbremsninger og i sving. Endelig er den opgraderede Picanto udstyret med op til seks airbags i kabinen. Den har også ISOFIX-børnesædebeslag med tether- og forankringspunkter. Bilen sælges med Kias brancheførende garanti på 7 år/150.000 km som standard.

Mål (mm)

Udvendigt

Længde 3.595 Bredde* 1.595

Højde 1.485 Akselafstand 2.400

Overhæng forrest 675 Overhæng bagest 520

Sporvidde forrest 1.406 Sporvidde bagest 1.415 Frihøjde 141

* Uden sidespejle

Indvendigt

Lofthøjde, forsæder 1.005 Lofthøjde, bagsæder 960

Benplads, forsæder 1.085 Benplads, bagsæder 820

Skulderplads, forsæder 1.300 Skulderplads, bagsæder 1.280

Hofteplads, forsæder 1.245 Hofteplads, bagsæder 1.230

Maksimal bagagekapacitet (l) Bag bagsædet: 255 (VDA) / Med bagsæder klappet frem: 1.010 (VDA)

Brændstofkapacitet (l) Brændstoftank 35

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS

Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark