Gå til indhold
Den nye Sorento er KIAs første model med et nyt multikollisionsbremsesystem (MCB), som bidrager til at forhindre følge-kollisioner
Den nye Sorento er KIAs første model med et nyt multikollisionsbremsesystem (MCB), som bidrager til at forhindre følge-kollisioner

Pressemeddelelse -

Ny Sorento med multikollisionsbremsesystem

Frankfurt den 21. oktober2020 – Den nye KIA Sorento er den første bil med KIAs innovative multikollisionsbremsesystem, som er med til at forhindre, at personerne i bilen udsættes for sekundære kollisioner efter en ulykke.

Systemet er udviklet med henblik på at undgå alvorlige følge-kollisioner, der kunne opstå efter en kollision, hvor bilen fortsætter sin bevægelse, indtil den holder stille, og hvor føreren ofte har mistet kontrollen over bilen. Systemet aktiveres ved udløsning af bilens airbags, hvilket tyder på en alvorlig ulykke, som kræver, at systemet griber ind. Når systemet aktiveres, måler det bilens hastighed og retningsændringer, så det kan tilføre den nødvendige bremsekraft til at standse bilen på en kontrolleret måde.

Systemet overvåger pedalernes stilling for at kontrollere, om føreren forsøger at accelerere eller bremse. Hvis MCB-systemet registrerer, at føreren kun reagerer lidt eller slet ikke, griber den elektroniske stabilitetskontrol (ESC) ind for at tilføre den passende bremsekraft i forhold til bilens momentum. Systemet er ikke aktivt ved hastigheder over 180 km/h, fordi bremseindgreb ved høje hastigheder kan resultere i andre alvorlige kollisioner.

Fjerde generation af Sorento bliver den første KIA i Europa med denne innovative nye sikkerhedsteknologi. Sorento er i forvejen en af de sikreste biler i sin klasse, og den er udstyret med en lang række systemer til undgåelse af kollisioner – inklusive KIAs nyeste frontassistent til undgåelse af kollisioner (FCA) med registrering af fodgængere, cyklister og andre køretøjer. MCB forbedrer Sorentos sikkerhed yderligere ved at fokusere på situationen umiddelbart efter en ulykke, hvilket styrker bilens i forvejen omfattende sikkerhed.

MCB vil blive tilbudt som standardudstyr i alle Sorento-modeller inklusive den nye Plug-in Hybrid-model, som lanceres i Europa i starten af 2021.

Euro NCAP-testen anerkender MCB-funktionens effekt

MCB-systemets virkning til forhindring af sekundære ulykker er allerede blevet anerkendt af den europæiske organisation, der vurderer bilernes sikkerhed – European New Car Assessment Programme (Euro NCAP). Programmet har givet et ekstra sikkerhedspoint i kategorien "Beskyttelse af voksne personer i bilen" til biler med MCB-system. Omfattende tests af systemet har vist, at en bil med MCB resulterer i 8 % færre dødsfald og 4 % færre alvorlige kvæstelser i forhold til samme bil uden MCB.

KIA udruller MCB til andre modeller i takt med de planlagte modelopdateringer i løbet af det kommende år. 

Emner

Tags


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS leverede i 2018 en rekordomsætning. Det danske bilmarked har bevæget sig i retning af større og bedre udstyrede biler samtidig med en hastigt stigende efterspørgsel på miljøvenlige biler. KIA Danmark har formået netop at øge salget i disse vækstsegmenter, og går ud af 2018 som det bedst sælgende plug-in hybrid mærke i Danmark for andet år i træk.

Pressekontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Relateret materiale

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia
Hauløkkevej 4
7000 Fredericia
Denmark