Gå til indhold
Optima Plug-in Hybrid
Optima Plug-in Hybrid

Pressemeddelelse -

Optima plug-in-hybrid – det næste skridt i KIAs revolution med grønne biler

Fredericia den 2. februar 2017 – KIAs første plug-in-hybrid er netop kommet til salg i Danmark i form af Optima plug-in hybrid. Den innovative nye plug-in-hybriddrivlinje bliver en vigtig tilføjelse til KIAs Optima modelprogram i D-segmentet sammen med mærkets stadig større udvalg af lav-emissions-biler.

Den helt nye Optima Plug-in Hybrid giver føreren mulighed for at køre over 54 km med nul emissioner via fuld elektrisk drift, før der bliver brug for, at den effektive 2.0-liters GDI-motor skaber fremdrift. Den nye plug-in-hybridmodel udleder kun 37 g/km CO2-emissioner (ved blandet kørsel i henhold til NEDC).

Den helt nye Optima plug-in hybrid markerer det næste skridt i KIAs proces for at nå deres 2020-målsætning om at forbedre den gennemsnitlige brændstofeffektivitet med 25 % i forhold til 2014-niveau.

Og designmæssigt har den fået en række visuelle kendetegn, der gør at modellen skiller sig ud fra andre Optima modeller med konventionel forbrændingsmotor, og desuden er de med til at forbedre modellens aerodynamik. Herudover er den nye Optima Plug-in Hybrid udstyret med en række intuitive førerassistentsystemer, som giver maksimal sikkerhed og desuden bidrager til effektive motorpræstationer.

Optima Plug-in Hybrid har en 9,8 kWh litium-polymer-batteripakke sammen med en 50 kW elmotor, hvormed den ved rent elektrisk drift kan køre over 54 km med hastigheder helt op til 120 km/h, og dette placerer Optima Plug-in Hybrid blandt D-segmentets førende biler med hensyn til rent elektrisk rækkevidde.

Den innovative drivlinje omfatter KIAs effektive 2,0-liters firecylindrede "Nu"-GDI-motor som det centrale element, der i sig selv yder 156 hk og 189 Nm. Motoren er koblet sammen med elmotoren, hvilket gør, at bilen kan køre i et program, hvor den bibeholder opladningen, når batteriet løber tør for strøm. Drivlinjens samlede ydelse er 205 hk ved 6.000 omdr./min., hvor elmotoren giver lynhurtig motorrespons til speederbevægelserne. Når eldriften lægges til, giver det Plug-in Hybrid-modellen et samlet drejningsmoment på hele 375 Nm fra kun 2.300 omdr./min.

Kraften overføres til vejen ved hjælp af en jævnt skiftende 6-trins automatisk gearkasse og elmotoren på 50 kW, som er monteret på gearkassen og bruges til at drive Optima Plug-in Hybrid, og som dermed erstatter den traditionelle momentomformer.

Optima Plug-in Hybrid byder på en ukompliceret blanding af en yderst effektiv eldrift og intern forbrændingskraft og præstationer på et konstant højt niveau. Brændstoføkonomien med den nye Optima PHEV ligger officielt på 62,5 km/l (ved blandet kørsel i henhold til NEDC). Og den udleder 37 g/km CO2-emissioner (ved blandet kørsel i henhold til NEDC).

På trods af den plads, som den højtydende batteripakke optager, er Optima Plug-in Hybrid pakket på en sådan måde, at bilen har en bagagerumskapacitet på 307 l, idet den nye batteripakke er skjult bag bagsædet og i reservehjulsfordybningen.

KIAs avancerede nye Optima plug-in-hybrid er et særdeles attraktivt tilbud for både privatkunder og firmabils-kunder. Den kombinerer attraktivt design, en fantastisk køreoplevelse, lave driftsomkostninger og minimal miljøbelastning.

Prisen for en Optima plug-in-hybrid er kr. 449.999,- og beskatningsværdien lyder på kr. 390.890,-. Inkluderet i prisen får man en forholdsvis lang liste af komfort og sikkerhedsudstyr, der omfatter bl.a. 8” navigationsanlæg med touch skærm, Harman Kardon lydanlæg, bakkamera, Apple CarPlay/Android Auto, TomTom Live Services, Smart Key, Automatisk nedblændeligt bakspejl, 17” Alufælge, 2-zoners fuldautomatisk Klimaanlæg, Regnsensor, varme i rattet, parkeringssensor for og bag, High Beam Assist, Lane Keep Assist System, nødbremsesystem og smart cruise control.

Emner

Kategorier


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS kunne sidste år fejre 20 års jubilæum i Danmark med endnu et flot salgsresultat på over 11.000 enheder, som er med til at forankre KIAs position i markedet, og bekræfter at KIA har kundernes tillid. 2017 byder på rigtig mange nye modeller - blandt andet helt ny Rio og helt ny Picanto, som står for en stor del af KIAs salg i Danmark. Og ikke mindst high performance modellen; Stinger, som repræsenterer et endnu uudforsket territorium for KIA, skal revolutionere den måde, folk opfatter brand'et og føre KIA ind i en ny tidsalder. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark