Gå til indhold
Femte generation af Kia Sportage er netop gået i produktion. Produktionen af plug-in-hybridversionen starter efter planen i februar 2022.
Femte generation af Kia Sportage er netop gået i produktion. Produktionen af plug-in-hybridversionen starter efter planen i februar 2022.

Nyhed -

Kia starter den europæiske produktion af den helt nye Sportage

Fredericia, den 3. november 2021 – Produktionen af den helt nye Kia Sportage er officielt skudt i gang på mærkets topmoderne fabrik i Žilina i Slovakiet. Femte generation af Sportage er den nyeste i en lang række af Sportage-modeller, der er produceret af Kia Slovakiet siden 2006. I den forgangne tid er der produceret over 2 millioner eksemplarer, hvilket har bidraget til at imødekomme efterspørgslen efter Sportage hos de europæiske kunder.

Og nu er der – for første gang i modellens strålende historie gennem 28 år – designet og udviklet en specifik europæisk version af Sportage, som er optimeret specielt til de europæiske kunders smag. Sportage er baseret på en ny platform og kombinerer et elegant, men alligevel muskuløst og moderne udvendigt design med et banebrydende førsteklasses interiør med et markant, integreret kurvet display med det sidste nye inden for opkoblingsteknologi.

Topmoderne hybriddrivlinjer gør Sportages egenskaber endnu stærkere og giver samtidig en markant reducering af emissionerne og en tilsvarende forbedring af brændstoføkonomien. Sportage kommer for første gang også i en avanceret hybridversion (HEV), som får selskab af en mild-hybridversion (MHEV) og en ny plug-in-hybridversion (PHEV)*. PHEV-versionen prioriterer rent elektrisk kørsel, som kan dække de fleste daglige køreture til arbejde eller til de daglige indkøb. De allernyeste benzin- og dieselmotorer fås i versioner med forskellig effektivitet, transmission og ydelse. Som et eksempel på fleksibiliteten og modulproduktionen på Kia fabrikken i Slovakiet vil alle fire drivlinjevarianter af Sportage – PHEV, HEV, MHEV og ICE – blive produceret i Žilina.

Foruden standardversionerne af den nye Sportage med forhjulstræk vil der også blive produceret topversioner med firehjulstræk i Slovakiet, og det samme gælder den spændende GT-Line-variant. Den europæiske fabrik står også for endnu en nyhed til Sportage: Den nye SUV i GT-Line-versionen fås nu med sort tag, så bilens sportslige profil fremhæves med fokus på den designmæssigt dynamiske C-stolpe.

”Starten på produktionen af vores helt nye femte generation af Sportage på vores fabrik i Slovakiet er endnu en milepæl for os i et år, som har været særdeles travlt – og succesfuldt –” udtalte Jason Jeong, som er President hos Kia Europe. ”Det glæder mig, at vores fabrik i Žilina viderefører sin lange historik med Sportage med denne femte generation af modellen, og at samme fabrik også står for produktionen af spændende, miljøvenlige og elektrificerede Sportage-modeller”.

Produktionsfabrikken i Slovakiet har produceret tre generationer af SUV’en Sportage fra anden generation i 2006. Siden da er ca. 2 millioner eksemplarer af Sportage blevet produceret i Slovakiet med 104.500 eksemplarer af anden generation, 797.500 eksemplarer af tredje generation og over 1 million eksemplarer af den udgående model, som blev sat i produktion i slutningen af 2015. Tidligere i år blev Kia nr. 4 million produceret i Europa, siden produktionen startede i Slovakiet i 2006.

Noter til redaktøren

* Produktionen af plug-in-hybridversionen (PHEV) af den helt nye Kia Sportage starter efter planen i februar 2022.

Emner

Kategorier

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark