Gå til indhold
Tredje generation af KIA Ceed kommer til salg i Danmark i 3. kvartal 2018
Tredje generation af KIA Ceed kommer til salg i Danmark i 3. kvartal 2018

Pressemeddelelse -

cee'd bliver til Ceed

Fredericia, den 15. februar 2018 – KIA Motors præsenterer i dag den nye Ceed, som får verdenspremiere på den internationale biludstilling i Geneve 2018. Den nye Ceed, som er tredje generation af bilen, er designet, udviklet, konstrueret og fremstillet i Europa. Den nye Ceed styrker KIAs tilstedeværelse i det europæiske C-segment med innovative nye teknologier, et modent og atletisk nyt design og mere medrivende køreegenskaber.

Siden produktionen af den første generation af KIA cee’d startede på KIAs nye fabrik i Slovakiet i december 2006, er der produceret over 1,28 millioner eksemplarer. Navnet bliver mere enkelt – idet cee’d bliver til Ceed – og det konsoliderer bilens omdømme som en bil for ”the Community of Europe, with European Design”. Der er blevet produceret over 640.000 eksemplarer af anden generation af modellen, siden produktionen startede i 2012. I sin nu tredje generation forventes den nye Ceed at stå for en endnu større andel af KIAs salg i Europa.

Ligesom forgængerne er den nye model designet, udviklet og konstrueret i Frankfurt af KIAs europæiske design-, udviklings- og R&D-teams. Bilen vil blive produceret på mærkets fabrik i Žilina i Slovakiet, hvor også KIA Sportage og KIA Venga produceres.

Michael Cole, som er Chief Operating Officer hos KIA Motors Europe, udtaler følgende: “KIA Ceed har været spydspids i mærkets kontinuerlige vækst i Europa i over et årti. Den er udviklet til de europæiske kunder, og introduktionen af Ceed i 2006 blev et vendepunkt for KIA. På baggrund af dette solide grundlag byder den nye Ceed på et særdeles moderne og genkendeligt design og avancerede teknologier, der øger komforten, bekvemmeligheden og sikkerheden. De nye motorer og den nye undervogn vil gøre køreoplevelsen endnu mere sjov og medrivende, og bilen vil byde på den samme høje kvalitet, som kunderne forventer af KIA. Denne bil bliver en af de mest innovative biler i klassen”.

Den nye model får officiel premiere på biludstillingen i Geneve i marts, hvor en ny karrosseritype også vil blive vist for første gang. Den 5-dørs hatchback sættes i produktion i maj. Salget af den nye Ceed starter i Danmark i 3. kvartal 2018.

Ceed får en større rolle i det europæiske C-segment

I 2017 stod C-segmentet for 22 % af alle de biler, der blev solgt i Europa, og målt i salgstal er segmentet vedvarende et af de to største segmenter. Den udgående Ceed stod for 16 % af KIAs samlede salg i Europa i 2017, og sammen med Sportage-modellen har den hele tiden været en af mærkets mest solgte modeller i Europa siden lanceringen i 2012.

Michael Cole udtaler følgende: “I 2006 var KIAs markedsandel i Europa på ca. 1,5 %. I 2017 nåede vores markedsandel op på 3,0 %*. Siden introduktionen af Ceed er KIAs årlige salg i Europa blevet mere end fordoblet fra 225.000 biler i 2006 til over 472.000 biler i 2017. På mellemlangt sigt har vi en målsætning om et årligt salg på over 500.000 biler. Ceed-familien vil derfor fortsat bidrage til den fortsatte vækst for KIA mærket i de kommende år, hvor den fortsat vil være en af vores mest solgte modeller”.

Ceed har en unik position i KIAs modelrække, og kunderne opfatter den som den mest dynamiske og sportslige bil at køre i, mens den fortsat er en af de mest driftssikre, praktiske og genkendelige KIA modeller. Med den udvidede modelpalet, som voksede med GT- og GT-Line-modeller, udgør KIAs hatchback i C-segmentet mærkets ”kerne”.

Michael Cole tilføjer: “Ceed er blevet en genkendelig bil på de europæiske gader, og køberne forstår, hvad den betyder for KIA. Den er synonym med driftssikkerhed og kvalitet i segmentet, og kunderne sætter pris på bilens sikkerheds- og komfortteknologier og den kendsgerning, at bilen er udviklet, konstrueret og fremstillet her i Europa. Den nye model vil styrke og bygge videre på disse styrker”.

Moden og sporty – et nyt design til en ny generation af Ceed

Den nye KIA Ceed er designet af mærkets europæiske designcenter i Frankfurt under ledelse af Gregory Guillaume, som er European Head of Design, og Peter Schreyer, som er President of Design og Chief Design Officer. Den nye Ceed viderefører Stingers sportslige og emotionelle design og har et selvsikkert nyt look – et look, som er både følelsesbetonet og præcist.

Den nye Ceed er lavere og bredere og har længere overhæng bagpå end den udgående model, og silhuetten med kabinen, som er placeret længere tilbage, giver et mere modent sporty look. Lige linjer erstatter de afrundede hjørner på forgængeren, så bilens front får en bredere ”tiger nose”-kølergrill, lavere luftindtag og præcise lineære former, der indrammer bilens ”ansigt”. Den nye model har "ice-cube"-LED-dagskørelys som standardudstyr, hvilket afspejler de tidligere GT- og GT-Line-modellers look. Profilen er skarp, og lige linjer forlænger motorhjelmen visuelt, så bilen får en mere opret fremtoning. En større udstråling af modenhed og styrke er resultatet af skulderlinjen, som nu har en mere horisontal bane. Den nye model overtager den brede C-stolpe, som er blevet kendetegnende for KIAs design i de senere år, og som forstærker indtrykket af den bagudrettede kabine. Det giver også den øverste rudelinje en elegant ny ”halvmåne”-form. Bagpå gør det nye LED-dagskørelys Ceed mere synlig – og genkendelig – på vejen. I kombination med lige linjer på karrosseriet og en diskret hækspoiler får Ceed overordnet set en mere solid fremtoning.

Fra lanceringen vil den nye Ceed 5-dørs hatchback være tilgængelig med 12 forskellige lakfarver. Der vil desuden være et stort udvalg af fælge, hvor køberne kan vælge mellem 15” stålfælge, 16” stålfælge eller aluminiumsfælge samt 17” tofarvede diamond-cut aluminiumsfælge.

Kabinen i Ceed er mere ergonomisk end nogensinde før, og alle materialer er af en højere kvalitet. Kabineindretningen i de nyeste KIA modeller er blevet tilpasset til den nye Ceed, hvor instrumentpanelet er horisontalt og dermed har en mere skulpturel, elegant og slank fremtoning. Designet giver også mere plads og en følelse af åbenhed for fører og forsædepassager med mere plads til benene og et bedre udsyn.

Instrumentpanelet er opdelt i et område øverst med infotainmentsystemet med den ”flydende” touchscreen og et område nederst med betjeningselementer til audiosystemet og varme- og ventilationssystemet. Den førerorienterede midterkonsol er vinklet en smule mod føreren, så alting nemt kan betjenes under kørslen. I hele kabinen er der anvendt en større andel af lækre bløde materialer, der giver kabinens raffinerede og kvalitetsbetonede finish ekstra intensitet. Overfladerne har en finish i metallak eller satinkrom, og køberne kan vælge mellem indtræk i stof, kunstlæder eller ægte læder. Læderrat og -gearknop fås som ekstraudstyr.

Den nye Ceed er bygget på KIAs nye ”K2”-platform og er 20 mm bredere (1.800 mm) og 23 mm lavere (1.447 mm) end den udgående model. Akselafstanden er den samme på 2.650 mm, overhænget foran er 20 mm kortere (nu 880 mm), og overhænget bagpå er 20 mm længere (nu 780 mm). Den nye platform understøtter den nye Ceeds mere effektive indretning. Den nye model har en større bagagerumskapacitet på 395 l, mere skulderplads til bagsædepassagererne, større loftshøjde foran og en lavere kørestilling.

Konstrueret til de europæiske veje

Den nye Ceed er udviklet specielt til de europæiske veje og med europæiske kunder for øje. Kørekomforten og køreegenskaberne i den nye model er blevet justeret for at løfte Ceed til et niveau over forgængeren, hvad angår dynamik og førerengagement. Det nye komplet uafhængige hjulophæng vil give førerne mere adræt og hurtig respons, hvilket suppleres af en ændret affjedrings- og støddæmpningskarakteristik og et hurtigere styretøj. Køreegenskaberne er blevet udviklet på de mange forskellige vejbelægninger i Europa, så de stadig er komfortable, mens den strammere karrosseriopsætning giver førerne større selvtillid i sving og mere stabilitet ved høje hastigheder.

Den nye Ceed vil kunne fås med et bredt udvalg af motorer, der opfylder forskellige køberes behov. Benzinmotorerne omfatter blandt andet en opdateret version af KIAs populære 1,0-liters T-GDi-motor (turbomotor med direkte indsprøjtning) med 120 hk og en ny 1,4-liters T-GDi-motor. Den nye 1,4-liters ”Kappa” T-GDi-motor erstatter den tidligere 1,6-liters GDI-motor og yder 140 hk, hvilket er 4 % mere end forgængermotoren på trods af den lavere slagvolumen. Motorens turbolader sikrer et bredere momentområde end den tidligere 1,6-liters-motor, og dermed har den bedre respons i flere forskellige kørselssituationer – og desuden udleder den færre emissioner. En 1,4-liters MPi-motor (multi-point injection) med 100 hk vil også være tilgængelig.

Den nye Ceed vil også være tilgængelig med KIAs helt nye ”U3” dieselmotor. Den nye ‘U3’ 1,6-liters CRDi-motor (common-rail direct injection) er konstrueret til at gå endnu videre end til at opfylde de strenge krav i den nyeste Euro 6d TEMP-emissionsstandard. Motoren er udstyret med den aktive emissionskontrolteknologi Selective Catalytic Reduction (SCR), som reducerer emissionerne markant. Den nye motor producerer mindre CO2, færre partikler og mindre NOx i forhold til KIAs tidligere dieselmotorer. Den nye 1,6-liters dieselmotor fås med forskellige ydelser (115 og 136 hk), og den har et drejningsmoment på 280 Nm. Med den nye motor forventes Ceeds CO2-emissioner at falde til under 110 g/km i henhold til WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) konverteret til NEDC (New European Driving Cycle).

Alle motorer er kombineret med en 6-trins manuel gearkasse, og den nye 1,4-liters T-GDi-motor og 1,6-liters CRDi-motorerne vil desuden være tilgængelige med KIAs 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse.

Optimering med teknologiske innovationer

Innovation er kernen i den nye KIA Ceed, som bliver den mest højteknologiske bil i sin klasse, når salget starter.

Kabinen byder på en bred række nye teknologier, der øger komforten og brugervenligheden for personerne i bilen. Det ”flydende” infotainmentsystem fås med et audiosystem med enten 5,0” eller 7,0” touchscreen eller et navigationssystem med 8,0” touchscreen, og kunderne kan vælge det kraftfulde JBL Premium Sound System med Clari-Fi musikgenoprettelsesteknologi. Standardteknologierne omfatter komplet Bluetooth-integrering af smartphones, automatisk lys og nøglefri betjening.

Et Drive Mode Select-system vil give ejerne mulighed for at skræddersy deres køreoplevelse med indstillingerne Normal og Sport. Førerne kan bruge Drive Mode Select til at tilpasse styrekraften, og de forskellige indstillinger ændrer motorkarakteristikken. I indstillingen Normal maksimeres muligheden for at køre brændstofeffektivt, og inputtet fra styretøjet er mere afslappet. I indstillingen Sport øges gasspjældets respons, så man kan accelerere hurtigere både ved igangsætning, og når bilen er i fart. Desuden tilpasses styretøjet til ekstra vægt og til at give mere direkte respons på førerens ratbevægelser.

Den nye Ceed bliver tilgængelig med opvarmning af forruden – næsten usynlige tråde opvarmer glasset, så den nye Ceed bliver ekstra nem at bruge om vinteren. Det er første gang, denne teknologi anvendes i en KIA, og den smelter is og fjerner dug fra forruden med et tryk på en knap. Desuden kan man vælge en trådløs oplader til smartphones, opvarmede og ventilerede forsæder samt opvarmede bagsæder.

Udvendigt er den nye Ceed udstyret med nydesignede ”ice cube”-LED-dagskørelys som standardudstyr. Tidligere var det forbeholdt GT- og GT-Line-modeller, hvor lygterne var integreret i den forreste kofanger. Nu er ”ice cube”-dagskørelyset integreret i forlygteenheden på alle modeller i Ceed-modelrækken. Full LED-forlygter fås også som ekstraudstyr.

Ceed fås også med en ECO Pack, som omfatter et aktivt luftspjæld, som lukker og åbner afhængigt af motorens behov for afkøling. Det forbedrer bilens aerodynamiske effektivitet og dermed også bilens brændstoføkonomi. ECO Pack omfatter også et bundskjold og sænket undervogn, som fører luftstrømmen under bilen, samt Michelin-dæk med lav rullemodstand.

Foruden bilens syv standardmonterede airbags beskyttes personerne i bilen af avancerede førerassistentteknologier, der ved hjælp af aktive systemer reducerer risikoen for kollisioner. De standardmonterede sikkerhedsteknologier vil omfatte fjernlysassistent, træthedsregistrering, vognbaneassistent og advarsel om frontkollisioner med frontassistent til undgåelse af kollisioner.

Som den første KIA, der sælges i Europa, er den nye Ceed tilgængelig med Lane Following Assist – en niveau 2 selvkørende teknologi. Lane Following Assist overvåger køretøjer foran din Ceed og identificerer passende huller i andre vognbaner, så bilen på en sikker måde kan skifte vognbane og komme hurtigere frem i tilfælde af kø-kørsel. Det registrerer vognbanelinjerne for at holde Ceed i sin vognbane på motorveje og styrer acceleration, opbremsning og styring afhængigt af de forankørende køretøjer. Systemet anvender udvendige sensorer til at holde en sikker afstand til det forankørende køretøj ved hastigheder på mellem 0-130 km/h.

Andre tilgængelige teknologier omfatter intelligent fartpilot med Stop & Go, advarsel om biler i den blinde vinkel, Rear Cross-Traffic Collision Warning, intelligent parkeringsassistent og registrering af fodgængere. I forbindelse med frontassistent til undgåelse af kollisioner advares føreren med mærkbare indgreb i rattet.

Alle nye Ceed modeller har KIAs Vehicle Stability Management (VSM) som standardudstyr, og det giver kontrol over bilen under opbremsninger og i sving, fordi systemet regulerer bilens elektroniske stabilitetskontrol (ESC), hvis det registrerer reduceret vejgreb.

Kommer til salg i Danmark i 3. kvartal med 7 års/150.000 km garanti

Produktionen af den nye KIA Ceed starter i 2. kvartal 2018 på KIAs fabrik i Žilina i Slovakiet. Ceed kommer til salg i Danmark i løbet af 3. kvartal 2018. Bilen vil være omfattet af KIAs kvalitetsløfte og mærkets brancheførende garanti på 7 år/150.000 km.

Noter til redaktøren

*Kilde: ACEA-, EU- + EFTA-landene

Emner

Kategorier


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS havde et travlt og spændende 2017 med intet mindre end 7 ny-bils lanceringer. 2018 byder måske på knap så mange store nyheder, men dog usædvanlig mange spændende opdateringer. Den største nyhed bliver introduktionen af den helt nye Ceed i starten af 2. halvår. Og med en særdeles stor efterspørgsel på plug-in-hybrid modeller, står KIA stærkt med to skarpe PHEV modeller i hhv. Niro PHEV og Optima PHEV. Selvom KIA debuterede på markedet for plug-in-modeller sidste år, lykkedes det med et flot salgstal på 205 plug-in-modeller at gå ud af 2017, som det bedst sælgende plug-in-hybrid mærke på personbiler.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark