Gå til indhold
Med faceliftet af Ceed-familien følger en nydesignet front og inkorporering af det nye Kia logo
Med faceliftet af Ceed-familien følger en nydesignet front og inkorporering af det nye Kia logo

Pressemeddelelse -

Kia Ceed-modelrækken får omfattende opgradering

Fredericia, den 14. juli 2021 – I tråd med kundernes ønsker og tendenserne i branchen, fik Ceed modellerne allerede i foråret nye motorer og gearkasser. Kias bestsellere i Ceed-modelrækken får nu også et designmæssigt faceliftet. 5-dørs hatchback-, stationcar- og shooting brake-versionerne får en helt nydesignet front, sportslige opdateringer på bagenden, nydesignede aluminiumsfælge, opfriskede karrosserifarver og opdateret interiør, når de nye modeller kommer til salg i efteråret. 

Kia tilbyder et af markedets mest konkurrencedygtige modelprogrammer i C-segmentet, og Ceeds langvarige tilstedeværelse i Kia modelprogrammet understreger bilens enestående kundeappeal og gode ry. Ceed-modelprogrammet har længe været anerkendt for sin rolle i at etablere det koreanske mærke i Europa, og modellerne var Kias første biler til at blive designet, udviklet og produceret i Europa med henblik på at imødekomme europæernes smag. Ceed-modellerne står for 28 % af Kias markedsandel i Europa, og de står stadig stærkt blandt konkurrenterne i alle de europæiske segmenter. De holder fanen højt blandt mange bestseller-mærker, der har domineret segmentet i årtier.

Et ungdommeligt eksteriør giver et vitaliseret udtryk

Udefra udstråler det opfriskede eksteriør vitalitet og skaber et moderne og dynamisk look. En helt nydesignet front er forsynet med Kias nye logo. Der er lagt særlig vægt på at gøre hver enkelt variant (indstigningsmodel, GT-line, GT og PHEV) mere unik og forskellig fra de øvrige varianter.

Den ikoniske tiger-nose-kølergrill, som gør Ceed genkendelig som en Kia, er blevet opgraderet med en finish i sort højglans med vingeformet dekor øverst og nederst i satinkrom, hvilket giver bilen en elegant og moderne fremtoning. PHEV-modellerne har en lukket kølergrill med en iøjnefaldende finish i kontrastfarver. På siderne skaber to store luftindtag i den forreste kofanger et endnu mere sportsligt look. Det ”vinge”-inspirerede tema går igen i andre elementer af frontens design med fx listen i satinkrom på det nederste luftindtag og det svungne dekor på siderne, der munder ud i de forreste hjulkasser.

Bag på bilen fremhæves enkeltheden i det nye Kia logo af overfladen mellem LED-kombinationslygterne, der er blevet udjævnet for at give plads til det elegante nye Kia-emblem. PHEV’en er forsynet med et nyt emblem i tråd med mærkets nyligt opdaterede mærke- og koncernlogo. En ny diffusor i sort højglans pryder nu den sportslige kofanger bagpå og afspejler også finishen i satinkrom på bilens front.

Alle Ceed-modeller har fået nye LED-forlygter med integreret kørelys som skærper looket og sikkerheden. Tre pilformede moduler omkranser de integrerede LED-tågelygter og nær-/fjernlysmodulerne. Dagskørelyset fungerer også som Ceeds blinklys. 5-dørs hatchback, GT-Line og GT har fået nye LED-kombinationslygter med 48 bikubeformede moduler omkranset af en rød ramme. Disse multifunktionsmoduler er placeret i fem rækker, der er dækket af tonet glas. LED’erne i nogle af rækkerne lyser sekventielt, når føreren bruger blinklyset for at dreje.

Set fra siden imponerer nye aluminiumsfælge til alle varianter i modelrækken. Aluminiumsfælgene fås nu i seks iøjnefaldende designs, hvoraf de tre er helt nye og design til faceliftet: 16” sølvfarvede aluminiumsfælge til baseline-modellerne, 17” aluminiumsfælge i sort højglans eksklusivt til GT-line og supersportslige 18” aluminiumsfælge med røde detaljer til GT-varianten.

Udstyrsvarianten GT vil skabe opmærksomhed takket være skræddersyede og komplicerede designmæssige opgraderinger, der blandt andet omfatter detaljer i vibrant red på fronten, siderne og bagenden, hvilket fremhæver bilens sportslige karakter. Tiger-nose-signaturgrillen på denne topversion er udformet af to formstøbte elementer og skaber en markant finish i sort og rød højglans med en mørk forkromet liste øverst og nederst. På fronten er GT-variantens forreste kofanger udstyret med luftindtagsgrill i sort højglans med en specialudviklet ”GT-rød” liste ved hver ende af luftindtagsgrillen. Den sportslige diffusor bagpå fremhæves af runde dobbelte afgangsrør og den markante liste i GT-rød. GT er nu forsynet med markante 18” mørke aluminiumsfælge i et dedikeret GT-design med en rød centerkapsel, som er unik for denne udstyrsvariant.

For yderligere at styrke de udvendige opgraderinger kan kunderne vælge mellem 13 karrosserifarver, så der er noget for enhver smag. Fire af disse iøjnefaldende farver er nye for modelrækken. Det gælder Machined Bronze, Lemon Splash, Yucca Steel Gray og Experience Green.

Et moderne, førsteklasses og innovativt interiør

Indvendigt i den opdaterede Ceed bydes føreren straks velkommen af et smart dekor i kabinen, sofistikerede og rolige farver, materialer med en behagelig overflade og et ambiente, som er designet til at virke beroligende på alle personer i bilen. Panoramasoltaget skaber forbindelse til naturen og giver plads til inspiration.

Sæderne fås med ni forskellige typer indtræk, hvoraf fire er nye efter opgraderingen. Udvalget omfatter skålformede sæder i sort ruskind/læder med kantsyninger i kontrastfarven grå i GT-Line og signaturrød i GT-modellerne. GT-line- og GT-versionerne er udstyret med en nydesignet gearknop med et moderne look, og varianter med automatisk gearkasse får et ekstra strejf af luksus med en gearvælgerknop i perforeret læder. Alle versioner med automatisk gearkasse er udstyret med et PRND-displaypanel i sort højglans.

Interiøret i Ceed kombinerer nu moderne stil, hvad angår look og feeling, med førsteklasses funktionalitet og topmoderne teknologi. En stor 12,3” instrumentenhed er kombineret med en 10,25” skærm for yderligere at styrke førerens interaktion med bilen. Alle aspekter af den nye kabine er blevet udviklet med henblik på brugervenlighed. Det gælder fx den elektroniske parkeringsbremse og andre features efter princippet ”nemme at bruge, nemme at se”, som præger kabinens design.

Den opgraderede Ceed byder på de nyeste opkoblings- og komfortteknologier

Kia har investeret meget tid og ekspertise på at skabe en inspirerende, stressfri og optimal brugeroplevelse for alle personer i den nye Ceed.

Dørlåsen til den nye Ceed styres via en Smart Key, og motoren startes og standses med et tryk på en knap. Der kan gemmes to førerprofiler i det elektrisk indstillelige førersæde med memoryfunktion, så komforten og bekvemmeligheden altid er i top. Infotainmentsystemets navigationsskærm er kombineret med et JBL Premium-soundsystem med otte højttalere inklusive Bluetooth-streaming, som sikrer nem opkobling til diverse devices. I stationcar- og ProCeed-modellerne optimerer ekstra komfortfeatures brugen i dagligdagen. Det gælder fx at lægge sæderne ned med et enkelt tryk på en knap eller den elektriske bagklap, som registrerer en Smart Key i nærheden og åbner, hvis personen med den pågældende nøgle bliver stående bag bilen.

I Ceeds opdaterede kabine er der taget hensyn til alle aspekter af passagerkomfort og -bekvemmelighed. Opvarmede og ventilerede forsæder samt opvarmede bagsæder giver behagelig komfort på kolde dage, og det højteknologiske 2-zoners automatiske klimaanlæg holder kabinen kølig på de varme sommerdage.

Inspirerende opkobling

Mennesker betragter deres bil som en forlængelse af deres opkoblede livsstil og forventer, at forskellige teknologier skal være tilgængelige med et tryk på en knap. Opkoblingsmulighederne i den opgraderede Ceed handler om mere end blot telematik. Kia ønsker, at førerne skal føle sig forbundet med kørslen, de andre passagerer og trafikanterne omkring dem.

Føreren bydes straks velkommen af en komplet digital 12,3” instrumentenhed med forbedret grafik, valget mellem beroligende farvenuancer og fire temaer til individualisering af instrumentenheden – inklusive et tema, som ændrer sig alt efter vejrforholdene og tidspunktet på dagen. Ved siden af instrumentenheden er der et rammeløst 10,25” centralt display med infotainment, navigation og telematikfeatures til opkobling.

Det nyeste facelift af modelrækken byder også på software, så brugerne kan være i forbindelse med deres bil på afstand via Kia Connect-smartphoneappen og bruge forskellige funktioner i bilen, der giver bedre interaktion med og forståelse af bilen. De nye opkoblingsfeatures til Ceed-modelrækken omfatter bedre funktionalitet til Bluetooth-søgning via stemmegenkendelse, link til tredjeparts kalender med navigation, Valet Mode til overvågning af bilens lokation, når andre kører i den, og den vigtige last-mile navigation med augmented reality. Ceed stationcar plug-in hybrid byder på yderligere komfortfeatures, som fungerer via inspirerende opkoblingsteknologi – fx fjernbetjent start/stop af opladning af batteriet.

En ny feature, 'Overførsel af brugerprofil', giver brugerne mulighed for at sikkerhedskopiere deres Kia Connect-præferencer i skyen og overføre indstillinger fra et køretøj til et andet. Dette er designet til kunder, der ofte skifter mellem forskellige Kia Connect-udstyrede biler, såsom førere, der er bruger af en flåde af flere biler, eller familier med mere end en Kia Connect-udstyret bil i deres husstand.

Personerne i bilen kan bruge Android Auto og Apple CarPlay ved trådløst at forbinde deres smartphone med det 8” audiodisplay og spejle deres telefons display, så køreoplevelsen og køreglæden bliver endnu større. For at bagsædepassagererne også kan været opkoblet under kørslen, har de adgang til et USB-stik i centerkonsollen.

De allernyeste ADAS-innovationer

Den opdaterede Ceed-modelrække byder på klassens højeste niveau af sikkerhed, kørekomfort og parkeringsteknologier takket være et øget udvalg af forbedrede førerassistentsystemer (ADAS). De hjælper med at reducere mange af de risici og den stress, som er forbundet med kørsel, og systemerne beskytter personerne i bilen og andre trafikanter på enhver køretur.

Sikkerhedsfunktionerne er blevet forbedret – det gælder fx den tidligere advarsel om biler i den blinde vinkel, som er blevet erstattet af et aktivt sikkerhedssystem. Når føreren tænder blinklyset for at skifte vognbane, og der er risiko for en kollision med et køretøj, der kommer bagfra i en tilstødende vognbane, advarer den nye Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) føreren. Hvis risikoen for en kollision bliver større, når advarslen er afgivet, tager BCA aktivt kontrol over bilen for at undgå en kollision.

Træthedsregistreringen (DAW+) er blevet opdateret, så den nu omfatter en advarselsteknologi, når køretøjet foran sætter i gang, så føreren via en visuel advarsel bliver informeret om, at køretøjet foran sætter i gang – fx i lyskryds eller i langsomtkørende trafik.

Desuden tilbydes fortsat følgende ADAS-features til Ceed-modelrækken: Forward collision-avoidance assist (FCA), som foruden køretøjer og fodgængere også registrerer cyklister; vognbaneassistent; intelligent hastighedsadvarsel; manuel hastighedsassistent og fjernlysassistent. Kias værdisæt ”se bedre, og bliv set” har dannet grundlag for det komplicerede nye design af LED-kørelyset med integrerede LED-tågeforlygter. 5-dørs hatchbackversionen får desuden sekventielt blinklys i LED-baglygterne, som er unikt for de enkelte varianter.

De seneste forbedringer af Ceed-modelrækken omfatter også ADAS-teknologier, der giver føreren tryghed. Lane Follow Assist (LFA) kan nu aktiveres uafhængigt af den intelligente fartpilot (SCC), så Kia nu også kan tilbyde LFA til versioner med manuel gearkasse. I tidligere modeller blev SCC deaktiveret, når bremsepedalen blev trådt ned, og derfor blev LFA også deaktiveret. Med den nye konfiguration kan LFA bruges oftere og i forskellige kørselssituationer, hvor der ikke er brug for fartpiloten.

Parkeringsmanøvrerne er også blevet forbedret med tilføjelsen af Rear View Monitor (RVM) med en kontakt til visning af skærmbilledet fra bakkameraet. Når du bakker ind i en parkeringsbås, viser RVM et billede af området som en hjælp til parkeringen. Systemet er nu blevet udviklet til at vise et ekstra billede via 1.0 megapixelkameraet, hvis Ceed skal køre med anhænger. Desuden har RVM nu en kontakt, som kan aktiveres under kørslen, så føreren via kameraet kan se, hvad der eventuelt nærmer sig bagfra. Efter parkeringen advarer Safe Exit Warning-systemet (SEW) brugerne, hvis der registreres et køretøj, som nærmer sig, når døren åbnes.

Advarslen mod tværgående trafik bagved er også opgraderet til topmoderne teknologi. Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) registrerer eventuelle farlige situationer, hvis en bil nærmer sig fra venstre eller højre side bag bilen. Når systemet har advaret føreren, og risikoen stadig er aktuel, hjælper RCCA automatisk med en nødopbremsning for at forhindre en kollision.

Nye drivlinjer kombinerer præstationer med raffinement og effektivitet

Tidligere på året blev Ceed-modelrækkens drivlinjer opdateret. Dermed er Ceed familien opdateret med et stort udvalg af drivlinjekonfigurationer inklusive plug-in-hybrid- (PHEV) og mildhybridmotorer (MHEV) med en ydelse fra 100 hk til 204 hk. Ceed-kunderne kan også vælge benzin- og dieselmotorer med turbo i form af en 1,0-liters og en 1,5-liters benzinmotor og en 1,6-liters dieselmotor, der alle har Kias Smartstream-teknologi.

Smartstream-motorteknologien omfatter Kias Continuously Variable Valve Duration-teknologi (CVVD), som optimerer præstationerne. CVVT forbedrer desuden brændstofeffektiviteten sammen med udstødningstilbageføringssystemet, som arbejder med lavtryk (LP-EGR), der returnerer nogle af de varme udstødningsgasser fra motoren til forbrændingskammeret, for at reducere pumpetab og forbedre brændstoføkonomi

Den nye 1,5-liters T-GDi-motor produceres på Kias fabrik i Slovakiet, hvor Ceed-modellerne også produceres. Den nye Smartstream-motor, som erstatter den tidligere 1,4-liters T-GDi-motor, er kombineret med enten en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse (7DCT) eller en 6-trins manuel gearkasse (6MT) og yder 160 hk med færre emissioner. Den nye 1,5-liters T-motor fås også som MHEV, mens Ceed med dieselmotor, som har en ydelse på 136 hk, kun fås som mildhybrid i kombination med enten den intelligente manuelle gearkasse (iMT) eller en 7DCT-gearkasse.

Med de nyeste opdateringer af Ceed introduceredes MHEV- og DCT-teknologien også for første gang til 1,0-liters turbobenzinmotoren, så kunderne har mulighed for yderligere at reducere emissionerne fra motoren. Brugen af MHEV-teknologi har forbedret brændstofeffektivitet og ydeevne.

PHEV-modellerne er udstyret med 1,6-liters GDi-benzinmotoren med 141 hk i kombination med en 6-trins dobbeltkoblingsgearkasse. Denne drivlinje med 8,9 kWh-batteripakken byder den på en elektrisk rækkevidde uden emissioner på 57 km på en enkelt opladning, hvilket passer perfekt til kørsel i byen.

GT-topversionerne udstyres eksklusivt med en 1,6-liters T-GDi-motor med en unik lyd. Benzinmotoren er kombineret med den 7-trins DCT-gearkasse og leverer hele 204 hk.

Oplevelsen bag rattet kan i endnu højere grad tilpasses til førerens humør og vejforholdene ved hjælp af skiftekontakterne og de tre køreindstillinger: Eco, Comfort og Sport. Køreindstillingen Sport i GT er specielt tilpasset til GT-førernes forventninger.

”Clutch-by-wire”-systemet bidrager til MHEV-systemets bedre brændstofeffektivitet og lavere CO2-emissioner, og samtidig fastholder det førerens engagement, som man kender det fra konventionelle manuelle gearkasser.

Ceed-modellerne fås også med den almindelige 6-trins manuelle gearkasse og den meget attraktive dobbeltkoblingsgearkasse.

Den faceliftede Ceed-familie sættes i produktion i august på Kias europæiske fabrik i Zilina i Slovakiet, og den vil komme på markedet i Danmark i september.

Emner

Kategorier


Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS

Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark