Gå til indhold
En imponerende rækkevidde, ultrahurtig opladning, et rummeligt højteknologisk interiør og en virkelig givende køreoplevelse sikrer EV6 den prestigefulde titel som Årets Bil i Europa 2022
En imponerende rækkevidde, ultrahurtig opladning, et rummeligt højteknologisk interiør og en virkelig givende køreoplevelse sikrer EV6 den prestigefulde titel som Årets Bil i Europa 2022

Pressemeddelelse -

Kia EV6 kåret til Car of the Year i Europa

Fredericia, den 28. februar 2022 – Den helt nye Kia EV6 har fået titlen som Årets Bil i Europa 2022 i den prestigefyldte Car of the Year (COTY) kåring. Den innovative fuldt elektriske crossover blev kåret som den samlede vinder af en jury bestående af 59 højt respekterede motorjournalister fra 22 europæiske lande.

Kia EV6 blev oprindeligt nomineret til titlen blandt over tres bilmodeller lanceret i løbet af 2021. I november reducerede COTY-juryen denne lange liste af deltagere til syv nominerede, hvoraf seks var elektriske bilmodeller (EV'er), hvilket yderligere demonstrerer den voksende betydning af elbiler, efterhånden som samfundet overgår til en ny mobilitetsfremtid.

Som nomineret var EV6 oppe mod hård konkurrence fra Hyundai IONIQ 5, Ford Mustang Mach-E, Škoda Enyaq iV, Cupra Born, Renault Mégane E-Tech og Peugeot 308 for at blive kåret som Årets Bil i Europa i 2022. Kia EV6 modtog i alt 279 point for at hævde sejren, efterfulgt af Renault Mégane E-Tech (265 point), Hyundai IONIQ 5 (261 point), Peugeot 308 (191 point), Škoda Enyaq iV (185 point), Ford Mustang Mach-E (150 point) og Cupra Born (144 point).

Frank Janssen, formand for juryen for Årets Bil, sagde: "Det er en dejlig overraskelse at se Kia EV6 modtage denne pris. Det var på tide, at mærket og gruppen blev belønnet, da de har arbejdet så hårdt på denne bil. Tempoet for Kias fremskridt er virkelig imponerende.”

Jason Jeong, præsident hos Kia Europe, kommenterede: "Det er en stor ære at have vundet Årets Bil i Europa 2022 med EV6, den første Kia nogensinde til at vinde denne prestigefyldte pris. EV6 er virkelig en skelsættende udvikling for mærket, som fra starten er designet til at gøre elektrisk mobilitet sjov, bekvem og tilgængelig ved at kombinere en meget imponerende rækkevidde, ultrahurtige opladningsmuligheder, et rummeligt højteknologisk interiør og en virkelig givende køreoplevelse. EV6 er et spændende tegn på, hvad der stadig venter i vores kontinuerligt udviklende elektrificerede line-up."

Dedikeret platform

EV6 er baseret på virksomhedens Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Denne højteknologiske arkitektur sikrer, at EV6 eliminerer de mange kompromiser, som elbiler står over for, når de er skabt på platforme, der oprindeligt er designet til at rumme køretøjer med forbrændingsmotorer. Som et resultat af E-GMP-platformen har EV6 et førende rummeligt interiør, en meget imponerende rækkevidde på 528 km og 800V ultrahurtig opladning, der gør det muligt for kunderne at oplade bilen fra 10 til 80 procent på kun 18 minutter.

Som et udtryk for sin højteknologiske positionering var EV6 den første globale model, der inkorporerede Kias nye designfilosofi 'Opposites United', som er inspireret af kontrasterne i naturen og menneskeheden. I centrum af designfilosofien er en ny visuel identitet, der fremkalder positive kræfter og naturlig energi, med kontrasterende kombinationer af skarpe stilelementer og skulpturelle former.

Prisen for Årets Bil i Europa 2022 er den seneste i et voksende antal af internationalt anerkendte priser, der er tildelt EV6 siden dens introduktion sidste år. EV6 har nyligt også vundet: Årets Bil i Irland 2022; 2022 What Car? ‘Car of the Year’; ‘Crossover of the Year’ ved TopGear.com 2021 awards; ‘Premium’ winner i Årets Bil i Tyskland 2022; og vinder ved ‘Best Cars of the Year’ 2021/2022 awards.

EV6 er den første af syv EV-modeller baseret på E-GMP-platformen, som Kia planlægger at lancere inden udgangen af 2026. Den fuldt elektriske crossover vil spille en nøglerolle i virksomhedens planer om at blive en førende global udbyder af bæredygtige mobilitetsløsninger.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark