Gå til indhold
Den succesfulde EV6 tildeles to priser ved dette års Red Dot Design Awards - dels for sit banebrydende design, og dels for sin innovative teknologi
Den succesfulde EV6 tildeles to priser ved dette års Red Dot Design Awards - dels for sit banebrydende design, og dels for sin innovative teknologi

Pressemeddelelse -

Kia EV6 triumferer ved Red Dot Design Awards 2022

Fredericia, den 21. marts 2022 – Kort efter at være blevet kåret til Årets Bil i Europa 2022, har den multi-prisvindende Kia EV6 vundet den samlede sejr ved de prestigefyldte 2022 Red Dot Design Awards. Den 50 mand store ekspertjury i den anerkendte internationale designkonkurrence tildelte EV6 prisen 'Red Dot: Best of the Best' for sit banebrydende og fremsynede design. Den fuldt elektriske crossover blev også kåret som vinder af Red Dot-kategorien: 'Innovative Products'.

Kia EV6 symboliserer mærkets nye retning, som førende udbyder af bæredygtige mobilitetsløsninger. Den banebrydende elektriske crossover er skabt efter Kias nye designfilosofi ’Opposites United’, som garanterer en kraftfuld visuel identitet med kontrasterende kombinationer af skarpe stilelementer og skulpturelle former. EV6 er den første Kia, der er baseret på virksomhedens nye avancerede Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Denne innovative platform har gjort det muligt for EV6 at tilbyde et af de mest rummelige interiører i sin klasse, en rækkevidde på op til 528 km og 800 volt ultrahurtig opladningsteknologi, der gør det muligt at oplade bilen fra 10 til 80 procent på bare 18 minutter.

Karim Habib, leder af Kia Global Design Centre, sagde: "EV6 er en meget vigtig model for Kia-mærket, da det er vores første fuldt dedikerede EV med vores bedste teknologi til en ny æra. Vi har ambitionen om at blive ved med at flytte grænserne for bildesign og understøtte produktet med opfindsomme, modige og fremadskuende designs."

"Disse to Red Dot-priser ærer vores teams hårde arbejde og opmuntrer os til at holde den fremtidige kurs mod ansvarlig mobilitet for alle."

EV6 fortsætter Kias imponerende succesrate ved Red Dot Awards. Siden 2009, hvor Kia Soul, som den første koreanske bilmodel, modtog en Red Dot Design pris, er i alt 27 Kia-modeller blevet belønnet med en eftertragtet Red Dot-pris. Samtidig er EV6 den sjette Kia model, der modtager Red Dot 'Best of the Best'-prisen.

Kia EV6 har fået en yderst positiv modtagelse siden lanceringen sidste år. Ud over at vinde den fornemste Red Dot Design pris og titlen som Årets Bil i Europa 2022 har den elektriske crossover også vundet "Årets Bil i Tyskland 2022" i Premium-kategorien, "Årets Bil i Irland 2022", Storbritanniens "What Car? Car of the Year 2022" og "Crossover of the Year" ved TopGear.com Awards 2021 og slutteligt den første "Best Cars of the Year" prisuddeling 2021/22.

Red Dot Award: En international jury af eksperter vurderer mere end blot æstetik

Red Dot Design Award er en af de største designkonkurrencer i verden. Det afholdes årligt af Design Zentrum Nordrhein-Westfalen og er opdelt i tre discipliner: Produktdesign, Brand & Communication Design og Design Concept. Historien om den traditionelle 'Red Dot Award: Product Design' går helt tilbage til 1955.

Årets bidrag blev bedømt af en international jury på 50 medlemmer bestående af uafhængige designere, designprofessorer og fagjournalister. Ud over æstetik vurderer produktdesignkonkurrencen også kriterier som funktionalitet, ergonomi, kvalitet og økologisk kompatibilitet. I metakategorien "Innovative Produkter" er der fokus på de innovative egenskaber ved produktet.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark