Gå til indhold
Finalefeltet består af BMW i5, BYD Dolphin, Hyundai Kona, Kia EV9, Toyota Prius, VW ID.7 og XPeng G9.
Finalefeltet består af BMW i5, BYD Dolphin, Hyundai Kona, Kia EV9, Toyota Prius, VW ID.7 og XPeng G9.

Pressemeddelelse -

Kia EV9 er nomineret til titlen som Årets Bil i Danmark 2024

Fredericia, den 11. oktober 2023 – En jury bestående af 21 danske motorjournalister har testet de nyeste tilføjelser til udvalget af bilmodeller i Danmark. Kias helt nye EV9, som endnu ikke er lanceret i Danmark deltog sammen med 20 øvrige nye bilmodeller – og kan efter to dages testforløb på Jyllandsringen i Resenbro kalde sig ”nomineret til Årets Bil i Danmark 2024”.

Udover Kia EV9 består finalefeltet til titlen af yderligere 6 bilmodeller, BMW i5, BYD Dolphin, Hyundai Kona, Toyota Prius, VW ID.7 og XPeng G9.

Vinderen kåres den 28. november, hvor juryen atter skal i stemmeboksen og fordele sine point blandt de i alt 7 finalister.

Kia EV9 er en fuldelektrisk SUV, som er designet og konstrueret til en moderne livsstil i den elektrificerede tidsalder. Som koncernens første elektriske flagskibs-SUV med tre sæderækker er den rummelige og iøjnefaldende EV9 en robust, sofistikeret og teknologisk avanceret elbil. Bilen fås med seks eller syv sæder og kombinerer dristig styling, førsteklasses alsidighed, multifunktionel connectivity og Kias signaturdesign ”Opposites United”, hvilket resulterer i en bil, som er klar til det hele med en rækkevidde på op til 563 km* i henhold til WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure).

Bilens iøjnefaldende visuelle fremtoning er inspireret af Kias designfilosofi ”Opposites United”, som på harmonisk vis kombinerer de kontrastfyldte kvaliteter fra natur, modernitet og teknologi. En kraftfuld, men afklaret udstråling og en række smarte innovationer gør, at EV9 føler sig lige godt hjemme både offroad og i urbane omgivelser, og med den intelligente indretning af kabinen føler alle i bilen sig komfortable, afslappede og opkoblede.

"EV9 sætter nye standarder for segmentet, mens den fuldstændig omdefinerer det," sagde Jason Jeong, præsident for Kia Europe. "Det bringer fremtidens elbil ind i nutiden, opmuntrer folk til at omfavne skiftet til elbiler og inviterer dem til at være en del af transformationen af mobilitet. Samtidig kommer EV9 til at spille en integreret rolle i at transformere Kia-mærket og konvertere den måde, folk transporterer sig på."

Det danske modelprogram

Kia EV9 kan opleveres hos de danske Kia forhandlere til november. Fra lanceringen bliver EV9 tilgængelig i to forskellige varianter – en baghjulstrukken (RWD) Premium Launch Edition med 203 HK og en rækkevidde på 563 km* til kr. 674.900,- og en firhjulstrukken (AWD) GT-Line med 384 HK og en rækkevidde på 505 km* til kr. 749.900,- Se hele modelprogrammet her.

Den baghjulstrukne version har en 149kW motor, som er i stand til at yde et maksimalt drejningsmoment på 350 Nm. Med en tophastighed på 185 km/t kan denne drivlinjevariant accelerere fra 0-100 km/t på 9,4 sekunder.

Performance varianten med firehjulstræk drives af to 141 kW elektriske motorer med et maksimalt drejningsmoment på 350 Nm for & 350 Nm bag for den aktuelle GT-Line variant. Den har en tophastighed på 200 km/t, kan accelerere fra 0-100 km/t på 5,3 sekunder.

Begge versioner kommer med et 99,8 kW batteri og 800V lynopladning op til 240 kW, hvilket betyder, at kunderne kan bruge mere tid på at køre og mindre tid på at lade. Opladningen fra 10 – 80 % kan klares på bare 24 min.

Begge varianter har som standard 7 sæder, men i GT-line varianten har kunden mulighed for at tilkøbe Relaxion sæder på 2. sæderække, hvilket afføder en 6-sæders konfiguration.

Bagagerumsvolumen afhænger af, hvor mange sæderækker der er i brug, men gældende for begge varianter: 333/828/2318 liter.

RWD tilbyder en påhængsvægt på 900/450 kg og AWD tillader helt op til 2.500/750 kg.

Innovativ tovejsopladning: fremtidens energiløsning

Kia EV9 er forberedt til tovejsopladning, hvilket muliggør avancerede fremtidige teknologier som Vehicle-to-Load (V2L), Vehicle-to-Building/Vehicle-to-Home (V2B/V2H) og Vehicle-to-Grid (V2G). V2L, som først blev introduceret med Kia EV6 og tilgængelig som standard med EV9, giver kunderne mulighed for at forsyne elektriske apparater med deres EV9-batteri ved at sætte kablet i ladeporten ved hjælp af den medfølgende adapter. V2B og V2H refererer til køretøjets evne til at drive en bygning eller kundens hjem. V2G betyder, at køretøjet kan overføre energi direkte tilbage til nettet og på den måde være med til at balancere elnettet. V2B, V2H og V2G vil gradvist blive rullet ud i takt med at vores omverden bliver klar til at imødekomme bilens nye smarte muligheder.

Kia EV Route Planner for enkel og fleksibel rejseplanlægning

Takket være den innovative Kia EV Route Planner kan kunder bruge mindre tid på at planlægge deres rejse ift. tilgængeligheden af ladepunkter. Når navigationssystemet registrerer, at batteristatus ikke er tilstrækkelig til at nå en bestemt destination, anbefaler det automatisk et ladepunkt for den planlagte rute. Dette reducerer rækkevidde- og opladningsangst for kunderne ved automatisk at vise dem, hvornår, hvor og hvor længe de skal lade.

Ved kørsel under kolde temperaturer fungerer denne funktion også sammen med batteriforberedelse ved at forvarme batteriet til den optimale ladetemperatur, før bilen når ladestationen. Dette giver kunderne mulighed for at drage fordel af tidsbesparende lynopladning, uanset vejret.

Kia EV9 er designet til at maksimere passagerernes komfort og effektivitet uden at gå på kompromis med at være sjov at køre. En ægte SUV, dedikerede funktioner såsom firehjulstræk og terræntilstand betyder, at den er klar til at påtage sig enhver udfordring.

Aktive og passive sikkerhedsfunktioner

Kia EV9 giver klasseførende niveauer af beskyttelse og beskyttelse for både passagerer og batterier, herunder ni airbags, der endda dækker tredje sæderække.

Den leveres bl.a. som standard med den seneste generation af Highway Driving Assist 2. HDA 2 kombinerer Lane Following Assist 2 (LFA 2) med Hands On Detection (HoD). Dette system forhindrer en kollision, hvis et andet køretøj skærer ind foran bilen med lav hastighed. Lane Change Assist, som også var inkluderet i den tidligere generation af HDA, hjælper bilen med at skifte vognbane, når føreren aktiverer blinklyset. Bilen skifter automatisk vognbane i den angivne retning, når dette er sikkert.

Lane Following Assist 2.0 (LFA 2.0) sikrer i mellemtiden en sikker afstand til køretøjer i de parallelle vognbaner ved at justere bilens position i dens vognbane. På samme måde udsender Lane Keeping Assist (LKA) en advarsel og om nødvendigt assisterende styring, hvis bilen begynder at køre fra sin vognbane, uden at blinklyset er aktiveret.

Blind View Monitor (BVM) og Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA) giver begge ekstra sikkerhed for at forhindre påkørsel bagfra. Blind View Monitor viser udsyn bagud, når blinklyset aktiveres for yderligere udsyn under vognbaneskift, og Blind-spot Collision-Avoidance Assist giver en advarsel eller hjælp til opbremsning, hvis et andet køretøj registreres, når bilen forlader en parallel parkeringsplads eller skifter vognbane.

Forward Collision-avoidance Assist 2 (FCA 2) med Junction Turning/Crossing hjælper med at undgå kollisioner med en række andre trafikanter, herunder fodgængere, cyklister og andre køretøjer – herunder i udfordrende situationer såsom at navigere i et vejkryds, håndtere modkørende trafik, og ved vognbaneskift. Afhængigt af situationen kan systemet give en advarsel eller anvende undvigende styring eller nødbremsning for at forhindre en kollision.

Det intelligente frontlyssystem (IFS) i GT-Line tænder automatisk fjernlys om natten og nedblænder i dynamiske zoner for at forbedre både nattesyn og sikkerhed. High Beam Assist (HBA) kan i mellemtiden genkende det omgivende lys fra et modkørende køretøj og slukke eller tænde fjernlysene igen i overensstemmelse hermed.

Driver Attention Warning (DAW+) overvåger førerens adfærd og udsender en advarsel, hvis deres opmærksomhedsniveau vurderes at være for lavt. På samme måde kan den, når den standses ved et lyskryds, også advare føreren, hvis køretøjet foran dem allerede er kørt, og føreren ikke reagerer hurtigt nok.

Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) genkender hastighedsgrænsen på vejen og advarer føreren, hvis de begynder at overskride den. Når det kombineres med Smart Cruise Control, justeres køretøjets hastighed automatisk, når hastighedsgrænsen ændres.

Forbedret sikkerhed ved standsning og parkering

Kia EV9 kommer også med flere intelligente funktioner, der gør kørsel og parkering mere bekvem. For eksempel viser Surround View Monitor (SVM) en foranderlig 360-graders visning, når du parkerer eller kører, som endda kan overføres til en smartphone. Rear View Monitor (RVM) viser i mellemtiden en visning bagfra, når du parkerer og kører.

Rear Cross-traffic Collision-avoidance Assist (RCCA) forhindrer kollisioner ved at udsende en advarsel eller opbremsning, når bilen er i bakgear, og et modkørende køretøj registreres, der kommer fra siden – for eksempel når du bakker ud af en parkeringsplads. Parkeringsafstandsadvarsel (PDW), parkeringskollisionsundgåelsesassistent - foran og på siden (PCA-F/S) og parkeringskollisionsundgåelsesassistent - bakgear (PCA-R) hjælper med at forhindre kollisioner med fodgængere og genstande under parkering, og fjernbetjent smart parkering Assist 2 (RSPA 2), som fås som en valgfri opgradering, gør det muligt for køretøjet at parkere sig selv på vinkelrette, diagonale og endda parallelle parkeringspladser – uanset om føreren er i køretøjet eller ej.

Kia EV9 leveres også som standard med to sikkerhedsfunktioner, der er specielt designet til at beskytte bagsædepassagererne: Safe Exit Warning (SEW) og Safe Exit Assist (SEA). Når bilen er standset, og et andet køretøj nærmer sig bagfra, udsender systemet enten en advarsel eller aktiverer børnesikringen for at forhindre passageren i at forlade bilen i en usikker situation.

Gem en digital nøgle på din telefon for fleksibilitet

Udover Kia EV9’s Smart Key, vil kunderne også kunne bruge en smartphone til at låse eller låse dørene op, starte eller slukke bilen, styre nødalarmen og åbne eller lukke bagagerummet. Dette er takket være den nye Digital Key. Du behøver ikke engang at tage telefonen op af lommen for at låse døren op. Denne digitale nøgle kan deles med op til tre personer ad gangen, og ejeren kan styre, hvilke funktioner der skal deles og hvor længe.

**Forbrug og rækkevidde påvirkes bl.a. af kørestil, vejrforhold og tilvalg af udstyr, hvor især høj hastighed og lave temperaturer reducerer rækkevidden.

Opladningstid** (normalopladning, 0-100%): ca. 9 timer ved max ladeeffekt (10,8 kW) – (hurtigopladning, 10-80%): ca. 24min ved max ladeeffekt (240kW)

Forbrugstal er beregnet efter WLTP-metode. Forbrugstallet vil endvidere afhænge af bilens specifikationer, fx ekstraudstyr mv. Se mere på www.wltp.dk

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år).

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS

Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark