Gå til indhold
KIA lancerer helt ny Hybrid Bil – KIA Niro

Pressemeddelelse -

KIA lancerer helt ny Hybrid Bil – KIA Niro

KIA har i dag offentliggjort sine planer om at lancere en helt ny lav-emissions-bil i sit voksende modelprogram. Niro – som er en Hybrid Utility Vehicle (HUV) – er et nyt koncept fra den koreanske bilproducent og markerer udviklingen af KIAs første dedikerede platform til miljøvenlige biler.

Niro får alle de samme praktiske og attraktive egenskaber som en kompakt SUV men med bedre brændstoføkonomi. Bilen er helt fra grunden konstrueret som hybridbil, og dens attraktive og moderne design vil få bilen til at skille sig ud i et traditionelt set konservativt segment.

Niros helt nye platform er konstrueret uafhængigt af de eksisterende KIA-modeller, og den er udviklet til at rumme en specifik række af miljøvenlige teknologier og næste generations drivlinjer.

Hyoung-Keun Lee, som er Vice Chairman & CEO hos KIA Motors Corporation, udtalter: “Vores nye model er udviklet til at kunne give kunderne alt, hvad de kan ønske sig af en kompakt SUV med hensyn til praktiske egenskaber og design, og samtidig får de de lave driftsomkostninger, der kendetegner hybridbiler. Ved at lade vores ingeniører starte helt fra bunden har vi forsøgt at udvikle en bil, som vil tiltrække en bredere kundegruppe".

Lee tilføjede: "Markedet for kompakte SUV'er er fortsat et af de hurtigst voksende segmenter i verden, og ved at tilbyde et flot og moderne design, stor praktisk anvendelighed og en ekstraordinær brændstoføkonomi vil KIAs nye Niro Hybrid Utility-model være klassens mest tiltrækkende og attraktive bil".

Dristigt design til helt ny hybridmodel

En helt ny tilføjelse til KIAs designorienterede modelprogram: KIA Niro vil have et helt nyt design med et sportsligt og aerodynamisk karrosseri, diskret udformede overflader og stylingdetaljer, der giver bilens moderne look den sidste finish. Selv om Niro er en helt ny model, som ikke har nogen direkte forgængere, kan den alligevel straks genkendes som en KIA med den velkendte tiger nose-signaturkølergrill og en række andre designmæssige ligheder med de nyeste KIA modeller. Designet af det nye Niro-udviklingsprojekt er udarbejdet under ledelse af KIAs designcentre i Californien og i Namyang i Korea.

Med en sportslig og kompakt SUV-form sætter bilens designere fokus på de mest moderne arkitektoniske designformer og moderne skulpturel kunst, der er de primære inspirationskilder bag den nye HUV's karrosseri. Bilen har en elegant og slank udformning, mens dens relativt store bredde afspejler stabilitet og et lavt tyngdepunkt. Den lange akselafstand minimerer størrelsen af det forreste og bageste overhæng og giver personerne i bilen maksimal plads i kabinen.

Klassens bedste brændstoføkonomi og CO2-emissioner under 90 g/km

Ingeniørteamets primære fokus i udviklingen af den nye model er at levere klassens bedste brændstoføkonomi i segmentet for kompakte SUV'er. KIA Niro kommer til at kombinere et flot SUV-design med bedre brændstoføkonomi i forhold til konkurrenterne og en målsætning om CO2-emissioner under 90 g/km (ved blandet kørsel og på baggrund af New European Driving Cycle).

Niro har i hele udviklingsfasen været tænkt som en dedikeret hybridmodel. Bilen får sit ultralave emissionsniveau og sin imponerende brændstoføkonomi ved hjælp af en downsizet hybriddrivlinje, som består af KIAs 1,6-liters "Kappa"-benzinmotor med direkte benzinindsprøjtning (GDI) (105 hk og et drejningsmoment på 147 Nm) kombineret med en litium-polymer-batteripakke på 1,56 kWh og en 32 kW-elmotor. Drivlinjens samlede ydelse og drejningsmoment overføres til vejen via en særdeles effektiv 6-trins dobbeltkoblingsgearkasse.

Platformen under Niro er konstrueret specielt til at rumme næste generations benzin-/el-hybriddrivlinje. Modellen udvides senere med en version med plug-in-hybridmotor.

Ultrahøjstyrkestål til Niros unikke nye platform

KIA Niros karrosseri, som er baseret på en unik ny platform, består af over 50 % ultrahøjstyrkestål, hvilket bidrager til at opnå udviklingsteamets målsætning om klassens bedste brændstoføkonomi og høje karakterer for sikkerhed. Som en del af KIAs overordnede målsætning vil den udvidede brug af ultrahøjstyrkestål hjælpe KIA med at nå sit mål om at reducere vægten af nye bilers karrosserier med 5 % i gennemsnit i forhold til 2014-niveau inden 2020.

Med et stærkt og let karrosseri vil Niro bygge videre på KIAs ry for at producere biler med stor kollisionssikkerhed. Koncernens ingeniørteams går efter de højest mulige karakterer fra de uafhængige testorganisationer rundt om i verden, hvilket understøttes af de nyeste aktive, passive og kollisionsforebyggende features, som KIA har at byde på.

Højstyrkeplatformen vil ikke blot betyde en bedre sikkerhedsbedømmelse. Den vil også hjælpe med til at minimere støj, vibrationer og hårdhed (NVH), hvilket har været et vigtigt fokusområde i forbindelse med udviklingen af Niro. Det stærke karrosseri giver også KIAs eksperter i chassis og dynamiske egenskaber mulighed for at give bilen behagelig og raffineret kørekomfort og dynamiske køreegenskaber.

Produktionen til de globale markeder starter efter planen i 2016

Den nye KIA Niro Hybrid Utility Vehicle bliver præsenteret næste år, og produktionen til de oversøiske markeder starter efter planen i slutningen af 2016. Bilen skal produceres på KIAs fabrik i Hwasung i Korea.

KIA vil forbedre den gennemsnitlige brændstofeffektivitet med 25 % inden 2020

Udviklingen af en helt ny platform og en fremragende drivlinje til Niro vil bidrage til mærkets ambition om at blive førende på markedet for lav-emissions-biler inden 2020. I løbet af de næste 5 år vil KIA udvide sit modelprogram af grønne biler fra de fire nuværende modeller til 11. Og målsætningen er en forbedring af bilernes gennemsnitlige brændstofeffektivitet på 25 % i forhold til 2014-niveau.

Den udvidede række af lav-emissions-biler vil omfatte en lang række avancerede drivlinjer – fra hybrid og plug-in-hybrid til batteridrevne elbiler og elbiler med brintbrændselsceller. Niro bliver blandt de første af KIAs nye modeller, der designes, konstrueres og produceres som led i denne plan.

Foruden investeringer i avancerede drivteknologier vil KIA også frem til 2020 udskifte syv ud af ti af sine nuværende motortyper med næste generation af benzin- og dieselmotorer, og samtidig vil antallet af motorer med turbolader blive større. Mere effektive multi-speed-gearkasser er også under planlægning, og KIAs ingeniører har en målsætning om en vægtreducering på 5 % af de nye bilers karrosserier ved hjælp af større anvendelse af ultrahøjstyrkestål.

Note til redaktøren: Alle tekniske informationer i denne pressemeddelelse er forventede målsætninger, der afventer videre udvikling og godkendelse. Alle tal kan blive ændret.

Emner

Kategorier


KIA Motors Europe er den europæiske salgs-, marketing- og servicedivision af KIA Motors Corporation. Divisionen har hovedkvarter i Frankfurt i Tyskland og dækker 30 markeder i Europa.

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – Producent af kvalitetsbiler til de ungdommelige – blev grundlagt i 1944 og er Koreas ældste bilproducent. KIAs ti produktions- og samlefabrikker er fordelt på fem lande, og de producerer over 2,7 millioner biler om året, og bilerne sælges og serviceres via et netværk af distributører og forhandlere i ca. 150 lande. I dag har KIA ca. 48.000 ansatte på verdensplan og en årlig omsætning på 43 milliarder dollar. KIA er hovedsponsor for Australian Open i tennis og er FIFAs officielle partner fra bilbranchen – FIFA er hovedorganet bag VM i fodbold. KIA Motors Corporations slogan – ”The Power to Surprise” – er et udtryk for KIAs globale ønske om at overraske verden ved at tilbyde spændende og inspirerende oplevelser, som overgår forventningerne.

KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk). KIA Import Danmark AS, der startede herhjemme i 1996, har hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Med et salgstal for 2014 på 10.000 biler, har KIA bevist, at vi har styrken til at fastholde vores position og dermed bevarer et realistisk udgangspunkt til at indfri vores vision som top 5 mærke. KIA har fortsat produktpaletten til at leve op til denne ambitiøse målsætning, og ved fortsat at fokusere på at overstige kundernes forventning, kan vi fastholde gamle kunder og tiltrække nye.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark