Gå til indhold
Specifik timing for lancering på det europæiske marked samt europæiske specifikationer vil blive annonceret senere
Specifik timing for lancering på det europæiske marked samt europæiske specifikationer vil blive annonceret senere

Pressemeddelelse -

Kia præsenterer den helt nye K4 – Et løft til den kompakte sedan med mere plads, klasseledende teknologi og tilgængelig med turboladet engagerende kørsel

Fredericia, den 27. marts 2024 – I dag afslørede Kia den helt nye 2025 K4 kompakte firedørs-sedan på New York International Auto Show 2024. Som Kias fjerde generation af den kompakte sedan, er K4 et kraftcenter inden for klasseledende standardteknologi, og den leverer Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), raffinement og klasseførende lofts- og benplads på bagsædet. Den bliver tilgængelig med en turboladet motor, der forstærker ”fun-to-drive” elementet, og den standard-monterede multilink-affjedring på 2,0 og 1,6 turboudgaverne giver en engagerende køreoplevelse.

"Den helt nye K4 fremmer Kias forpligtelse til at levere sporty sedaner med avanceret teknologi og høj ydeevne," siger Steven Center, COO og EVP, Kia America. "At lykkes i det kompakte segment betyder at efterleve de funktioner, som kunderne ønsker, og K4 er designet til at overgå forventningerne."

Den helt nye K4 skal løfte standarden for opkoblingsteknologi og overlegen stil i det kompakte firedørs sedan-segment, og har bl.a. trådløst Apple CarPlay og Android Auto som standard og fås med multi-display cockpit med en næsten 30” digital instrumentering, der har flere kombineringsmuligheder – eksempelvis kan det visualisere bilens omgivelser og skabe overblik for føreren. Modellen er tilgængelige med innovative features såsom Digital Key 2.0, Harman Kardon premium-lyd, opvarmede og ventilerede forsæder og et bredt soltag, der definerer K4's førsteklasses stil.

Udvendigt design

Udstrakt til alle fire hjørner med dristige stylingproportioner, tilpasset principperne i Kias "Opposites United"-designretning, giver K4 et kraftfuldt, dynamisk statement.

"Ved at kombinere K4's fastback-taglinje og brede holdning deler vi forskellen visuelt mellem de kompakte og mellemstore segmenter," sagde Tom Kearns, chefdesigner, Kia Design Center America. "Den kreative spænding, som Opposites United-designsproget understreger, gjorde det muligt for os at improvisere på den traditionelle tre-boks formfaktor."

Med en samlet længde på 4,71 m og en bredde på 1,85 m er K4 en af de bredeste modeller i det kompakte sedan-segment. Bagsædepassagererne vil nyde turen med hhv. en klasseledende benplads på 96,5 cm og loftshøjde på 94,7 cm. Standard, lodret orienterede LED-forlygter og -baglygter henter inspiration fra flagskibet EV9 og skaber markante kanter gennem lyssignaturen foran og bagpå. Skjulte bagdørshåndtag i C-stolpen understreger K4's fastback-proportioner og gør opmærksom på dens tilbagelænede åbning. Et alsidigt, konventionelt bagagerum giver 4,13 kubikmeter lastkapacitet.

Ligesom andre GT-Line-modeller fra Kia, er K4 GT-Line kendetegnet med sit eget design bestående af et unikt front- og bagpanel med blanksorte detaljer, en satinkrom bæltelinje, 18-tommer alufælge og blanksorte sidespejle, rudebeklædning og sidetærskel. Små LED-projektionsforlygter i kube-design, LED-tågelygter og 18” alufælge.

Indvendigt design og teknologi

K4’s interiør sætter nye standarder for komfort i klassen. Omdrejningspunktet i det brede, ekspansive cockpit er den integrerede standardinstrumentering: en førsteplads for kompakt sedan-segmentet og et designelement i sig selv. Det ultramoderne Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) styresystem med OTA-funktioner, som først debuterede i flagskibet EV9, projicerer hen over et næsten 30” stort digitalt display. ccNC er hurtigere og mere nøjagtigt, med favorit indstillinger tilgængelig med et enkelt swipe på skærmen. Trådløs Apple CarPlay og Android Auto er standard i alle K4-modeller.

Muligheden for Digital Key 2.0 med Ultra Wideband giver kunderne mulighed for at bruge deres kompatible Apple- og Samsung-smart-enheder eller et NFC-aktiveret smart-kort som virtuel nøgle til at låse, låse op og starte bilen. Desuden kan disse nøgler deles med venner og familie via tekstbeskeder på kompatible enheder. Tilgængelige digitale funktioner og tjenester kan låse op for muligheden for at fjernopdatere K4 trådløst via Kia Connect Store.

Kia Connects tilgængelige stemmeassistent tilbyder en nem måde at få adgang til forskellige køretøjsfunktioner. Sig "Hey Kia" for at få stemmestyringsadgang til funktioner som klimakontrol og lyd. Kia arbejder på at forbedre Kia Assistentens funktionalitet med kraften fra AI for at kunne give information om mange emner, såsom aktier, sportsresultater, bilens brugervejledning, lokale interessepunkter og meget mere. Kia Assistenten er designet til at lytte efter opfølgende spørgsmål og til at interagere og samtale med føreren.

Det rummelige K4-interiør fås i enten Medium Grey eller Slate Green, og GT-Line-modellerne tilføjer Onyx og Off-White til optionerne. Opvarmede forsæder er standard fra K4 GT-Line modellen, og ventilerede sæder samt hukommelsesfunktion til førersædet er ekstraudstyr. Et tre-eget rat er unikt for K4 GT-Line modellen.

K4 Drivliner

Den forhjulstrukne K4 tilbyder to drivlinjer. En 2,0-liters motor, der yder 147 hk og næsten 179 Nm drejningsmoment, som matches med en intelligent variabel gearkasse.

Og en 1,6-liters turboladet motor, der sender 190 hk og 264 Nm drejningsmoment gennem en 8-trins automatgearkasse. Ratmonterede gearskiftere og sportspedaler fuldender den mere sporty pakke. K4 GT-Line Turbo leverer jævn kraft ved lave hastigheder, reagerer hurtigt og giver en engagerende køreoplevelse. Eksklusivt til K4 GT-Line og GT-Line Turbo-modellerne er et multi-link baghjulsophæng, der tilføjer sideværts stivhed og afbalancering, for en mere sportslig køreoplevelse.

Der blev lagt vægt på at reducere støj, vibrationer og hårdhed (NVH) ved at tilbyde en akustisk forrude og akustiske dæk på K4-modeller med 18” hjul.

Klasseledende sikkerhed

K4 forfiner og udvider standarden for sikkerhed, som en del af Kias overordnede forpligtelse til at give selvtillid bag rattet. Derudover tilføjer K4 standard sideairbags i bag til et total antal på otte airbags.

K4 tilbyder den nyeste Kia ADAS-pakke, inklusive standard Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Lane Keeping Assist (LKA) og Smart Cruise Control med Stop & Go (SCC m/S&G). Centralt for den tilgængelige førerassistentteknologi på K4 er Forward Collision Avoidance 1.5 (FCA-1.5), som er designet til at hjælpe med at detektere og forhindre kollisioner i at opstå under visse omstændigheder og detektere køretøjer, fodgængere og cyklister foran køretøjet, under kørsel (FCA-CPC), samt modkørende køretøjer, mens de drejer til venstre i et vejkryds (FCA-JT). Haptiske ratadvarsler tilføjer taktile advarsler til føreren.

På K4 GT-Line Turbo-modeller er det muligt at få Forward Collision Avoidance 2 (FCA-2) tilføjer funktionalitet og er konstrueret til at registrere krydsende køretøjer, mens de krydser gennem et vejkryds (FCA-JC). FCA-2 er også designet til at hjælpe med at give en vis grad af bremse- og/eller styreinput for at forhindre visse kollisioner eller mindske virkningerne, hvis systemet registrerer modkørende køretøjer, mens de passerer andre køretøjer (FCA-LO); køretøjer foran bilen, mens de skifter vognbane (FCA-LS); K4’s Evasive Steering Assist kan hjælpe med at afbøde kollisioner med forhindringer, fodgængere eller andre forankørende køretøjer og vil advare føreren under visse omstændigheder, og hvis der er plads til at undgå kollisionen i vognbanen, kan den hjælpe førerens styring. FCA er designet til i visse tilfælde at hjælpe med at forhindre en kollision med et direkte modkørende køretøj gennem auditive og visuelle advarsler samt ved at aktivere bremserne (FCA-DO). Tilgængelig Highway Driving Assist 2 (HDA-2) er et bekvemmelighedssystem for føreren, der kan hjælpe med at opretholde en forudbestemt afstand til det forankørende køretøj, holde køretøjet inden for de registrerede vognbanemarkører på visse motorveje.

Ud over standard Blind Spot Collision Warning (BCW) og Rear Cross Traffic Alert (RCTA), er GT-Line tilgængelig med Blind-Spot Collision Avoidance Assist (FCA-BCA) og Blind-Spot View Monitor (BVM), som er designet til at hjælpe med at vise og detektere køretøjer, der nærmer sig bagfra og i de tilstødende vognbaner, under forskellige omstændigheder kan systemet bremse for at hjælpe med at undgå en potentiel kollision. Den valgfrie Surround-View Monitor (SVM) er designet til at give en 360-graders visning når man bakker og parkeringsscenarier ved hjælp af kameraer omkring K4. Bilen fås også med parkeringsafstandsadvarsel, der er designet til at tilføje 360-graders view til fremad-, side- og baglæns parkeringsmanøvrer (PDW-F/S/R).

K4 lancering

Priser, specifik timing for lancering på det europæiske marked, europæiske specifikationer og yderligere detaljer for K4 vil blive annonceret senere.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (group.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år).

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS

Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark