Gå til indhold
KIA præsenterer en dristig vision for et potentielt medlem af næste generation af cee’d-familien på Frankfurt Motor Show
KIA præsenterer en dristig vision for et potentielt medlem af næste generation af cee’d-familien på Frankfurt Motor Show

Pressemeddelelse -

KIA præsenterer konceptbilen Proceed på biludstillingen i Frankfurt sammen med den nye Stonic, Picanto X-Line og Sorento

Fredericia, den 12. september 2017 – KIA har i dag præsenteret den imponerende nye Proceed konceptbil sammen med en række nye produktionsmodeller på 2017-udgaven af den internationale biludstilling i Frankfurt.

Proceed konceptbilen er en dristig vision for et potentielt medlem af næste generationaf cee’d-familien. Konceptbilen er blevet præsenteret sammen med den nye KIA Stonic, som har officiel premiere i Frankfurt. Picanto X-Line og den opgraderede Sorento vises også for første gang, før modellerne kommer til salg på verdensplan senere i år.

Verdenspremiere på KIAs konceptbil Proceed

Den nye KIA Proceed konceptbil er udviklet på KIAs europæiske designcenter i Frankfurt, og den giver et hint om designet af næste generations cee’d-modelprogram.

Konceptbilen, som vises for første gang, repræsenterer en ny karrosseritype hos KIA. Den forlængede hothatch har en lav taglinie, muskuløse former og et kompakt design.Konceptbilen har et imponerende ”sharkblade” design som forstærkning af karrosseriet i stedet for B-stolper, og tværgående vanger fremhæver Proceed konceptbilens hoftelinje og gør bilens bagende muskuløs. Konceptbilen er lakeret i den unikke farve ”Lava Red”, som består af adskillige håndlakerede lag i farverne sort, sølv med kromeffekt og rødtonet lak.

Indvendigt er kabinen inspireret af haute couture branchen. De fire sæder med delt ryglæn har indtræk i håndsyet sort stof, og dørbeklædningerne er udført i håndmalet satin. Betjeningselementerne på instrumentpanelet i Proceed-konceptbilen har en finish i riflet aluminium med en lækker overflade.

Gregory Guillaume, som er europæisk chefdesigner hos KIA Motors, udtalte følgende: “Mange europæiske kunder vil gerne have alternativer til den 3-dørs hothatch, og derfor begyndte vi at overveje en anderledes halo-model til cee’d-modelprogrammet. Konceptbilen Proceed er vores vision om, hvordan den sprudlende pro_cee’d kan videreføres og revitaliseres til en ny generation af præstationsorienterede bilkøbere”.

Verdenspremiere på den helt nye kompakte crossover KIA Stonic

Stonic, som vises offentligt for første gang i Frankfurt, er en vigtig erobringsmodel i Europas nyeste og hurtigst voksende bilsegment. Den nye Stonic er en iøjnefaldende og selvsikker kompakt crossover, og den byder på flere muligheder for at skræddersy bilen end nogen anden KIA.

Bilens design er et af mærkets mest imponerende nogensinde, og alligevel genkenderman straks Stonic som en KIA takket være ”tigernose”-signaturkølergrillen. Taget i targastil udgør det perfekte lærred til en tofarvet lakering. Kunderne kan vælge mellem ni karrosserifarver og fem farver til taget, hvilket i alt giver 20 mulige tofarvede kombinationer.

Indvendigt kan kunderne skræddersy deres bil lige så meget, som de kan skræddersybilens eksteriør – de kan nemlig vælge mellem en række farvepakker. Ergonomien harværet i højsædet under designarbejdet, og Stonic byder desuden på en række teknologier, der øger komforten, bekvemmeligheden, opkoblingsmulighederne og sikkerheden. Den gennemtænkte indretning maksimerer pladsen i kabinen, som kan byde på klassens bedste skulderplads og masser af benplads og lofthøjde.

En række benzin- og dieselmotorer er tilgængelige til bilen, og de er kombineret med en manuel gearkasse, som optimerer førerens engagement og motorens effektivitet. Bilens styretøj og undervogn er tilpasset til europæiske forhold, og komponenterne er konstrueret til at give en medrivende køreoplevelse med direkte styrerespons og stabile køreegenskaber.

Den helt nye Stonic kommer til salg i Danmark til oktober. Prisen starter fra kr. 179.999,- (se hele modelprogrammet her).

Global premiere på den crossover-inspirerede Picanto X-Line

På KIA standen får Stonic selskab af den helt nye Picanto X-Line, som vises for første gang. Den crossover-inspirerede Picanto X-Line gør KIAs mindste bil endnu mere attraktiv med en kombination af alle modellens bedste kvaliteter og et nyt look, som er inspireret af KIAs populære crossover- og SUV-modeller. Det robuste design fremhæves af kontrastfarvepakker og den 15 mm større frihøjde. Resultatet er en mere selvsikker udstråling af at kunne komme frem overalt, og føreren får bedre udsyn over vejen forude.

Picanto X-Line er udstyret med KIAs 1,0-liters T-GDI-motor (med turbo og direkte indsprøjtning), som gør den til den mest kraftfulde Picanto nogensinde. Samme motor vil også blive tilgængelig i GT-Line-versionen, når den helt nye X-Line kommer til salg i Europa i løbet af 4. kvartal 2017.

Opgraderet Sorento præsenteret i den europæiske udgave

Den opgraderede KIA Sorento, som er mærkets 7-personers SUV-flagskib, præsenteres for første gang forud for den globale salgsstart i 4. kvartal.

Sorento har de seneste år bidraget til koncernens fortsatte salgssucces i Europa og i resten af verden. Den nye Sorento er tilgængelig med koncernens nye 8-trins automatiske gearkasse, som leverer et velfungerende gearskift og mere dynamisk kørsel med færre emissioner. Af øvrige forbedringer kan nævnes en række nye opgraderinger af sikkerheds- og komfortudstyr som f.eks. KIAs nye infotainmentsystem med 8” touchskærm og en række nye førerassistentsystemer.

Den opgraderede Sorento fås for første gang også i en ny GT-Line-version med et mere sporty look og mere dynamiske køreegenskaber som KIAs mere højtydende GT-modeller, men med Sorentos alsidighed, præstationer og komfort.

Stinger kommer til salg i Europa i 4. kvartal 2017

Som en fuldendt gran turismo er Stinger designet i Europa, og den er den mest kraftfulde og hurtigst accelererende produktionsmodel, KIA nogensinde har produceret.

KIA Stinger i europæisk udgave vises på biludstillingen i Frankfurt, som bliver modellens sidste biludstilling i Europa, før den kommer til salg i 4. kvartal. I Danmark kommer Stinger’en til salg ultimo 2017, og den vil kunne fås med tre forskellige motorer – en 2,0-liters benzinmotor med turbo, en 2,2-liters dieselmotor og en 3,3-liters V6-benzinmotor med dobbelt turbo, som yder 370 hk. Priserne starter ved 650.000,- kr. (se hele modelprogrammet her). 

Emner


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS kunne sidste år fejre 20 års jubilæum i Danmark med endnu et flot salgsresultat på over 11.000 enheder, som er med til at forankre KIAs position i markedet, og bekræfter at KIA har kundernes tillid. 2017 byder på rigtig mange nye modeller - blandt andet helt ny Rio og helt ny Picanto, som står for en stor del af KIAs salg i Danmark. Og ikke mindst high performance modellen; Stinger, som repræsenterer et endnu uudforsket territorium for KIA, skal revolutionere den måde, folk opfatter brand'et og føre KIA ind i en ny tidsalder. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark