Gå til indhold
Den nye KIA Ceed og Ceed Stationcar har verdenspremiere og en central plads i rampelyset på dette års Motor Show i Geneve
Den nye KIA Ceed og Ceed Stationcar har verdenspremiere og en central plads i rampelyset på dette års Motor Show i Geneve

Pressemeddelelse -

Premiere til den nye KIA Ceed, Optima og Rio GT Line i Geneve

Fredericia, den 6. marts 2018 – KIA Motors har i dag præsenteret sine nyeste modeller på 2018-udgaven af den internationale biludstilling i Geneve. Den nye KIA Ceed og Ceed Stationcar har verdenspremiere og en central plads i rampelyset sammen med den opgraderede Optima- og den nye Rio GT-Line.

Michael Cole, som er Chief Operating Officer hos KIA Motors Europe, udtalte følgende: “Alle disse modeller – Ceed, Optima og Rio – bidrager væsentligt til mærkets vedvarende vækst. Sammenlagt står disse modeller for over en tredjedel af KIAs salg i Europa, og de nyeste modeller vil give momentum til næste fase af vores vækst, hvor vi har en målsætning om at sælge over en halv million biler i Europa i 2018”.

Den nye KIA Ceed og Ceed Sportswagon

Den tredje generation af Ceed og Ceed Stationcar er designet, udviklet, konstrueret og fremstillet i Europa. Den nye Ceed-modelrække, som bliver tilgængelig som 5-dørs hatchback og Stationcar senere i år, styrker KIAs tilstedeværelse i det europæiske C-segment med innovative nye teknologier, et modent og atletisk design og mere medrivende køreegenskaber.

Siden den første generation af KIA cee’d blev sat i produktion i Slovakiet i december 2006, er der produceret over 1,28 millioner biler. Nyt navn – cee’d bliver til Ceed – det cementerer bilens ry som en bil til ”Community of Europe, with European Design”. Siden 2012 er der produceret over 640.000 eksemplarer af anden generation af modellen. I tredje generation vil den nye Ceed stå for en endnu større andel af KIAs salg i Europa – med en vækst i forhold til 15 % i 2017.

Den nye Ceed er lavere og bredere end forgængermodellen, og den har et iøjnefaldende og moderne nyt design. ”Ice cube"-LED-dagskørelys afspejler de tidligere Ceed GT- og GT Line-modeller. Set i profil forlænger de skarpe lige linjer motorhjelmen rent visuelt, hvilket giver bilen en mere oprejst udstråling. Bagpå gør nyt LED-dagskørelys Ceed mere synlig – og genkendelig – på vejen. Karrosseriets lige linjer og en diskret hækspoiler tilfører stabilitet til Ceeds overordnede udstråling. Ceeds stationcar-karrosseri sikrer, at bagagerumskapaciteten vokser til 600 l, hvilket er mere end i mange stationcars i D-segmentet. Ceed er også blandt de mest praktiske hatchbacks i C-segmentet med en bagagerumskapacitet på 395 l.

Ceed og Ceed Stationcar vil være tilgængelige med et bredt udvalg af drivlinjer, der opfylder mange forskellige kunders behov. Køberne kan vælge mellem tre benzinmotorer. KIAs populære 1,0-liters T-GDi-motor (benzinmotor med turbo og direkte indsprøjtning) med 120 hk, en ny 1,4-liters T-GDi-motor med 140 hk eller en 1,4-liters MPI-motor (multipoint-indsprøjtning) med 100 hk.

Ceed-modelrækken fås også med KIAs helt nye ”U3”-dieselmotor. Den nye ”U3” 1,6-liters CRDi-motor (common rail med direkte indsprøjtning) er konstrueret til mere end at opfylde den nyeste Euro 6d TEMP-emissionsstandard, og den har Selective Catalytic Reduction (SCR) – en aktiv teknologi til emissionskontrol, som reducerer emissionerne markant. Den nye 1,6-liters dieselmotor fås med forskellige ydelser (115 og 136 hk), og den har et drejningsmoment på 280 Nm.

Et Drive Mode Select-system giver ejerne mulighed for at tilpasse motorens og styretøjets karakteristik med indstillingerne Normal og Sport. Alle motorer er kombineret med en 6-trins manuel gearkasse, men 1,4-liters T-GDi- og 1,6-liters CRDi-motorerne fås også i kombination med KIAs 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse.

Ceed fås med KIAs nyeste avancerede førerassistentsystemer (ADAS) inklusive et nyt træthedsregistreringssystem (DAW), som modvirker, at førerne kører, når de er distraherede eller trætte. Det sker ved, at systemet overvåger en række input fra bilen og føreren. Andre ADAS-funktioner omfatter fjernlysassistent, vognbaneassistent og Forward Collision Warning med frontassistent til undgåelse af kollisioner.

Den nye Ceed hatchback kommer til salg i Danmark i 3. kvartal 2018, og Stationcar’en kommer til salg i 4. kvartal. Begge modeller sælges fortsat med KIAs unikke garanti på 7 år/150.000 km.

Den opgraderede Optima: opdateret indvendigt og udvendigt design og nye motorer

Den opgraderede Optima får verdenspremiere på den internationale biludstilling i Geneve med opdateret design og to nye motorer. Der blev i 2017 solgt flere eksemplarer af KIA Optima i Europa end året før med en stigning i salget fra 9.600 til 16.800 biler – en stigning som blev understøttet af introduktionen af de nye Sportswagon-, Plug-in Hybrid- og GT-versioner.

Den opgraderede Optima sedan og Stationcar tilbydes med to nye motorer. KIAs helt nye ”U3” 1,6-liters CRDi-dieselmotor med en ydelse på 136 hk og et drejningsmoment på 320 Nm erstatter den tidligere 1,7-liters CRDi-motor. En ny 1,6-liters T-GDi-motor med 180 hk er også tilgængelig, og den er positioneret mellem 2,0-liters motoren uden turbo (163 hk) og den 2,0-liters T-GDi-motor (245 hk) i Optima GT. Den nye motor er kombineret med KIAs 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse.

De udvendige designmæssige ændringer omfatter nyt kofangerdesign, nye LED-baglygter og et ændret design af forlygter og tågeforlygter. ”Tiger nose”-kølergrillen har fået en ny, lys kromfinish, som fremstår mere sofistikeret og målbevidst. Designet af Optima GT og den højtydende Optima GT er også blevet opdateret, så bilerne har fået en stærkere udstråling på vejen. Opgraderingerne omfatter LED-tågeforlygter, 18” aluminiumsfælge og sidespejle, sideskørter og luftindtagsgrill i raffineret sort højglans. GT Line-versioner kan genkendes på nye dobbelte afgangsrør, og Optima GT har dobbelte afgangsrør i krom.

Optima kan fås med KIAs nyeste infotainmentsystem med 7,0” eller 8,0” touchscreen inklusive navigationssystem og KIA Connected Services med teknologi fra TomTom®. Systemet omfatter Apple CarPlay™ og Android Auto™.

KIAs nyeste ADAS-teknologier til at undgå eller reducere følgerne af kollisioner er også tilgængelige. Den nye Optima fås med samme træthedsregistreringssystem (DAW) som i den nye Ceed og andre sikkerhedsfeatures inklusive frontassistenten til undgåelse af kollisioner (FCA), vognbaneassistent (LKA), fjernlysassistent (HBA) og full LED-forlygter med dynamisk kurvelys.

Den opgraderede Optima sedan og Stationcar kommer til salg i Danmark i slutningen af 3. kvartal 2018.

Ny sportsinspireret Rio GT Line

KIA har også vist Rio GT Line for første gang i dag – den er den nyeste KIA model med GT-Line specifikationer. Som de øvrige GT-Line versioner i KIA modelrækken har Rio GT-Line et stilfuldt udvendigt design. Opgraderingen omfatter en ”tiger nose”-kølergrill i sort højglans og krom, nye 17” aluminiumsfælge og "ice cube"-LED-tågeforlygter med inspiration fra lygterne på cee’d GT og pro_cee’d GT. Eksteriøret fuldendes af dobbelte afgangsrør, LED-dagskørelys, rudelister i krom, tagspoiler i sort højglans og panellister.

Rio GT-Line drives af KIAs 1,0-liters T-GDI-letvægtsmotor med enten 100 eller 120 hk og manuel gearkasse. I 3. kvartal 2018 vil den 1,0-liters T-GDi-motor kunne fås i kombination med en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse, og modeller med 1,2-liters og 1,4-liters benzinmotor vil også kunne fås med GT Line-specifikationer.

Det store ”flydende” 7,0” HMI (human-machine interface) med touchscreen, som er ekstraudstyr, omfatter navigationssystem, Apple CarPlay™ og Android Auto™. Bakkamera, ratvarme og sædevarme fås også.

Den nye Rio er den sikreste B-segment-bil, KIA nogensinde har produceret. Bilen har en karrosserikonstruktion i avanceret højstyrkestål, og den er udstyret med seks airbags som standardudstyr (frontairbags, sideairbags foran, og gardinairbags). Rio opnår 5 stjerner i Euro NCAP-kollisionstesten, når bilen er udstyret med ADAS-teknologi (ekstraudstyr), og den byder så på frontassistent til undgåelse af kollisioner (FCA) med registrering af fodgængere. Vognbaneassistent (LKA) vil også være tilgængeligt for kunderne fra 3. kvartal 2018. Rio GT-Line er også tilgængelig med KIAs nye træthedsregistreringssystem (DAW), som hjælper med til at forhindre førere i at køre, når de er trætte eller distraherede.

Rio har en af klassens mest rummelige kabiner og en fleksibel bagagerumsbund, så ejerne kan ændre højden i bagagerummet og placere genstande under bunden, så de ikke ruller rundt, og så de ikke kan ses udefra. Bagagerumskapaciteten er på 325 l (VDA).

Den nye Rio GT Line kommer til salg i Danmark til april 2018.

Emner

Kategorier


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS havde et travlt og spændende 2017 med intet mindre end 7 ny-bils lanceringer. 2018 byder måske på knap så mange store nyheder, men dog usædvanlig mange spændende opdateringer. Den største nyhed bliver introduktionen af den helt nye Ceed i starten af 2. halvår. Og med en særdeles stor efterspørgsel på plug-in-hybrid modeller, står KIA stærkt med to skarpe PHEV modeller i hhv. Niro PHEV og Optima PHEV. Selvom KIA debuterede på markedet for plug-in-modeller sidste år, lykkedes det med et flot salgstal på 205 plug-in-modeller at gå ud af 2017, som det bedst sælgende plug-in-hybrid mærke på personbiler.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark