Gå til indhold
Kia ser synergier mellem bæredygtig vandsport og den ansvarlige mobilitet
Kia ser synergier mellem bæredygtig vandsport og den ansvarlige mobilitet

Pressemeddelelse -

Kia Europe annoncerer partnerskaber, der skal inspirere til ansvarlighed i naturen

Fredericia, den 8. juni - Kia mener, at løsninger for en bæredygtig fremtid ikke kan opnås af én enkelt organisation. For at ændre noget i målbar skala, vil de starte en bevægelse med partnerskaber, hvor alle arbejder sammen mod ét mål. Disse partnerskaber er også i tråd med Kias globale indsats for at befri miljøet for plastik gennem Ocean Cleanup Partnership, og for at gøre større brug af materialet i genanvendelse. Derfor har Kia Europe indgået fire partnerskaber med ligesindede start-ups: Polyola, Odyssey Innovation, Sieve og Waterhaul.

I forbindelse med Kias strategi, som ansvarlig udbyder af mobilitetsløsninger, underskrev virksomheden sidste år et syv-årigt globalt partnerskab med The Ocean Cleanup, en non-profit organisation, der udvikler og skalerer teknologier for at rengøre verdenshavene for plastaffald. Plast fra The Ocean Cleanup bliver således også integreret i Kias værdikædeproces.

Nu annoncerer Kia Europe et helt nyt concept, Kia Board Concept, som tager skridtet videre, og skal inspirere til at behandle havmiljøet ansvarligt. Kia har startet samarbejde med 4 banebrydende brands; Polyola, Odyssey Innovation, Sieve og Waterhaul – som alle omdanner havaffald etc. til livsstilsprodukter.

Polyola: 100 % polyurethan surfbræt baseret på 100% genbrugsmateriale, som kan genanvendes fuldstændigt.

Odyssey Innovation: Håndfly lavet af gamle fiskenet og våddragter

Sieve: Surffinner fra genbrugte flaskehætter

Waterhaul: Solbriller og strandrensesæt lavet af 100 % genanvendt fiskegrej, solbrillestel, affaldsposer, taskebøjler), linser af mineralglas (solbriller).

Kia tror på, at bevægelse kan inspirere ideer – og nogle ideer inspirerer til en bevægelse. Det er derfor, virksomheden nu indgår samarbejde med banebrydende brands og fejrer deres ideer, historier og innovation, om hvordan vi alle kan inspirere andre til at agere mere ansvarligt.

"Bæredygtighed er kernen i vores aktiviteter for at inspirere til ny mobilitet", sagde Sjoerd Knipping, Vice President for marketing og produkt hos Kia Europe. "Vi deler denne vision med nye brands som Odyssey Innovation, Waterhaul, Polyola og Sieve ved at skabe ansvarlige oplevelser, der beriger vores kunders livsstil og inviterer til positiv forandring ved at bevæge os ansvarligt sammen."

Partnerskaberne er designet til at give kunderne mulighed for at agere ansvarligt baseret på troen på, at når både mobilitet og fritid er ansvarligt, er det en dobbelt gevinst for alle. Alle partnere upcycler havaffald og affald generelt til livsstilsprodukter til en aktiv livsstil. De fornyer sig løbende for at minimere deres påvirkning af miljøet, samtidig med at deres produkters ydeevne maksimeres.

Kia udnytter også vedvarende ressourcer og integrerer mere genbrugsmaterialer i sine produkter. En del af planen er at udfase dyrelæder, og tilføje ti must-have bæredygtige materialer i samtlige modellers interiør - og løbende innovere nye, biobaserede materialer.

Den første model under denne strategi, er den 100 % elektriske 6-7 personers SUV, Kia EV9, som Kia lancerer ultimo 2023. Den kommer med miljøvenlige interiørmaterialer såsom et læderalternativ lavet af BIO PU (Bio-Polyurethane). Genbrugsplast er integreret i forskellige indvendige dele. Stoffet og tæpperne er lavet af genanvendt PET samt genbrugte fiskenet.

Kia ser synergier mellem bæredygtig vandsport og den ansvarlige mobilitet i den nye Kia EV9. Samtidig er den praktisk til udendørs aktiviteter med sin Vehicle-to-load teknologi, der kan levere strøm fra højvoltsbatteriet til elektroniske enheder og campingudstyr, og dens 'go-anywhere' SUV-karakter er velegnet til alle former for udendørs eventyr.

Emner

Kategorier


Alle ovenstående tekniske data og priser er gældende på tidspunktet for udgivelsen af pressemeddelelsen – og kan blive ændret. Specifikationer og funktioner nævnt i denne pressemeddelelse kan variere afhængigt af land/region.

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som bakkes op af mærkets unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – fri km i de første 3 år). 

Kias tidlige skridt i forhold til at popularisere elbiler, placerer mærket i spidsen for elektrificeringen af den danske bilpark. Mærket har et bredt modelprogram af elektrificerede bilmodeller, hvilket naturligt medvirker til, at Kia er et af de bedst sælgende elbil-mærker. 

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / COO +45 3061 1161

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark