Gå til indhold
Faceliftet af KIA Picanto er designet til at holde modellen et skridt foran sine konkurrenter
Faceliftet af KIA Picanto er designet til at holde modellen et skridt foran sine konkurrenter

Pressemeddelelse -

Opgraderet KIA Picanto med et markant nyt design

Fredericia, den 3. juni 2020 – Kia Motors har foretaget betydelige opgraderinger af sin mindste model, Picanto, der kommer til salg i Danmark i løbet af tredje kvartal af 2020. Den opgraderede model tilbyder blandt andet en række nye sikkerhedsteknologier, der ofte er forbeholdt større, dyrere bilmodeller. Samtidig kan den opgraderede model bryste sig af lavere emissioner fra strømlinede drivlinjer samt slående designopdateringer indvendigt og udvendigt.

Den opgraderede Picanto inkluderer en sikkerhedspakke med avanceret sikkerhedsteknologi fra KIAs større bilmodeller, hvilket gør den til en af de sikreste biler i sin klasse. Udover forbedringer af Picantos benzinmotorer bliver det med opdateringen muligt at tilvælge KIAs nye automatiserede manuelle gearkasse (AMT).

Emilio Herrera, Chief Operating Officer for Kia Motors Europe, kommenterer: ”Picanto er en af vores bedst sælgende modeller i flere regioner over hele verden og en særlig favorit blandt europæiske bilkøbere i A-segmentet. Opgraderingerne til modellen er designet til at holde Picanto et skridt foran sine konkurrenter takket være sit energiske design og engagerende kørsel, kombineret med en sikkerhedspakke som er langt større bilmodeller værdig. Vi er overbeviste om, at den opdaterede Picanto yderligere vil udvide vores markedsandel i dette meget konkurrenceprægede segment. ”

Den opgraderede Picanto tilbyder naturligvis KIAs unikke 7-års/150.000 km garanti som standard, når salget begynder i 3. kvartal 2020.

Opfrisket design med et tydeligt nyt look til GT-Line og X-Line modeller

Picanto line-up har fået en omfattende forbedring af sit udvendige design med væsentlige opdateringer specifikt til den sporty GT-Line og den SUV-inspirerede X-Line. Resultatet er et forfrisket, mere markant udseende.

Fronten af både GT-Line- og X-Line Picanto-modellerne er "revideret" for at give hver bil et mere distinkt design. Dette starter med kølergrillen, der har fået et nyt struktureret og åbent udseende. Den omkringliggende krom effekt danner en vidtrækkende form, der strækker sig ind i den nederste del af de redesignede forlygter og giver bilen et bredere, mere stabilt udseende. På GT-Line-modellen har hver side af grillen en afbrudt rød designlinje. X-Line modellen har i stedet fået et sort trim, der ligner luftindtag.

Begge versioner af bilen har nu redesignede forlygter og fire-pære LED-kørelys. Bagpå har bilen også fået et nyt LED-kombinationslygtedesign og et slankere tågelys, hvilket skaber en mere genkendelig baglygtesignatur.

Både GT-Line og X-Line modellen har opdaterede kofanger-design foran og bagpå med skarpere linier for et mere moderne udseende. Ændringerne skaber et mere robust look til X-Line-modellen og for GT-Line-modellen et udseende, der visuelt forbinder bilen med KIAs højt ydende GT-modeller. Et større, bredere luftindtag i den nederste kofanger fremhæves af GT-Line's indfarvede kofanger med sorte detaljer i højglans og juvellignende tågelygter. X-Line-modellen afspejler udseendet fra en SUV med en blank sort beklædning, der strækker sig fra frontgrillen ind i hjulbue-omgivelserne på siden af bilen.

Den opgraderede Picanto giver køberne et større potentiale for tilpasning med et valg af 10 pulserende farver, der er designet til at få bilen til at skille sig ud. To nye alufælge design styrker Picanto’ens sporty karakter: Det første – et 14” design med 16-eger og et to-toners diamantskåret 16” design.

Forbedrede infotainmentskærme og nye tilpasningsmuligheder

I kabinen har Picanto fået en række visuelle og teknologiske opgraderinger, der er centreret omkring en 8” ”flydende” skærm med navigationssystem og en 4,2” instrumentering.

Afhængigt af udstyrsniveau tilbydes Picanto med sort stofindtræk eller syntetiske lædersæder og en række nye polstringstrukturer for et mere moderne look og en premium fornemmelse. Herudover fås kabinen med enten sorte, sølvfarvede eller sorte højglans detaljer i døren, på instrumentbrættet og omkring gearstangen.

Den opgraderede Picanto fås også med en række trendy interiørfarvepakker for at forbedre kundernes muligheder for at style kabinen i deres bil.

Lime Pakken har et sort interiør med lime-farvede kontraststing og hvide sæder, sølvmetal gearstang og luftudtag samt sølv-og-lime-detaljer i dørene. Den Orange Pakke består af et sort interiør med orange syninger og detaljer. Modeller med den røde pakke har sort polstring med røde forstærkninger samt sorte højglans-detaljer og rød-sort pigmentering i døren. Endelig tilbydes også en Grøn Pakke med grønne detaljer overalt i kabinen og sølv og grøn pigmentering i døren samt sæder i stilfuld denim-look.

Nye “Smartstream” motorinnovationer øger effektiviteten

Den opgraderede Picanto fås i Europa med tre nye ”Smartstream” benzinmotorer, der hver især maksimerer effektiviteten og sænker CO2-emissionen sammenlignet med deres forgængere. Motorprogrammet består af en 1,0-liters T-GDi motor, der producerer 100 hk og et par naturligt aspirerede DPFI motorer (dual-port fuel injektion) på 1,0 liter eller 1,2 liter, der producerer henholdsvis 67 hk og 84 hk.

Blandt andre innovationer anvender 1,0 liters T-GDi motoren et mere effektivt 350 bar højtryks brændstofinjektionssystem. Mens de to naturligt aspirerede motorer erstatter flerpunktsinjektion med ny dual-port fuelinjektionsteknologi med optimeret injektionstiming for maksimal brændstofeffektivitet.

De anvender også forbedrede udstødningsgas recirkulationsledninger og optimeret indtaksventil-timing for maksimal forbedring af brændstofeffektiviteten.

Alle tre motorer er udstyret med et nyt integreret termisk styringssystem (ITMS), der giver en mere effektiv afkøling af forbrændingskammeret. ITMS varierer egenskaberne for motorafkøling baseret på motorens driftsforhold.

Den opdaterede Picanto er den første model udstyret med KIAs nye semi automatiserede gearkasse (AMT). AMT er baseret på en fem-trins manuel gearkasse med koblings- og gearskiftaktuatorer til automatisering af koblingsdrift og gearskift. Ved hjælp af en enkelt tør-kobling er AMT en omkostningseffektiv mulighed for kunder, der ønsker bekvemmeligheden og brugervenligheden af en automatisk gearkasse uden at ofre brændstofeffektiviteten.

KIA vil annoncere emissioner og effektivitetsdata for de opgraderede drivlinjer tættere på lanceringen af den opdaterede Picanto.

Nye ADAS sikkerhedsteknologier til rådighed

Den opgraderede Picanto kommer med en række af KIAs seneste Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) og en række nye aktive sikkerhedssystemer, der forbedrer passagersikkerhed, hvilket gør det til en af de sikreste biler i sin klasse.

Afhængig af modelspecifikation inkluderer Picantos nye ADAS-pakke en forbedret nødbremse med registrering af køretøjer og fodgængere. Derudover er Picanto tilgængelig med Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Lane Keeping Assist (LKA), Driver Attention Warning (DAW) og Lane Follow Assist (LFA).

LFA bruger det frontvendte kamera og sensorer til at overvåge vejstriberne og kontrollere bilens styring for at holde bilen i midten af dens bane. Picanto har også nødbremse for krydsende trafik bagude, der advarer føreren og stopper køretøjet, hvis det registrerer et objekt, der nærmer sig, når han eksempelvis bakker ud fra en parkeringsplads.

Picanto er udstyret med et nødstopsignal (ESS), der automatisk blinker for at advare bilen bagved, hvis føreren pludselig bremser. Hill-start Assist Control (HAC) holder bilen på bremsen for at sikre, at bilen bevæger sig jævnt fremad ved igangsætning opad en bakke.

Den opdaterede Picanto er også udstyret med KIAs Vehicle Stability Management (VSM), moment vectoring by Braking, Cornering Brake Control (CBC) og Straight-line Stability (SLS) -systemer som standard, hvilket hjælper føreren med at opretholde kontrol under bremsning og i sving.

Den opdaterede Picanto er udstyret med op til syv airbags i hele kabinen, inklusive en knæ-airbag i førersiden. Den har også ISOFIX som ankerpunkter til børnesæder.

Emner

Kategorier


KIA Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 30 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. KIAs dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har KIA kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

KIA Import Danmark AS leverede i 2018 en rekordomsætning. Det danske bilmarked har bevæget sig i retning af større og bedre udstyrede biler samtidig med en hastigt stigende efterspørgsel på miljøvenlige biler. KIA Danmark har formået netop at øge salget i disse vækstsegmenter, og går ud af 2018 som det bedst sælgende plug-in hybrid mærke i Danmark for andet år i træk.

Kontakt

Lene Mejdal Iversen

Lene Mejdal Iversen

Pressekontakt PR Koordinator 30912544
Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard

Pressekontakt Director / CEO +45 3061 1161
For alle øvrige henvendelser

For alle øvrige henvendelser

Pressekontakt

Kia Import Danmark

Kia Import Danmark AS (www.kia.com) er et selskab under Nellemann koncernen (www.koncern.nellemann.dk) med hovedsæde i Fredericia, og beskæftiger i dag cirka 40 ansatte. Vi målretter vores modelprogram i hvert enkelt segment, så vi kan tilbyde kunden mest bil for pengene. Kias dna er et stærkt design samtidig med en driftssikker kvalitet, som vi bakker op med vores unikke 7 års garanti (op til 150.000 km – men fri km i de første 3 år). Hermed har Kia kunden et lavt niveau af omkostninger som bilejer. Den lange garanti sikrer samtidig én af de højeste restværdier i markedet.

Kia Import Danmark AS
Baronessens Kvarter 5
7000 Fredericia
Danmark